Så här redigerar du inspelningar med Dropbox Capture

Uppdaterat Oct 26, 2023
person icon

Dropbox Capture är tillgängligt för alla Dropbox-kunder, men vissa funktioner kan kräva andra planer.

Du kan redigera dina Dropbox Capture-inspelningar, till exempel trimma och ta bort utfyllnadsord. Du kan också exportera dina videoinspelningar som GIF-filer.
highlight icon

Anmärkningar
:

• Kunder på Dropbox Basic, Plus och Family kan endast redigera videor som är kortare än fem minuter.
  • Kunder med Dropbox Professional, Essentials, Standard, Advanced, Business, Business Plus och Enterprise kan redigera videor som är 30 minuter eller kortare.
  • Endast kunder med Dropbox Professional, Essentials, Standard, Advanced, Business, Business Plus och Enterprise kan ta bort utfyllnadsord och skapa GIF-filer.
  • Det finns en storleksgräns för filer på 2 GB för alla inspelningar.

Så trimmar du videoinspelningar

Så här trimmar du videorinspelningar som skapats med Dropbox Capture:

1. Öppna videon på capture.dropbox.com.
  2. Klicka på Redigera video i sidomenyn till höger.
    • Du kan även öppna Dropbox Capture-klienten från aktivitetsfältet (Windows) eller menyfältet (Mac), hålla muspekaren över en video och klicka på saxikonen för att redigera den.
  3. Använd kontrollerna längst ner i fönstret för att välja en del av videon.
  4. Klicka på Behåll markering eller Radera markering beroende på vad du vill göra.
  5. Klicka på Spara ändringar
    • Du kan klicka på Avbryt när som helst för att ändra tillbaka videon till det ursprungliga tillståndet.

Redigerade videor ersätter den ursprungliga filen när de har sparats.

Du kan byta namn på captures genom att klicka på pennikonen till höger om filnamnet.

Så här tar du bort utfyllnadsord

När en videoinspelning med ljud är kortare än 30 minuter kan du automatiskt trimma videon för att ta bort ”uhm” och ”eh” från ljudet.

Så här gör du:

1. Logga in på capture.dropbox.com
  2. Klicka på inspelningen som du vill ta bort utfyllnadsord från.
  3. Klicka på Redigera.
  4. Klicka på Ta bort utfyllnadsord.
highlight icon

Obs! Det är endast aktiverat när videon har transkriberats och om minst 1 utfyllnadsord hittades. När det är klart visas gula linjer där utfyllnadsord har tagits bort i förhandsvisningen för redigering.

5. Klicka på Spara ändringar.

Det kan ta flera minuter att ta bort utfyllnadsord, beroende på videons längd.

Så här skapar du en GIF-fil

Du kan skapa GIF-filer med Dropbox Capture.

highlight icon

Obs! Inspelningen får inte vara längre än 30 sekunder. Det kan ta flera minuter att skapa en GIF-fil, beroende på inspelningens längd.

Så här skapar du en GIF-fil på capture.dropbox.com:

1. Logga in på capture.dropbox.com
  2. Klicka på inspelningen som du vill konvertera till en GIF-fil.
  3. Klicka på neråtpilen bredvid Dela.
  4. Klicka på Ladda ner video som GIF.
  5. Förhandsgranska GIF-filen och klicka på Ladda ner.

GIF-filen laddas ner till din dator. Den ursprungliga inspelningen i Dropbox Capture påverkas inte.

Du kan skapa GIF-filer med Dropbox Capture-appen på macOS. Så här gör du:

1. Öppna Dropbox Capture-klienten.
  2. Klicka på Visa mer.
  3. Klicka på GIF.
  4. Välj vilken del av skärmen som du vill spela in.
    • Klicka en gång för att spela in hela skärmen.
    • Klicka och dra för att spela in en del av skärmen.
    • Tryck på mellanslagstangenten för att spela in ett specifikt fönster.
  5. Klicka på stoppikonen (vit fyrkant i en röd cirkel).
  6. GIF-filen sparas automatiskt till Dropbox Capture.

Det går för närvarande inte att skapa GIF-filer i Dropbox Capture-appen på Windows.