Hvordan får jeg tilgang til filene mine når jeg er frakoblet?

Du kan gjøre en fil tilgjengelig for frakoblet visning ved å slå på Tilgjengelig når du er frakoblet. Når en fil er tilgjengelig i frakoblet modus, kan du få tilgang til den filen selv når telefonen din ikke er koblet til Wi-Fi eller data.

Velg operativsystem for å få instruksjoner:

Android

Slik gjør du en fil tilgjengelig ved frakobling:

• Legger til filen i Offline-visningen for å få enkel tilgang (som et bokmerke)
  • Lagrer filen til Android-enheten din for frakoblet visning i Dropbox
  • Prøver å holde filen så oppdatert som mulig og gir deg muligheten til å oppdatere filen manuelt
  • Sørger for at eventuelle endringer du gjør i filen mens du er frakoblet, blir synkronisert til Dropbox-kontoen din når du har en tilkobling igjen

Gjøre filer tilgjengelig for frakoblet visning fra Android-appen

1. Bla til filen du ønsker å gjøre tilgjengelig for frakoblet visning.
  2. Trykk på (ellipse)-ikonet på listen, ved siden av filnavnet.
  3. Trykk for å gjøre filen Tilgjengelig ved frakobling.

Når du har gjort en fil tilgjengelig ved frakobling, og den er lastet ned til telefonen eller nettbrettet, vil du kunne få tilgang til den når som helst ved å trykke på Offline fra hovedmenyen, selv om du ikke er koblet til Internett.

Når du er på et mobilnettverk (ikke Wi-Fi), vil Dropbox prøve å skåne dataabonnemenet. Den vil ikke oppdatere filene med mindre du trykker på knappen Oppdater alle fra skjermen Offline. Hvis du er på vei til et område uten Internett (som f.eks. en lang flytur), kan du trykke på knappen Oppdater alle for å sikre at du har den nyeste versjonen av alle filene.

Hvis du ikke er på WiFi, og det er gjort endringer i mappene dine, vil du se et gult «!», og du har muligheten til å trykke for å oppdatere dem manuelt.

Gå til filen og trykk på nedoverpilen til høyre for filnavnet for å fjerne en fil fra listen Offline-filer. Trykk på knappen ved siden av Tilgjengelig ved frakobling for å slå av funksjonen.

iOS

Slik gjør du en fil tilgjengelig ved frakobling:

• Legg til filen i appens Offline-fane for enkel tilgang (som et bokmerke)
  • Lagrer filen til iPhone eller iPod Touch for frakoblet visning
  • Holder filen så oppdatert som mulig

Fra iOS-appen:

1. Finn filen du vil lagre ved frakobling i filliste-visningen.
  2. Trykk på ikonet (ellipse) ved siden av filnavnet.
  3. Trykk på Gjør tilgjengelig når du er frakoblet.

Når du viser én enkelt fil, kan du trykke på ellipse-ikonet (...) og velge Gjør tilgjengelig ved frakobling.

Når offline-filer er lastet ned, vil du ha du tilgang til dem når som helst. For å sikre at du har den nyeste versjonen, oppdateres de automatisk av Dropbox hvis du er på et WiFi-nettverk. Hvis du ikke er på WiFi, og det er gjort endringer i mappene dine, vil du se et gult «!». Du vil da ha muligheten til å trykke for å oppdatere dem manuelt.

Windows på mobil

Slik gjør du en fil tilgjengelig ved frakobling:

• Legger filen i Offline-fanen, slik at du lett får tilgang (som et bokmerke)
  • Lagrer filen på den mobile enheten din med Windows for visning i frakoblet modus
  • Holder filen så oppdatert som mulig

Gjøre en fil tilgjengelig for offline-visning i Windows-mobilappen

1. Finn filen som skal være tilgjengelig i frakoblet modus, i filliste-visningen.
  2. Trykk og hold på filnavnet for å vise en liste over handlinger.
  3. Trykk på Gjør tilgjengelig frakoblet.
Gjør en fil tilgjengelig i frakoblet modus på Windows-telefonen din

Du kan også gjøre en fil tilgjengelig i frakoblet modus mens du forhåndsviser den: trykk på offline-ikonet nederst på skjermen.

Når offline-filer er lastet ned, vil du ha du tilgang til dem når som helst. For å sikre at du har den nyeste filversjonen, oppdateres filene automatisk av Dropbox når appen er åpen og du har en tilgjengelig WiFi-tilkobling. Hvis du ikke er på WiFi, og det er gjort endringer i mappene dine, vil du se et gult «!». Du vil da ha muligheten til å trykke for å oppdatere dem manuelt.

Dropbox Business

Hvis du har knyttet sammen den private og den arbeidsrelaterte kontoen, vil du se de frakoblede filene du lagret for kontoen du har tilgang til. Veksle mellom kontoene dine for å få tilgang til de jobbrelaterte eller private offline-filene.

Hvis du bruker Dropbox Professional, Dropbox Business eller Dropbox Enterprise, kan du også gjøre mapper tilgjengelige i frakoblet modus.