Dropbox is een map op je computer

Nadat je de desktopapp hebt geïnstalleerd, zie je de map Dropbox op de harde schijf van je computer. De map is voorzien van het Dropbox-logo en heet Dropbox. Het kan ook zijn dat je de naam ziet die je hebt gebruikt om je aan te melden bij je computer.

Rechtstreeks naar de standaardlocatie van de Dropbox-map gaan

De Dropbox-map bevindt zich standaard in je gebruikersmap op de harde schijf van de computer. Volg de onderstaande instructies voor je besturingssysteem om rechtstreeks naar de standaardlocatie van de Dropbox-map te gaan:

Linux

1. Open een terminal en typ cd ~/Dropbox.

Mac OS

1. Open Finder en selecteer Ga naar map... in het menu Ga.
  2. Typ ~/Dropbox/ in het dialoogvenster dat verschijnt en druk op Return.

Windows

1. Open Windows Verkenner.
  2. Typ %HOMEPATH%/Dropbox in de adresbalk.

Opmerking: Als je persoonlijke en zakelijke Dropbox-account aan elkaar zijn gekoppeld, moet je aangeven welke Dropbox je probeert te bereiken. Bijvoorbeeld:

• ~/Dropbox (Persoonlijk)
  • ~/Dropbox (Acme Inc)

Een snelkoppeling maken naar de Dropbox-map op je computer

Wanneer je gemakkelijker toegang wilt tot de Dropbox-map op je computer, maak je een snelkoppeling. Dat doe je zo:

1. Ga rechtstreeks naar de locatie van de Dropbox-map.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de Dropbox-map.
  3. Klik op Alias maken (of Link maken in Linux).

Je snelkoppeling verschijnt met alias toegevoegd aan de naam van het bestand. Je kunt de snelkoppeling verplaatsen naar de locatie waar je deze wilt opslaan.

Programmatisch de paden van Dropbox-mappen vinden

De Dropbox-map bevindt zich standaard in je gebruikersmap. Als je je Dropbox-map hebt verplaatst, of als je een zakelijk en persoonlijk account aan elkaar hebt gekoppeld, kan de map zich ergens anders bevinden of een andere naam hebben dan 'Dropbox'. Je kunt het pad van de map programmatisch vinden via een JSON-bestand.

Opmerking: Als je je zakelijke en persoonlijke accounts aan elkaar hebt gekoppeld op deze computer, bevat het JSON-bestand twee accounts. In het JSON-bestand wordt slechts één account vermeld als je één account hebt of als je accounts op deze computer niet zijn gekoppeld.

In de onderstaande JSON-bestanden:

• is business/personal het type Dropbox-account
  • is host een identificatie die een specifieke combinatie van een gebruikersaccount met een computer aanduidt
  • is path het pad naar deze Dropbox-map

Selecteer hieronder je besturingssysteem voor verdere instructies.

De naam van het JSON-bestand is info.json en je vindt dit in:

~/.dropbox/info.json

Dit bestand bevat een JSON-object dat er als volgt uitziet:

"personal": {

"path": /home/<gebruikersnaam>/Dropbox

"host": 123456789,

"is_team": false

"subscription_type": "Basic"

}

De naam van het JSON-bestand is info.json en je vindt dit in:

~/.dropbox/info.json

Dit bestand bevat een JSON-object dat er als volgt uitziet:

{

{"personal":

{"path": "/Users/<gebruikersnaam>/Dropbox (Persoonlijk)",

"host": 123456789,

"is_team": false,

"subscription_type": "Basic"},

{"business":

{"path": "/Users/<gebruikersnaam>/Dropbox (<bedrijfsnaam>)",

"host": 123456789,

"is_team": true,

"subscription_type": "Business"}

}

De naam van het JSON-bestand is info.json en je vindt dit een van de volgende twee paden:

%APPDATA%\Dropbox\info.json

%LOCALAPPDATA%\Dropbox\info.json

Dit bestand bevat een JSON-object dat er als volgt uitziet:

{

{"personal":

{"path": "/Users/<gebruikersnaam>/Dropbox (Persoonlijk)",

"host": 123456789,

"is_team": false,

"subscription_type": "Basic"},

{"business":

{"path": "/Users/<gebruikersnaam>/Dropbox (<bedrijfsnaam>)",

"host": 123456789,

"is_team": true,

"subscription_type": "Business"}