Sådan opretter du tags til Dropbox-filer

Opdateret Nov 30, 2023

Denne funktion er tilgængelig for alle Dropbox-brugere på dropbox.com.

Du kan tilføje tags til filer og mapper, der hjælper dig med at organisere og hurtigt finde alt i din Dropbox-konto. Alle Dropbox-brugere kan anvende tags, som kan føjes til en eller flere filer og mapper ad gangen. Alle, der kan se eller redigere en fil eller mappe, kan se dens tags, men kun personer med redigeringsadgang kan tilføje eller fjerne tags.

Sådan tilføjer du et tag

Sådan føjer du et tag til en fil:

1. Log på dropbox.com.
  2. Naviger til den fil eller mappe, hvor du gerne vil fjerne et tag.
  3. Klik på "..." (de tre prikker) til venstre.
  4. Klik på Filoplysninger.
  5. Du vil nu se # Tilføj et tag i højre sidepanel.
  6. Skriv dit tag og presse Enter (Windows) eller Return (Mac).
highlight icon

Bemærk!

• Tags skal være på mindst 32 tegn og må kun indeholde bogstaver, tal og understregningstegn.
  • Der kan føjes op til 20 tags til en fil.
  • Tags understøttes på alle de sprog, Dropbox findes på.

Sådan fjerner du et tag

Sådan fjerner du et tag fra en fil:

1. Log på dropbox.com.
  2. Naviger til den fil, hvor du gerne vil fjerne et tag.
  3. Klik på "..." (de tre prikker) til venstre.
  4. Klik på Filoplysninger.
    • Tags for filen vises under forhåndsvisningen af filen i højre sidepanel.
  5. Klik på X til højre for det tag, du vil fjerne.

Sådan søger du efter et tag

Der er flere måder at søge efter et tag på:

• Indtast tagget i formatet #tag_navn på søgelinjen øverst på skærmen.
  • Når du begynder at skrive på søgelinjen, vises der foreslåede tags. Vælg det tag, du søgte efter.
  • Klik på tagget i panelet i højre side for at se alle de filer, der er knyttet til tagget.
  • Klik på søgelinjen, og vælg det tag under Tags, du vil søge efter, inden du begynder at skrive.

Sådan bruger du tags med en automatiseret mappe

Du kan bruge automatisering til som standard at anvende tags på filerne i en bestemt mappe.

Sådan opretter du en mappe med automatisk tildelte tags:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på + Opret under søgelinjen.
  3. Hold musen over Mappe
  4. Vælg Automatiseret mappe.
  5. Klik på Vælg et tag for at organisere og finde filer.
  6. Tilføj mindst ét tag.
  7. Klik på Gem.

Sådan tilføjer du automatiseret tagging til en eksisterende mappe:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på den mappe, hvor du gerne vil tilføje automatiseret tagging.
  3. Klik på tandhjulsikonet ud for mappenavnet.
  4. Peg på Organiser.
  5. Klik på Tilføj automatisering.
  6. Klik på Vælg et tag for at organisere og finde filer.
    • For at tilføje denne automatisering til alle filer i denne undermappe skal du klikke på Anvend på aktuelle filer.
    • Hvis du vil tilføje denne automatisering til alle undermapper i denne mappe, skal du klikke på Inkluder filer i alle undermapper.
  7. Tilføj mindst ét tag.
  8. Klik på Gem.

Få mere at vide om automatiserede mapper.