Dropbox-bestanden en mappen ordenen

Bijgewerkt Nov 22, 2023

Door vanaf het begin het overzicht te houden ben je minder tijd kwijt aan het opzoeken en beheren van bestanden zoals documenten, foto's en video's. Zo ga je aan de slag:

Maak een mappenstructuur

• Geef elk bestand een aangewezen locatie.
  • Groepeer mappen en submappen in categorieën die voor jou handig zijn.
  • Voeg op het hoogste niveau minder mappen toe of maak deze aan, en voeg er steeds meer toe naarmate je een niveau omlaag gaat.

Wijzigingen die je aanbrengt in je bestand of mappenstructuur worden zichtbaar op alle gekoppelde apparaten en op de Dropbox-website.

Ontdek meer over het synchroniseren van je bestanden en mappen op al je apparaten en op dropbox.com.

Pas een naamgevingsregel toe

• Alfabetische volgorde
  • Chronologische volgorde (DD-MM-JJJJ)
  • Numerieke volgorde
  • Per groep (d.w.z. klant, locatie, bestandstype)
  • Iets dat je zal helpen herinneren

Ontdek meer over het gebruik van naamgevingsregels om je Dropbox-account te organiseren.

Tags aan bestanden en mappen toevoegen

Vind snel bestanden en mappen door tags toe te voegen. Je kunt bestanden taggen op:

• De onderwerpen waarop ze betrekking hebben
  • De projecten waarvan ze deel uitmaken
  • De team(s) die er eigenaar van zijn

Gebruik de zoekbalk bovenaan je scherm om bestanden en mappen op tag te zoeken. Je kunt ook tags uit een geselecteerd bestand of geselecteerde map verwijderen door op de X rechts van de tag te klikken.

Ontdek meer over het gebruik van tags om je Dropbox-account te organiseren.