Bruk av informasjonskapsler og lignende teknologier

Oppdatert Feb 13, 2024
person icon

Informasjonen i denne artikkelen gjelder alle Dropbox-brukere.

Dropbox bruker informasjonskapsler og lignende teknologi, for eksempel piksler, til å tilby, forbedre, beskytte og markedsføre tjenestene våre. I forbindelse med denne retningslinjen vil vi referere til all denne teknologien som «informasjonskapsler». Denne siden inneholder informasjon om hva, hvem og hvordan for denne teknologien i forbindelse med Dropbox-nettstedet og -tjenestene.

Ser du etter informasjon om DocSend-informasjonskapsler? Klikk her.

Hva er informasjonskapsler?

En informasjonskapsel er en liten datafil som sendes til nettleseren din når du besøker et nettsted. En pikselkode («piksel») er et lite stykke kode, som tilhører en tredjepart, som kan bygges inn i nettsteder og e-poster. Vi bruker både våre egne informasjonskapsler og informasjonskapsler fra tredjeparter. Se avsnittet «Slik bruker Dropbox informasjonskapsler» nedenfor for å lese mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler fra tredjeparter.

Vi bruker også lokal lagring, inkludert lokal HTML5-lagring og lagring i nettleserens hurtigbuffer. Lokal lagring lar oss lagre informasjon lokalt i nettleseren eller på enheten din, for å gi deg en bedre opplevelse. Dette kan for eksempel innebære å huske innstillinger for om du ønsker å vise filene dine i listeform eller som miniatyrbilder.

Hvordan bruker Dropbox informasjonskapsler?

Dropbox bruker forskjellige kategorier av informasjonskapsler til å tilby, beskytte, forbedre og markedsføre nettstedet og tjenestene våre. Dropbox lagrer bare personlig informasjon så lenge det er nødvendig for formålet informasjonen ble samlet inn for. Informasjon om disse kategoriene og formålene ved dem er beskrevet nedenfor.

Strengt nødvendige informasjonskapsler

Dette er informasjonskapsler som er viktige for å kunne drive nettstedet og tjenestene.

Kategori

Formål

Dataelementer

Utløpsdato

Tredjeparter

Strengt nødvendig

Informasjonskapsler som brukes til å drive nettstedet og tjenestene, for eksempel for å logge deg på og sikre kontoen din.

Informasjonskategoriene som samles inn til disse formålene omfatter godkjenningsdata, unik ID, nettleserinformasjon og språkinnstillinger.

Disse informasjonskapslene utløper etter en periode fra 30 dager til 5 år.

Tredjepartsleverandører som brukes, omfatter Google.

Ikke-kritiske informasjonskapsler

Dette henviser til alle andre informasjonskapsler som ikke anses som strengt nødvendige, men som brukes til en rekke formål når du samhandler med nettstedet vårt og tjenestene våre. Blant disse formålene finner du:

Kategori

Formål

Dataelementer

Utløpsdato

Tredjeparter

Analyse

Informasjonskapsler som gir oss og partnerne våre innsikt i hvordan brukerne samhandler med nettstedene våre, for eksempel bruksstatistikk eller for rekonstruksjon av viste UI-elementer, slik at vi kan forbedre og tilpasse tjenestene.

Blant informasjonskategoriene som samles inn til disse formålene, finner du bruksdata for nettstedet, antall besøk, nettleser- og/eller enhetsinformasjon og unik ID.

Disse informasjonskapslene utløper etter en periode fra økten (~ 20 minutter) til 2 år.

Tredjepartsleverandører som brukes, omfatter Google, Salesforce, Coveo og Tealium.

Generell markedsføring og reklame

Informasjonskapsler som brukes av Dropbox og våre partnere for bedre å forstå hvilke typer personer som er interessert i våre produkter og tjenester, og hvordan vi kan markedsføre disse tjenestene basert på denne informasjonen.

Informasjonslategorier som samles inn til disse formålene, omfatter sporingsdata på tvers av nettsteder, nettleserinformasjon, versjonsdata og konverteringsdata for reklame.

Disse informasjonskapslene utløper etter en periode fra økten (~ 20 minutter) til 2 år.

Tredjepartsleverandører som brukes, omfatter Adobe, Marketo, Yahoo og Google.

Ytelse og funksjonalitet

Informasjonskapsler som hjelper oss med å huske dine preferanser og innstillinger, så vi kan forbedre opplevelsen når du samhandler med våre nettsteder og tjenester.

Blant datakategoriene som samles inn til disse formålene, finner du bruk av nettsted, tidligere kontakt med brukerstøtte eller chatlogger, e-postadresse og unik ID.

Disse informasjonskapslene utløper etter en periode fra økten (~ 20 minutter) til 3 år.

Tredjepartsleverandører som brukes, omfatter SnapEngage.

Reklame i sosiale medier

Informasjonskapsler som brukes av Dropbox og partnerne våre for å få innsikt i hvor effektive annonsene våre i sosiale medier er. I tillegg gir disse informasjonskapslene innsikt i hva slags reklame du foretrekker, slik at de mer effektivt kan vise deg annonsene våre som er relevante for deg.

Datakategoriene som samles inn til disse formålene omfatter kontodetaljer for sosiale medier, nettleser- og/eller enhetsdata, konverteringsdata for reklame, bruk av nettsted og/eller aktivitetsdata, og unik ID.

Disse informasjonskapslene utløper etter en periode fra økten (~ 20 minutter) til 2 år.

Tredjepartsleverandører som brukes, inkluderer Facebook, X (tidligere Twitter) og LinkedIn.

Hvordan kan jeg styre hvilken informasjon som samles inn via informasjonskapsler?

Nettleserinnstillinger:

Du kan konfigurere nettleseren din til å ikke godta informasjonskapsler, men dette kan begrense mulighetene du har til å bruke tjenestene våre. På grunn av mangel på en avtalt standard for tolking av Do Not Track (DNT)-signaler, svarer systemene våre foreløpig ikke på DNT:1-signaler fra nettlesere som besøker våre nettsteder.

Innstillinger for informasjonskapsler:

Når du bruker Dropbox sine tjenester, kan du velge hvilke informasjonskapsler du godtar at Dropbox kan bruke, ved å klikke på Innstillinger for informasjonskapsler og CCPA under Kundestøtte i bunnteksten på denne siden.

California Consumer Privacy Act (CCPA):

I henhold til California Consumer Privacy Act kan du nekte Dropbox i å videreselge eller dele personopplysningene dine og/eller oppdatere innstillingene dine ved å klikke på Innstillinger for informasjonskapsler og CCPA under Kundestøtte i bunnteksten på denne siden. Som beskrevet i Personvernerklæringen vår, videreselger ikke Dropbox personlig informasjon.

Selvregulerende:

Dropbox overholder Digital Advertising Alliances Self-Regulatory Principles for Online Behavioral Advertising («prinsippene»). Du kan velge bort innsamling av opplysninger fra tredjeparter som holder seg til prinsippene, og som vi bruker til å hjelpe oss med å fremme tjenestene våre, ved å gå til www.aboutads.info/choices.

Dropbox følger også European Interactive Digital Advertising Allianses selvreguleringsprogram for datadrevet reklame. Du kan velge bort innsamling av informasjon som brukes til reklame, basert på atferd på nettet av tredjeparter som følger programmet, ved å gå til http://www.youronlinechoices.eu/.

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du styrer og får tilgang til personopplysningene dine, kan du lese vanlige spørsmål om personvernerklæringen. Hvis du vil kontakte Dropbox angående bruken av informasjon samlet inn fra informasjonskapsler, kan du kontakte personvernteamet på privacy@dropbox.com.