Hva gjør jeg hvis jeg er i ferd med å gå tom for diskplass?

Hvis du ser feilen «Oppstartsdisken din er nesten full» (Mac) eller «Du er nesten tom for diskplass på [stasjonsnavn]» (Windows), er det datamaskinen din som har lite ledig harddiskplass.

Hvis du ser feilen «Dropboxen din er full», er det Dropbox-kontoen din som er tom for lagringsplass.

Har du ikke begynt å bruke Dropbox ennå? Se hvordan Dropbox kan hjelpe deg med å spare plass.

Du har flere alternativer hvis du går tom for plass:

Bruke selektiv synkronisering

Selektiv synkronisering er en funksjon som lar deg fjerne filer fra harddisken og kun beholde dem i Dropbox-kontoen på Internett. Dette kan hjelpe deg med å frigjøre plass på harddisken din.

Finn ut hvordan du bruker selektiv synkronisering.

Obs! Hvis du er en Dropbox Plus-, Dropbox Professional- eller Dropbox Business-bruker, anbefaler vi at du bruker smart synkronisering, som er en mer avansert versjon av selektiv synkronisering.

Slette filer fra harddisken din

Hvis du bruker en Mac, er dette Apples instruksjoner for å slette filer og mapper.

Hvis du bruker en PC, er dette Windows' instruksjoner for å slette filer og mapper.

Vil du slette en fil fra Dropbox? Finn ut hvordan.

Mac-brukere: Konfigurer filer som er kun på nett til null «logisk» størrelse

Hvis du bruker smart synkronisering med macOS High Sierra (10.13) eller nyere, og du ser feilmeldingen «Oppstartsdisken din er nesten full», kan du sjekke hvilke filer som tar opp mest plass på harddisken din ved å følge trinnene nedenfor.

1. Klikk på  (Apple-ikonet) øverst til venstre på skrivebordet.
  2. Klikk på Om denne Mac-en.
  3. Klikk på Lagringsplass.
  4. Klikk Administrer ….

Du kan se noen filer som er kun på nett, selv om filer som er kun på nett ikke tar opp fysisk plass på din lokale harddisk. Grunnen til dette er at macOS har blitt endret for å beregne størrelsen på en fil basert på noe som kalles «logisk størrelse» i stedet for «fysisk størrelse». Hvis du vil se hvilke filer som faktisk bruker harddiskplass, justerer du Dropbox-innstillingene slik at filer som er kun på nett har både logisk og fysisk størrelse angitt til null. Slik gjør du det:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på profilbildet ditt (eller den grå sirkelen) øverst til høyre.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Slå på oppdatering for smart synkronisering på Mac.
    • Obs!: Det kan ta litt tid å oppdatere denne innstillingen. Hvis du ikke ser at oppdateringen gjenspeiles etter noen minutter, lukker du Dropbox-skrivebordsprogrammet og åpner det på nytt igjen.