Volledige mappen downloaden van dropbox.com

Je kunt de volledige inhoud van een Dropbox-map downloaden van dropbox.com. Hiervoor moet aan de volgende voorwaarden zijn voldaan:

• De map is niet groter dan 20 GB.
  • De map bevat minder dan 10.000 bestanden.

Een volledige map rechtstreeks van dropbox.com downloaden:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Zoek de map die je wilt downloaden.
  3. Klik op ... (het pictogram met drie puntjes) rechts naast de mapnaam.
  4. Klik op Downloaden.

De map wordt nu door je browser gedownload als één gecomprimeerd bestand, ook wel een ZIP-bestand genoemd. Je kunt het ZIP-bestand vinden op de plaats waar je browser normaal gesproken gedownloade bestanden neerzet, zoals is ingesteld in je browservoorkeuren. Het ZIP-bestand heeft dezelfde naam als de oorspronkelijke map, maar eindigt op .zip

Je kunt toegang krijgen tot de inhoud van een ZIP-bestand door het te openen en uit te pakken.

De meeste besturingssystemen kunnen ZIP-bestanden zonder aanvullende software uitpakken. Lukt het niet om het bestand te openen, dan kun je online heel veel hulpmiddelen vinden om het ZIP-bestand uit te pakken.

Opmerking: Als je een Mac gebruikt en het gedownloade ZIP-bestand een bestand bevat dat groter is dan 4 GB, kan het Archiveringshulpprogramma in MacOS de inhoud van het ZIP-bestand mogelijk niet uitpakken. In dat geval moet je andere software of het programma Terminal gebruiken om de bestanden uit te pakken.

Wat is er aan de hand als ik de knop 'Openen' zie in plaats van de knop 'Downloaden'?

Als je de knop Openen ziet in plaats van de knop Downloaden, is de map al gesynchroniseerd met de Dropbox-map op je computer. Klik op de knop Openen om deze map te openen op je computer.

Meer informatie over de knop Openen