Så här lagrar du genvägar till webbsidor i dina Dropbox-mappar

Uppdaterat Nov 24, 2023
Du kan lagra en genväg till en webbsida i en Dropbox-mapp på samma sätt som du lagrar en fil. Genvägar lagras med filtillägget .web och representeras av en ikon med en jordglob. Genvägar öppnas i din standardwebbläsare.
highlight icon

Obs! I Dropbox för mobila enheter kan du öppna genvägar, men du kan inte skapa dem.

Skapa en genväg i Dropbox

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Öppna den Dropbox-mapp där du vill lagra genvägen.
  3. Klicka på Skapa.
  4. Håll markören över Mer och klicka på Genväg.
  5. Ange URL och Namn för genvägen.
  6. Klicka på Skapa.

Byt namn på, flytta, kopiera eller radera en genväg

Du kan byta namn, flytta, kopiera eller radera en genväg på exakt samma sätt som en vanlig fil. Det går dock inte att redigera själva URL:en.

Kan jag dela en genväg?

Det går inte att dela en .web- genväg som du har lagrat i Dropbox. Istället skickar du själva URL:en.

Det går dock att dela mappen som genvägen är sparad i. Genvägen öppnas för alla som du delar mappen med.