Lagra genvägar till webbsidor i dina Dropbox-mappar

Du kan lagra en genväg till en webbsida i en Dropbox-mapp på samma sätt som du lagrar en fil. Genvägar öppnas i din standardwebbläsare.

Genvägar lagras med filtillägget .web och representeras av en globikon.

Obs! I Dropbox mobilapp kan du öppna genvägar, men du kan inte skapa dem.

Skapa en genväg i Dropbox

Så här skapar du en genväg till en webbsida i Dropbox:

1. Logga in på dropbox.com eller öppna klienten.
  2. Öppna den Dropbox-mapp där du vill lagra genvägen.
  3. Klicka på Skapa.
  4. Klicka på Genväg.
  5. Ange URL och Namn för genvägen.
  6. Klicka på Skapa.

Det går också att skapa en genväg från Dropbox i systemfältet eller menyfältet. Gör så här:

1. Klicka på Dropbox-ikonen i systemfältet eller på menyraden.
  2. Klicka på + (plustecken).
  3. Klicka på Genväg.
  4. Ange URL och Namn för genvägen.
  5. På rullgardinsmenyn Plats väljer du den mapp där du vill lagra genvägen.
  6. Klicka på Skapa.

Byta namn på, flytta eller radera en genväg

Du kan byta namn på en genväg eller flytta, kopiera och radera den precis som du gör med en vanlig fil genom att klicka på ikonen med tre prickar (...) intill filen och välja ett alternativ på rullgardinsmenyn.

Redigera en genväg som lagras i Dropbox

Du kan redigera namnet på en genväg på samma sätt som du ändrar namnet på en fil. Du kan dock inte redigera webbadressen.

Kan jag dela en genväg?

Det går inte att dela en genväg du sparat i Dropbox på samma sätt som du delar en fil. För att dela den kan du skicka själva URL:en.

Det går dock att dela mappen som genvägen lagrats i. Genvägen öppnas för alla du delat mappen med.