Hur du konfigurerar macOS för Dropbox med konfigurationsprofiler

Uppdaterat Nov 08, 2023

Om du jobbar med ett stort team som använder macOS och Dropbox kan du lägga till vissa nyttolaster i en konfigurationsprofil som aktiverar Dropbox-funktioner automatiskt, till exempel filer som är enbart online och Dropbox-ikonen.

I den här artikeln finns en lista över de olika nyttolasterna och vilka Dropbox-funktioner som de aktiverar.

Nyttolast för full support av filer som enbart finns online på macOS 12.3 och senare

Denna nyttolast gör det möjligt för Dropbox synkroniseringsmotor att skapa filer som är enbart online. Sådana filer förlitar sig på en kerneltilläggskomponent (kext) för att fungera korrekt.

För att förenkla installationen av den här komponenten kan du distribuera ett macOS-installationspaket som innehåller Dropbox kerneltillägg. I vissa fall kan slutanvändaren behöva starta om sin enhet för att installera den här komponenten.

Läs mer om att installera kerneltillägg (kexts) i macOS Big Sur.

<key>AllowedKernelExtensions</key>

<dict>

<key>G7HH3F8CAK</key>

<array>

<string>com.getdropbox.dropbox.kext</string>

</array>

</dict>

eller

<key>AllowedTeamIdentifiers</key>

<array>

<string>G7HH3F8CAK</string>

</array>

Nyttolast för Dropbox-ikonen och läsarinfo

Den här nyttolasten aktiverar Dropbox-ikonen och funktioner för läsarinfo

<key>Services</key>

<dict>

<key>Accessibility</key>

<array>

<dict>

<key>Allowed</key>

<true/>

<key>CodeRequirement</key>

<string>identifier "com.getdropbox.dropbox" and anchor apple generic and certificate 1[field.1.2.840.113635.100.6.2.6] /* exists */ and certificate leaf[field.1.2.840.113635.100.6.1.13] /* exists */ and certificate leaf[subject.OU] = G7HH3F8CAK</string>

<key>Comment</key>

<string>Tillåt att Dropbox använder Accessibility API för att registrera den aktuella användarens närvaro eller visa Dropbox-ikonen för filerna som hanteras.</string>

<key>Identifier</key>

<string>com.getdropbox.dropbox</string>

<key>IdentifierType</key>

<string>bundleID</string>

</dict>

</array>

</dict>

Nyttolast för raderade varningar och felmeddelanden

Den här nyttolasten stöder Dropbox-varningar och meddelanden för att förhindra oavsiktliga raderingar. När du aktiverar detta kan Dropbox-klienten ge mer exakta fel eller meddelanden när en användare vidtar åtgärder på filer som involverar papperskorgen, till exempel raderar filer som delas med andra.

Den här åtkomsten är det enda sättet att aktivera den här funktionen på macOS 10.15 eller senare.

<key>Services</key>

<dict>

<key>SystemPolicyAllFiles</key>

<array>

<dict>

<key>Allowed</key>

<true/>

<key>CodeRequirement</key>

<string>identifier "com.getdropbox.dropbox" and anchor apple generic and certificate 1[field.1.2.840.113635.100.6.2.6] /* exists */ and certificate leaf[field.1.2.840.113635.100.6.1.13] /* exists */ and certificate leaf[subject.OU] = G7HH3F8CAK</string>

<key>Comment</key>

<string>Ge Dropbox åtkomst till papperskorgen för att återställa oavsiktliga raderingar.</string>

<key>Identifier</key>

<string>com.getdropbox.dropbox</string>

<key>IdentifierType</key>

<string>bundleID</string>

</dict>

</array>

</dict>