Så här installerar du Dropbox Capture

Uppdaterat Nov 29, 2023
Dropbox Capture är ett verktyg för att skapa och kommunicera med skärmklipp, inspelningar av skärm och ljud samt videomeddelanden.

Så här installerar du Dropbox Capture

Så här installerar du Dropbox Capture:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Gå  tilldropbox.com/capture.
  3. Klicka på Ladda ner.
  4. När Capture har laddats ner startar du filen för att påbörja installationen.
  5. Slutför installationsflödet.
highlight icon

Obs! Du kan ändra inställningarna efter installationen. Läs mer om hur du sparar skärmklipp med Dropbox Capture.

1. När Capture har installerats öppnar du appen genom att klicka på Dropbox Capture-ikonen (diamantformat objektiv) i verktygsfältet (Windows) eller menyfältet (Mac).

Du måste logga in med ditt användarnamn och lösenord för Dropbox när du först öppnar Dropbox Capture. Om du redan är inloggad på Dropbox-klienten så loggas du automatiskt in på Capture med samma konto.

När den är öppen kan du klicka på ”⁝” (vertikal ellips) längst upp till höger för att komma åt uppdateringar, inställningar, produktuppdateringar, hjälp och mer.

highlight icon

Obs! Om du har problem med att installera Dropbox Capture på Windows rekommenderar vi att kontrollera efter systemuppdateringar, starta om datorn och sedan försöka installera igen. Du kan även installera Dropbox Capture från Microsoft Store.

Så här uppdaterar du Dropbox Capture

Windows-användare kan stänga och starta om Capture för att uppdatera eller klicka här för att installera om programmet.

Mac-användare kan klicka på ”⁝” (vertikal ellips) längst upp till höger i appen och välja Kontrollera efter uppdateringar.

Så här anpassar du kortkommandon för Dropbox Capture

Så här kommer du åt eller redigerar kortkommandon:

1. Öppna Dropbox Capture-klienten.
  2. Klicka på ”⁝” (vertikal ellips) i det övre högra hörnet på skärmen.
  3. Välj Preferenser.
  4. Klicka på Kortkommandon längst upp i menyn.

Så här ändrar du tema för Dropbox Capture

Temat för Dropbox Capture matchar som standard temat för datorn. Så här ändrar du temat till Ljust eller Mörkt:

1. Öppna Dropbox Capture-klienten.
  2. Klicka på ”⁝” (vertikal ellips) i det övre högra hörnet på skärmen.
  3. Välj Preferenser.
  4. Klicka på rullgardinsmenyn intill Tema för att välja ett alternativ.

Lägg till Dropbox Capture i aktivitetsfältet i Windows

Så här lägger du till Capture i aktivitetsfältet i Windows för snabb åtkomst:

1. Öppna Dropbox Capture.
  2. Klicka på ”⁝” (vertikal ellips) i det övre högra hörnet på skärmen.
  3. Välj Preferenser.
  4. Växla Visa i aktivitetsfält till på.

Lägg till Dropbox Capture i dockan i macOS

Så här lägger du till Capture i dockan i macOS för snabb åtkomst:

1. Öppna Dropbox Capture.
  2. Klicka på ”⁝” (vertikal ellips) i det övre högra hörnet på skärmen.
  3. Välj Preferenser.
  4. Växla Visa i docka till på.

Så här aktivera eller inaktiverar du undertexter för videor du skapar

Du kan lägga till undertexter som genereras automatiskt i videor som du skapar med Dropbox Capture. Undertexter gör så att ditt material är mer tillgängligt för tittare, till exempel för personer med hörselnedsättning eller som inte kan spela upp ljud.

När du aktiverar eller inaktiverar undertexter så gör du detta för alla Dropbox Capture-videor. Så här aktiverar och inaktiverar du undertexter för videor:

1. Öppna Dropbox Capture-klienten.
  2. Klicka på ”⁝” (vertikal ellips) i det övre högra hörnet.
  3. Klicka på Preferenser
  4. Växla Generera undertexter till på eller av.
highlight icon

Obs! Om du är med i ett Dropbox-teamkonto och inte ser inställningen Generera undertexter så har administratören inaktiverat undertexter.

Så här slår du av eller på undertexter för videor du tittar på

När du tittar på en video klickar du på CC längst ner till höger i videospelaren för att slå på eller av undertexter.

highlight icon

Obs! Skaparen av videon måste ha aktiverat Generera undertexter vid inspelningstillfället för att du ska kunna visa undertexter.