Visa metadata för en fil i Dropbox så här

Uppdaterat Mar 26, 2024
person icon

Funktionen är tillgänglig för alla Dropbox-användare på dropbox.com.

Metadata är information man kan se om en fil. Där ingår information som datum då filen skapades och filens storlek.

Så här hittar du metadata om en mapp:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Håll muspekaren över mappen och klicka på ”” (vertikal ellips).
  3. Klicka på Mappinfo.

Så här hittar du metadata om en fil:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på namnet på filen som du vill se information om.
    • Om du har öppnat förhandsvisningen i Helskärm klickar du på Fil.
  3. Klicka på Filinfo.
    • Om du har öppnat förhandsvisningen i Helskärm klickar du på Info.

I informationsfönstret ser du olika typer av information beroende på vilken typ av fil du förhandsvisar. För alla filer visas följande metadata:

• Filens plats (Sparad i)
  • Filens storlek i byte (Storlek)
  • När filen senast ändrades (Ändrad
  • Typ av fil (Typ)

Använder du inte Dropbox än? Se hur Dropbox hjälper dig att enkelt dela filer och mappar.

Filspecifika metadata

För vissa typer av filer visas specifika metadata utöver de grundläggande metadata ovan. För mer information, se listorna med metadata enligt filtyp nedan.

Bildfiler

• Bländare
  • Konstnär
  • Kamerafabrikat
  • Kameramodell
  • Bildtext
  • Kategori
  • Färgprofil
  • Copyright
  • Skapare
  • Medverkande
  • Skapad den
  • Beskrivning
  • Mått
  • Punkter per tum (DPI)
  • Punkter per centimeter (DPCM)
  • Blixt
  • Brännvidd
  • Rubrik
  • ISO
  • Nyckelord
  • Objektivmodell
  • Licensgivarens URL
  • Avläsning
  • Orientering
  • Villkor för användningsrättigheter
  • Slutarhastighet
  • Titel
  • Vitbalansering

Microsoft Office-filer

• Titel
  • Meddelande om upphovsrätt
  • Revisionsnummer
  • Sidor
  • Paragrafer
  • Ord
  • Tecken