Tags maken voor Dropbox-bestanden

Bijgewerkt Dec 01, 2023

Deze functie is beschikbaar voor alle Dropbox-gebruikers op dropbox.com.

Je kunt tags toevoegen aan bestanden en mappen, zodat je alles in je Dropbox-account kunt ordenen en snel kunt vinden. Tags zijn beschikbaar voor alle Dropbox-gebruikers en kunnen toegevoegd worden aan losse bestanden, mappen of voor meerdere items tegelijk. Iedereen die een bestand of map kan bekijken of bewerken, kan de tags ervan zien, maar alleen mensen met bewerkingsrechten kunnen tags toevoegen of verwijderen.

Een tag toevoegen

Om een tag aan een bestand toe te voegen:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Navigeer naar het bestand of de map waarvan je een tag wilt verwijderen.
  3. Klik op de “...” (ellips) aan de linkerkant.
  4. Klik op Bestandinfo.
  5. Je ziet dan # Tag toevoegen in de rechterzijbalk.
  6. Typ je tags en druk op Enter (Windows) of Return (Mac).
highlight icon

Opmerkingen:

• Tags mogen niet langer zijn dan 32 tekens en mogen alleen letters, cijfers en liggende streepjes bevatten.
  • Er kunnen maximaal 20 tags aan een enkel bestand worden toegevoegd.
  • Tags worden ondersteund voor alle beschikbare talen in Dropbox.

Een tag verwijderen

Om een tag van een bestand te verwijderen:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Navigeer naar het bestand waarvan je een tag wilt verwijderen.
  3. Klik op de “...” (ellips) aan de linkerkant.
  4. Klik op Bestandinfo.
    • Tags voor dat bestand verschijnen onder het bestandsvoorbeeld in de rechterzijbalk.
  5. Klik op de X rechts van de tag die je wilt verwijderen.

Een tag zoeken

Je kunt een tag op meerdere manieren vinden:

• Voer in de zoekbalk bovenaan het scherm de tag in, in de vorm #tag_naam
  • Als je begint te typen in de zoekbalk, wordt er een lijst met voorgestelde tags weergegeven. Selecteer de tag die je zoekt.
  • Klik op de tag in het paneel aan de rechterkant om alle bestanden weer te geven die aan die tag zijn gekoppeld.
  • Klik in de zoekbalk en selecteer voordat je gaat typen de tag die je zoekt onder Tags.

Tags gebruiken in een geautomatiseerde map

Met automatiseringen kun je tags standaard aan bestanden toevoegen in een bepaalde map.

Om een map met geautomatiseerde tags te maken:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op + Maken onder de zoekbalk.
  3. Beweeg over Map
  4. Selecteer Geautomatiseerde map.
  5. Klik op Kies een tag om bestanden te ordenen en te vinden.
  6. Voeg minstens één tag toe.
  7. Klik op Opslaan.

Om geautomatiseerde tags toe te voegen aan een bestaande map:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op de map waaraan je automatische tags wilt toevoegen.
  3. Klik op het tandwielpictogram naast de mapnaam.
  4. Wijs met de muis Organiseren aan.
  5. Klik op Automatisering toevoegen.
  6. Klik op Kies een tag om bestanden te ordenen en te vinden.
    • Om deze automatisering toe te voegen aan alle bestanden die zich momenteel in deze submap bevinden, klik je op Toepassen op huidig bestand.
    • Om deze automatisering aan alle submappen van deze map toe te voegen, klik je op Inclusief bestanden in alle submappen.
  7. Voeg minstens één tag toe.
  8. Klik op Opslaan.

Meer informatie over de geautomatiseerde mappen.