Dropbox-bestanden en mappen ordenen

Door vanaf het begin het overzicht te houden ben je minder tijd kwijt aan het opzoeken en beheren van bestanden zoals documenten, foto's en video's. Zo ga je aan de slag:

Maak een mappenstructuur

• Geef elk bestand een aangewezen locatie.
  • Groepeer mappen en submappen in categorieën die voor jou logisch zijn.
  • Voeg op het hoogste niveau minder mappen toe of maak deze aan, en voeg er steeds meer toe naarmate je een niveau omlaag gaat.

Wijzigingen die je aanbrengt in je map of mappenstructuur zijn gesynchroniseerd op alle gekoppelde apparaten en de Dropbox-website.

Pas een naamgevingsregel toe

• Alfabetische volgorde
  • Chronologische volgorde (DD-MM-JJJJ)
  • Numerieke volgorde
  • Per groep (d.w.z. klant, locatie, bestandstype)
  • Iets dat je zal helpen herinneren

Tags aan bestanden en mappen toevoegen

Vind snel bestanden en mappen door tags toe te voegen. Zo werkt het:

1. Klik op het selectievakje links van het bestand of de map waaraan je een tag wilt toevoegen.
  2. Typ je tag in het vak # Tag toevoegen in de rechterzijbalk.
  3. Druk op Return (Mac) of op Enter (Windows).

Gebruik de zoekbalk bovenaan je scherm om op tag te zoeken. Je kunt ook tags uit een geselecteerd bestand of geselecteerde map verwijderen door op de X rechts van de tag te klikken.