Dropbox-sikkerhed

Dropbox er designet helt fra bunden med fokus på sikkerhed. Vi sørger for, at dine data er beskyttet ved hjælp af flere beskyttelseslag og med kontrolforanstaltninger, du kan aktivere for at opfylde dine sikkerhedskrav.

Fra siden Sikkerhed kan du tilpasse indstillinger for hele teamet. Du kan f.eks. angive måder, hvorpå dine brugere kan godkendes i Dropbox, styre og begrænse, hvor dataene kan gemmes, kræve totrinsbekræftrelse ved logon, ændre standardindstillingerne for deling og tilføje eller fjerne teammedlemmer. Du kan også gennemse aktivitetslogge for at sikre, at dit teams Dropbox-konti bruges på den rette måde, eller du kan bruge automatisk loganalyse med brancheførende SIEM-apps.

Ser du noget, der ikke ser helt rigtigt ud? Du kan afbryde forbindelsen til enhver app, eller du kan logge af eksternt og slette en enhed med et klik.

Flere oplysninger

Læs mere om alle detaljerne om, hvordan du beskytter dine data og personlige oplysninger lige fra kryptering, distribueret backend-infrastruktur og  partnerskaber om forebyggelse af datatab for at tilpasse indstillingerne for både administratorer og slutbrugere.

Angiv en stærk adgangskode

Vi træffer omfattende foranstaltninger for at beskytte dine data, men du spiller også en vigtig rolle. Når du opretter entydige og stærke adgangskoder til hver af de websites, apps og onlinekonti, du bruger – og regelmæssigt skifter dem – hjælper du med at beskytte din Dropbox-konto og andre konti.

Programmer til administration af adgangskoder, f.eks. 1Password, kan hjælpe dig med at danne stærke adgangskoder, opbevare dem sikkert og nemt logge på dine konti.

Hvor stærk er din adgangskode?

Brug Dropbox' måling af adgangskoders styrke til at teste din adgangskode i vores værktøj Sikkerhedstjek.

Sådan gør du: Opret en stærk adgangskode

En sikker adgangskode er en, der er svær at gætte for en fremmed. Brug ikke almindelige ord eller noget, der minder om personlige oplysninger, f.eks. dit navn, navnet på et familiemedlem eller et kæledyr, eller telefonnumre, adresser eller fødselsdatoer. Usædvanlige ord er gode, men kun hvis du bruger flere af dem sammen. Følgende tip hjælper dig med at oprette forskellige og sikre adgangskoder. Prøv at bruge en kombination af nogle af eller alle nedenstående elementer:

• Store og små bogstaver, symboler og tal

• Ualmindelig brug af store og små bogstaver (f.eks. "stORebogSTAver")

• Ualmindelig stavning (f.eks. "stavvvvning")

• Personlige slangord

• Ualmindelige tal og symboler (bemærk, at brugen af "$" i stedet for "s" og "0" i stedet for "o" er ret almindeligt og ikke rigtig udgør nogen forøgelse af sikkerheden).

Multifaktorgodkendelse

Totrinsbekræftelse (kaldes også 2FA eller tofaktorgodkendelse) tilføjer et ekstra sikkerhedslag til din konto. Når denne funktion er slået til, skal teammedlemmer bruge en sekscifret sikkerhedskode ud over brugernavn og adgangskode for at logge på deres konto eller forbinde en ny computer, telefon eller tablet. Du kan få koderne sendt til din telefon i sms'er eller genereret af en mobilapp som Google Authenticator eller Duo Mobile. Dropbox giver dig også mulighed for at bruge en sikkerhedsnøgle i stedet for en sekscifret kode til totrinsbekræftelse. Sikkerhedsnøgler giver ekstra beskyttelse mod phishingangreb og er nemme at bruge.

Som administrator kan du kræve, at dit team bruger totrinsbekræftelse. Med denne ekstra funktion er virksomhedens data beskyttet, selvom nogen mister eller får stjålet en enhed, eller en adgangskode bliver afsløret.

Enkeltlogon (SSO)

Hvis du er teamadministrator i en Advanced- eller Enterprise-plan, kan du slå enkeltlogon (SSO) til, så dit team kan få adgang til Dropbox-konti uden at skulle huske en ekstra adgangskode.

Konfigurer multifaktorgodkendelse

1. Log på dropbox.com.
2. Klik på din avatar (profilbillede eller initialer) i øverste højre hjørne.
3. Klik på
Indstillinger.
4. Vælg fanen
Sikkerhed.
5. Slå
Totrinsbekræftelse Til.
– Hvis der står Administreret med enkeltlogon under fanen Sikkerhed, bruger dit team
enkeltlogon (SSO). Det betyder, at du muligvis ikke kan bruge totrinsbekræftelse med Dropbox.
6. Klik på
Kom i gang.
7. Indtast din adgangskode igen.
8. Vælg, om du vil modtage sikkerhedskoden via
sms eller i en mobilapp. Klik på entenBrug sms eller Brug en mobilapp, og følg instruktionerne.
9. Indtast en sikkerhedskode for at fuldføre konfigurationen (du modtager koden i en sms eller godkenderapp afhængigt af den valgte metode).
10. Klik på
Næste.

Bemærk! Hvis du bruger en godkenderapp til at hente dine bekræftelseskoder, skal du tilføje et primært og et sekundært alternativt telefonnummer.

Få mere at vide om totrinsbekræftelse.

Dropbox Business-teamadministratorer kan kræve, at alle eller nogle af teammedlemmerne skal bruge totrinsbekræftelse. Hvis du bruger enkeltlogon (SSO), kan du enten gøre det via administratorpanelet eller din udbyder af identitetsstyring. Hvert teammedlem skal aktivere totrinsbekræftelse på sin egen konto. Du kan anmode medlemmerne om at aktivere funktionen og derefter sikre, at det forbliver aktiveret.

1. Log på dropbox.com med dit administratorlogon.
2. Klik på
Administratorpanel i venstre sidepanel.
3. Klik på
Indstillinger i venstre sidepanel.
4. Under
Godkendelsesindstillinger skal du markere Kræv totrinsbekræftelse.
5. Vælg, om du vil kræve totrinsbekræftelse for nogle eller alle teammedlemmer.
6. Klik på
Bekræft.
7. Hvis du har valgt
Kræv af specifikke medlemmer, skal du indtaste e-mailadressen på de teammedlemmer, der skal bruge totrinsbekræftelse, og derefter klikke på Fortsæt.

Læs mere om administratorindstillingerne for totrinsbekræftelse.

Gendan og genopret filer

Hvis du ved et uheld sletter en fil eller gemmer en ny version af en fil, du ikke er tilfreds med, skal du ikke være bekymret. Dropbox gemmer på sikker vis kopier af dine slettede filer og mapper i en bestemt periode, også tidligere versioner af filer. Du kan på et øjeblik genoprette en fil eller gendanne en fil til en tidligere version på dropbox.com.

Hvis du er administrator på en Advanced- eller Enterprise-plan, kan du logge på som en anden bruger i dit team. Det kan du gøre, hvis du skal foretage fejlfinding af problemer som filgendannelse, oprette en ny medarbejderkonto eller holde et projekt i gang, mens nogle af teammedlemmerne ikke er til stede.

Sådan gør du: Gendan og genopret filer

1. Log på dropbox.com.
2. Klik på Alle filer i venstre sidepanel.
3. Vælg den fil, du vil se tidligere versioner af.
4. Klik på
Versionshistorik i menuen i højre sidepanel.
– Du kan også klikke på
(de tre prikker) ud for filens navn for at se flere muligheder.
5. Vælg den version, du vil se en forhåndsvisning af.
6. Klik på
Gendan ud for den version, du vil gendanne.

Bemærk! I Windows og Linux skal du højreklikke på filen og vælge Versionshistorik for at få vist og gendanne en tidligere version. På en Mac skal du trykke på Ctrl og samtidig klikke på filen og vælge Se tidligere versioner.

Log på som et andet Dropbox Business-teammedlem for at foretage fejlfinding af problemer eller gendanne filversioner.

1. Log på dropbox.com.
2. Klik på
Slettede filer i venstre sidepanel.
3. Find den slettede fil eller mappe, du vil gendanne, og klik på navnet.
4. Klik på
Gendan.

Se, hvor længe Dropbox gemmer versioner af dine filer.

Se, hvordan du gendanner filer og mapper.

Hvordan påvirker sletning af en delt mappe andre teammedlemmer?

Næste trin: Onboard dit team

Med indstillingerne for dit teamområde, deling og sikkerhed på plads, er det tid til at begynde at onboarde teammedlemmer. Nu kan du lære mere om, hvordan du planlægger en nem overgang.