Dropbox Capture installeren

Bijgewerkt Nov 29, 2023
Dropbox Capture is een toepassing waarmee gebruikers schermafdrukken, scherm- en geluidsopnamen en videoberichten kunnen maken en die als communicatiemiddel kunnen inzetten.

Dropbox Capture installeren

Je installeert Dropbox Capture als volgt:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Ga naar dropbox.com/capture.
  3. Klik op Downloaden.
  4. Nadat Capture is gedownload, open je het bestand om met de installatie te beginnen.
  5. Voltooi de installatiestroom.
highlight icon

Opmerking: Je kunt al deze instellingen nog wijzigen na de installatie. Meer informatie over het opslaan van screenshots met Dropbox Capture.

1. Wanneer Capture is geïnstalleerd, klik je op het Dropbox Capture-pictogram (diamantvormige lens) in de taakbalk (Windows) of de menubalk (Mac) om het programma te openen.

Wanneer je Dropbox Capture voor het eerst opent, moet je je aanmelden met je Dropbox-gebruikersnaam en -wachtwoord. Als je al bent aangemeld bij de Dropbox-desktopapp, word je automatisch aangemeld bij Capture met dit account.

Wanneer de toepassing is geopend kun je klikken op “⁝” (verticale puntjes) in de rechterbovenhoek om toegang te krijgen tot updates, voorkeuren, productupdates, hulp en meer.

highlight icon

Opmerking: Als je problemen hebt met de installatie van Dropbox Capture onder Windows, raden we je aan te controleren op systeemupdates, je computer te herstarten en de toepassing opnieuw te installeren. Je kunt Dropbox Capture ook installeren vanuit de Microsoft Store.

Dropbox Capture bijwerken

Windows-gebruikers kunnen Capture sluiten en opnieuw starten om de toepassing bij te werken, of hier klikken om de toepassing opnieuw te installeren.

Mac-gebruikers kunnen klikken op '⁝' (drie verticale puntjes) in de rechterbovenhoek van de toepassing en Controleren op updates selecteren.

Sneltoetsen voor Dropbox Capture aanpassen

Je opent of bewerkt sneltoetsen als volgt:

1. Open de Dropbox Capture-desktopapp.
  2. Klik op “⁝” (verticale puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm.
  3. Selecteer Voorkeuren.
  4. Klik op Snelkoppelingen bovenaan het menu.

Het thema van Dropbox Capture wijzigen

Het thema van Dropbox Capture komt standaard overeen met dat van je computer. Je wijzigt als volgt het thema in Licht of Donker:

1. Open de Dropbox Capture-desktopapp.
  2. Klik op “⁝” (verticale puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm.
  3. Selecteer Voorkeuren.
  4. Klik op het vervolgkeuzemenu naast Thema om een optie te selecteren.

Dropbox Capture toevoegen aan je Windows-taakbalk

Je voegt Capture als volgt toe aan de Windows-taakbalk voor snelle toegang:

1. Open Dropbox Capture.
  2. Klik op “⁝” (verticale puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm.
  3. Selecteer Voorkeuren.
  4. Schakel de optie Weergeven in taakbalk in.

Dropbox Capture toevoegen aan je macOS-dock

Je voegt Capture als volgt toe aan je macOS-dock voor snelle toegang:

1. Open Dropbox Capture.
  2. Klik op “⁝” (verticale puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm.
  3. Selecteer Voorkeuren.
  4. Schakel de optie Weergeven in dock in.

Ondertiteling in- of uitschakelen voor video's die je maakt

Je kunt automatisch gegenereerde ondertiteling toevoegen aan alle video's die je maakt met Dropbox Capture. Ondertiteling maakt je materiaal toegankelijker voor kijkers, waaronder slechthorenden of mensen die geen audio kunnen afspelen.

Als je ondertiteling in- of uitschakelt, is deze instelling van toepassing op al je Dropbox Capture-video's. Je schakelt ondertiteling voor je video's als volgt in of uit:

1. Open de Dropbox Capture-desktopapp.
  2. Klik op '⁝' (drie verticale puntjes) rechtsboven.
  3. Klik op Voorkeuren
  4. Schakel Ondertiteling genereren in of uit.
highlight icon

Opmerking: Als je een Dropbox-teamaccount hebt en de instelling Ondertiteling genereren niet wordt weergegeven, heeft je beheerder ondertiteling uitgeschakeld.

Ondertiteling in- of uitschakelen voor video's die je bekijkt

Klik op CC rechtsonder in de videospeler wanneer je een video bekijkt om ondertiteling in of uit te schakelen.

highlight icon

Opmerking: Om ondertiteling te kunnen bekijken, moet de persoon die de video heeft gemaakt Ondertiteling genereren ingeschakeld hebben op het moment van opname.