Switch between personal and work accounts

Är du användare av Dropbox Business eller team kan du växla mellan ett jobbrelaterat och ett personligt konto på dropbox.com utan att behöva logga in och ut varje gång.

Så här når du båda kontona:

1. Koppla dina konton.
  2. Lägg till båda kontona på alla dina enheter.

Växla mellan konton på dropbox.com

Så här växlar du mellan dina jobbrelaterade och personliga Dropbox-konton:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på ditt namn eller teamnamnet längst ner till vänster.
  3. Välj namnet på det konto du vill visa.

Du kan bli ombedd att logga in på ditt andra konto för att nå innehållet, beroende på din senaste aktivitet.

Vad är innehållsförslag?

Dropbox föreslår filer och mappar som du kanske vill ha tillgång till baserat på kontoaktiviteten. Filer du nyligen använt eller öppnat mer än en gång kan visas i avsnittet Förslag för dig på dropbox.com.

Vill du ta bort en fil från innehållsförslagen klickar du på X i filens hörn längst upp till höger. Att ta bort filen från innehållsförslagen innebär inte att filen raderas, den försvinner bara från avsnittet Förslag för dig.

Klicka på Dölj intill avsnittet Förslag för dig om du vill dölja alla innehållsförslag.

Vad är olästa meddelanden?

Visa nya aktiviteter sedan du senast använde Dropbox eller Paper. Detta innefattar dina senaste aktiviteter, när någon @nämner dig och kommentarstrådar du deltar i.

dropbox.com:

Ignorera olästa meddelanden på Dropbox webbplats:

1. Håll muspekaren över meddelandet.
  2. Klicka på Markera som lästa.

Android-appen:

Olästa meddelanden är markerade med blått. Markera ett enskilt meddelande som läst genom att trycka på det. Markera alla meddelanden som lästa:

1. Tryck på Visa alla under fliken Start i widgeten Meddelanden.
  2. Tryck på ✓✓ (dubbla bockar).

iOS-appen:

Olästa meddelanden är markerade med en blå punkt. Markera ett enskilt meddelande som läst genom att trycka på det. Markera alla meddelanden som lästa:

1. På fliken Hem trycker du på Visa alla i widgeten Meddelanden.
  2. Tryck på (ikonen med tre punkter) och välj sedan Markera alla som lästa.

Vad är stjärnmärkta filer och mappar?

I avsnittet Stjärnmärkta finns de filer, mappar och Paper-dokument du har stjärnmärkt. Här visas även objekt du har stjärnmärkt på andra enheter. Om du till exempel stjärnmärker en fil på mobilen ser du det objektet i avsnittet Stjärnmärkta på dropbox.com och på fliken Start i mobilapparna.

Det finns flera sätt att stjärnmärka objekt:

dropbox.com

• Håll muspekaren över objektets namn och välj sedan stjärnikonen
  • Välj stjärnikonen intill filnamnet när du förhandsvisar en fil
  • Klicka på intill filnamnet på sidan Filer eller Start och klicka sedan på Stjärnmärk

Det går för närvarande inte att stjärnmärka flera objekt samtidigt.

Android-app

• Tryck på  när du förhandsvisar en fil och tryck sedan på Stjärnmärk

iOS-app

• Tryck på Visa alla under widgeten Stjärnmärkt på fliken Start och tryck sedan på + (plus)
  • Tryck på när du förhandsvisar en fil och tryck sedan på Lägg till i Stjärnmärkt

Vad är senaste filer och mappar?

Avsnittet Senaste innehåller nyligen visade eller redigerade filer och Paper-dokument. De sorteras med de filer och dokument du senast visade högst upp.

dropbox.com

Klicka på Dölj intill avsnittet Senaste om du vill dölja senaste objekt.

Android-app

Visa alla senaste aktiviteter genom att trycka på Visa alla. Dölj senaste objekt:

1. Öppna huvudmenyn.
  2. Tryck på Inställningar.
  3. Tryck på Dölj senaste i Start.

iOS-app

Visa alla senaste aktiviteter genom att trycka på Visa alla. Dölj senaste objekt:

1. Tryck på personikonen.
  2. Tryck på kugghjulsikonen.
  3. Tryck på Dölj senaste.

Vad är fliken Filer?

Vyn Filer ger snabb åtkomst till en fullständig lista över filer och mappar i ditt Dropbox-konto.

Varför visas widgeten Uppladdningar i iOS-appen?

Widgeten Uppladdningar visas endast när det finns väntande uppladdningar. Väntande innebär att uppladdningen inte har startat eller att den inte är slutförd. Om det inte finns väntande uppladdningar visas inte widgeten Uppladdningar

Om du öppnar Uppladdningar kan du göra så här:

• Avbryta enskilda väntande uppladdningar genom att trycka på Avbryt
  • Avbryta alla väntande uppladdningar genom att trycka på Avbryt alla

Anmärkningar:

• Endast manuella uppladdningar startade med + (plus) visas i widgetenUppladdningar. Kamerauppladdningar visas inte i den här widgeten
  • Om det inte finns väntande uppladdningar visas inte widgeten Uppladdningar

Växla mellan konton i systemfältet/menyfältet

Så här växlar du enkelt mellan dina jobbrelaterade och personliga Dropbox-konto från Dropbox-ikonen i systemfältet/menyfältet:

1. Klicka på Dropbox-ikonen i systemfältet eller på menyraden.
  2. Klicka på din profilbild eller dina initialer i övre högra hörnet.
  3. Dina konton visas högst upp i listan. Klicka på kontot som du vill växla till. En bock visas intill det.

Växla mellan konton i mobilappen

Du kan också nå dina jobbrelaterade och personliga konton i Dropbox mobilapp.

Välj operativsystem för att läsa mer:

Android

1. Öppna Dropbox-klienten.
  2. Tryck på din avatar.
  3. Tryck på Växla konton.

iOS

1. Öppna Dropbox-klienten.
  2. Tryck på och håll ner personikonen.
  3. Välj det konto du vill använda.

Så här fungerar det

• När dina konton är kopplade kan båda kontona vara aktiva samtidigt. Om du till exempel har två webbläsarflikar eller fönster öppna på Dropbox.com och växlar till det andra kontot i ett fönster påverkas inte det andra fönstret eller den andra fliken.
  • När du loggar ut blir du utloggad från båda kontona samtidigt.
  • Dina saker delas inte automatiskt mellan konton när du är inloggad på båda. Du kan överföra filer mellan konton genom att använda delade mappar, förutsatt att din administratör tillåter delning utanför teamet (endast Dropbox Business-användare).
  • Du kan bara växla mellan ett jobbrelaterat och ett personligt konto, inte mellan två personliga konton.