Anvendelse af cookies og lignende teknologier

Opdateret Feb 13, 2024
person icon

Oplysningerne i denne artikel gælder for alle Dropbox-brugere.

Dropbox bruger cookies og lignende teknologier, for eksempel pixel, for at kunne levere, forbedre, beskytte og promovere vores tjenester. I denne artikel henviser vi til alle disse teknologier som “cookies”. Denne side indeholder oplysninger om, hvordan teknologierne bruges i forbindelse med Dropbox' website og tjenester, hvad de bruges til, og hvem oplysningerne deles med.

Leder du efter oplysninger om DocSend-cookies? Klik her.

Hvad er cookies?

En cookie er en lille datafil, der sendes til din browser, når du besøger et website. Et pixeltag (“pixel“) er et lille stykke kode, der tilhører en tredjepart, og som kan indlejres på websites og i e-mails. Vi bruger både vores egne cookies og cookies fra tredjeparter. Se afsnittet “Hvordan bruger Dropbox cookies?” nedenfor for at få yderligere oplysninger om de tredjepartscookies, vi bruger.

Vi bruger lokal lagring, herunder lokal HTML5-lagring og browsercache. Med lokal lagring er det muligt for os at gemme oplysninger lokalt i din browser eller på din enhed for at gøre din oplevelse bedre. Det kan f.eks. være indstillinger for, om du foretrækker at få vist dine mapper som lister eller miniaturebilleder.

Hvordan bruger Dropbox cookies?

Dropbox bruger forskellige kategorier af cookies for at kunne levere, beskytte, forbedre og promovere vores website og tjenester. Dropbox opbevarer kun personlige data, så længde der er brug for dem til det formål, de blev indsamlet til. Du finder en beskrivelse af kategorierne og deres formål nedenfor.

Strengt nødvendige cookies

Disse cookies er nødvendige for driften af websitet og tjenesterne.

Kategori

Formål

Dataelementer

Udløb

Tredjeparter

Strengt nødvendige

Cookies, der bruges til driften af vores website og tjenester, f.eks. for at du kan logge på, og for at vi kan beskytte din konto.

Kategorier af data, der indsamles til disse formål, omfatter data om godkendelse, unikt id, browseroplysninger og sprogindstillinger.

Disse cookies er indstillet til at udløbe inden for mellem 30 dage og 5 år.

Tredjeparter omfatter Google.

Cookies, der ikke er strengt nødvendige

Disse cookies er alle andre typer cookies, som ikke er strengt nødvendige, men som bruges til forskellige formål, når du bruger vores website og tjenester. Disse formål omfatter:

Kategori

Formål

Dataelementer

Udløb

Tredjeparter

Analysefunktioner

Cookies, der hjælper os og vores partnere med at forstå, hvordan vores websites bruges, f.eks. brugsstatistik, eller til at rekonstruere viste UI-elementer, så vi kan forbedre og tilpasse vores tjenester.

Kategorier af data, der indsamles til disse formål, omfatter data om brug af websitet, antal besøg, browser- og/eller enhedsoplysninger og unikt id.

Disse cookies er indstillet til at udløbe inden for mellem ca. 20 minutter og 2 år.

Tredjeparter omfatter Google, Salesforce, Coveo og Tealium.

Generel marketing og annoncering

Cookies, der bruges af Dropbox og vores partnere, så vi bedre kan forstå, hvem der er interesserede i vores produkter og tjenester, og hvordan vi kan promovere disse tjenester baseret på disse oplysninger.

Kategorier af data, der indsamles til disse formål, omfatter data til sporing på tværs af websites, browseroplysninger, versionsdata og data om konvertering i forbindelse med annoncering.

Disse cookies er indstillet til at udløbe inden for mellem ca. 20 minutter og 2 år.

Tredjeparter omfatter Adobe, Marketo, Yahoo og Google.

Ydeevne og funktionalitet

Cookies, der hjælper os med at huske dine foretrukne indstillinger, så vi kan forbedre din oplevelse, når du bruger vores websites og tjenester.

Kategorier af data, der indsamles til disse formål, omfatter data om brug af websitet, historik over brug af hjælpecenter og chat, e-mailadresse og unikt id.

Disse cookies er indstillet til at udløbe inden for mellem ca. 20 minutter og 3 år.

Tredjeparter omfatter SnapEngage.

Annoncering på sociale medier

Cookies, der bruges af Dropbox og vores partnere for at kunne forstå effektiviteten af vores annoncer på sociale medier. Disse cookies hjælper dem også med at forstå dine reklamepræferencer, så de kan vise reklamer, der er mere relevante for dig.

Kategorier af data, der indsamles til disse formål, omfatter oplysninger om kontoen på det sociale medie, browser- og/eller enhedsoplysninger, data om konvertering i forbindelse med annoncering, data om brug af websitet og/eller din aktivitet og unikt id.

Disse cookies er indstillet til at udløbe inden for mellem ca. 20 minutter og 2 år.

Tredjeparter omfatter Facebook, X (tidligere Twitter) og LinkedIn.

Hvordan styrer jeg, hvilke data der indsamles via cookies?

Browserindstillinger:

Du kan indstille din browser til ikke at acceptere cookies, men dette kan begrænse dig i din brug af vores tjenester. Da der ikke er en fast standard for fortolkning af DNT-signaler (Do Not Track), reagerer vores systemer ikke på DNT:1-signaler fra de browsere, der bruges til at besøge vores websites.

Præferencer for cookies:

Når du bruger Dropbox’ tjenester, kan du vælge, hvilke cookies du vil give samtykke til, at Dropbox må bruge. Det gør du ved at klikke på Cookie- og CCPA-præferencer under Support i sidefoden på denne side.

CCPA (California Consumer Privacy Act):

Du kan framelde dig, at Dropbox må sælge og dele dine personlige oplysninger, eller at de opdaterer dine præferencer, som beskrevet i CCPA (California Consumer Privacy Act). Det kan du gøre ved at klikke på Cookies- og CCPA-præferencer under Support i sidefoden på denne side. Som beskrevet i vores Persondatapolitik sælger Dropbox ikke personlige oplysninger.

Selvregulering:

Dropbox overholder Digital Advertising Alliances principper for selvregulering af adfærdsbaseret onlineannoncering (“principper“). Gå til www.aboutads.info/choices, hvis du vil framelde dig indsamling af oplysninger foretaget af tredjeparter, der overholder principperne, og som vi bruger til at promovere vores tjenester.

Dropbox overholder også European Interactive Digital Advertising Alliance-programmet for selvregulering af datastyret annoncering. Gå til http://www.youronlinechoices.eu/, hvis du vil framelde dig indsamling af oplysninger, der bruges til adfærdsbaseret onlineannoncering af tredjeparter, der overholder programmet.

Du kan få flere oplysninger om, hvordan du kontrollerer og får adgang til dine persondata, i vores ofte stillede spørgsmål om persondata. Hvis du har brug for at kontakte Dropbox vedrørende brugen af de data, der indsamles ved hjælp af cookies, kan du henvende dig til vores Data Protection Officer på privacy@dropbox.com.