Hvordan bruke sikkerhetskopiering av datamaskinen

Denne funksjonen er for øyeblikket i beta, og er derfor kun tilgjengelig for enkelte Dropbox-kunder.

Med sikkerhetskopiering av datamaskinen kan du sikkerhetskopiere viktige mapper, på datamaskinen, for eksempel «Skrivebord», «Dokumenter» og «Nedlastinger», til Dropbox. Endringer du gjør i disse mappene på datamaskinen din eller i Dropbox, vil kontinuerlig synkroniseres til begge.

Etter sikkerhetskopieringen av mappene kan du:

Hva du må være klar over før start

• Hvis du sletter filene eller mappene fra dropbox.com eller datamaskinen etter sikkerhetskopieringen, blir de slettet fra begge steder.
  • Hvis du slår av sikkerhetskopiering av datamaskinen, vil nye filer du legger til på datamaskinen lagres på datamaskinens «Skrivebord»-, «Dokumenter»- og «Nedlastinger»-mapper igjen. Filene og mappene du sikkerhetskopierte til Dropbox med sikkerhetskopiering av datamaskinen, forblir på Dropbox-kontoen din. De er tilgjengelige på datamaskinen via en snarvei-mappe som heter «Mine filer i Dropbox» som vises i «Skrivebord»-, «Dokumenter»- og «Nedlastinger»-mappene som du ikke lenger sikkerhetskopierer til Dropbox.

Hvordan konfigurere sikkerhetskopiering av datamaskinen

Gjør følgende før du konfigurerer sikkerhetskopiering av datamaskinen:

• Lukk alle åpne filer og apper på datamaskinen din.
  • Installer Dropbox-skrivebordsappen, hvis du ikke allerede har gjort det.
  • Koble til Internett.
  • Hvis noen av mappene allerede er sikkerhetskopiert til en annen leverandør av nettskylagring (for eksempel iCloud, OneDrive eller Google Backup and Sync), deaktiverer du disse sikkerhetskopiene. (Hvis du ikke er sikker på hvordan du gjør det, kan du kontakte selskapets hjelpesenter).

Slik konfigurerer du sikkerhetskopiering av datamaskinen:

1. Klikk på Dropbox-ikonet i systemfeltet (Windows) eller på menylinjen (Mac).
  2. Klikk på profilbildet ditt eller initialene dine.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Klikk på Sikkerhetskopier-fanen.
  5. Klikk på Administrer sikkerhetskopiering
  6. Merk mappene du vil sikkerhetskopiere.
    • Hvis jobbkontoen og privatkontoen din er koblet sammen, velger du hvilken Dropbox-konto du vil sikkerhetskopiere mappene dine til.
  7. Klikk på Neste, Synkroniser til Dropbox eller Konfigurer (avhengig av hvilken konto du har), og følg trinnene.
    • Mac-brukere: Klikk på OK når du blir bedt om å gi Dropbox tilgang til mappene dine.

Mappene sikkerhetskopieres til Dropbox-mappen i Finder (Mac) eller Filutforsker (Windows) under «Min Mac» eller «Min PC» med navnet på enheten din lagt til i parentes. De tar ikke opp noe ekstra plass på datamaskinen din. Alt du sletter fra disse eller dropbox.com, slettes fra både datamaskinen og Dropbox. Hvis noen av filene ikke kan sikkerhetskopieres, vil det bli opprettet en snarvei i Dropbox som heter «Filer på datamaskinen min», som tar deg med til plasseringen til disse filene på datamaskinen.

Finn ut hvordan du sjekker synkroniseringsstatus, prioriterer hvilke filer som skal synkroniseres først eller forhindrer at visse filer synkroniseres.

Feilsøke sikkerhetskopiering av datamaskinen

Hvis du opplever feil under konfigureringen

Hvis du får en feil når du konfigurerer sikkerhetskopiering av datamaskinen, kan du prøve følgende feilsøkingstrinn før du prøver å konfigurere det igjen:

Hvis du ikke ser filene dine etter at du har slått på sikkerhetskopiering av datamaskinen

Mac-brukere: Hvis du ikke ser filene dine i Finder etter sikkerhetskopieringen, tvinger du Finder til å avslutte og starter Finder på nytt.

Mac- og Windows-brukere: Se etter en mappe som heter «Mine filer i Dropbox» på plasseringen til filene som mangler. Filene dine vil ligge i den mappen. Dobbeltklikk for å åpne dem i Dropbox-mappen på datamaskinen din. Hvis du foretrekker å ha filene der de opprinnelig var, i stedet for i Dropbox, kan du dra dem dit og slippe igjen.

Obs! Alle filer som ikke kunne sikkerhetskopiere til Dropbox, vil i stedet være i en mappe som heter «Filer på datamaskinen min».

Hvis du har problemer med et program etter at du har slått på sikkerhetskopiering av datamaskinen

Start programmet på nytt. Vi anbefaler spesielt at du starter følgende programmer på nytt:

• Firefox
  • Google Chrome
  • Microsoft Money
  • Microsoft Outlook
  • Safari
  • Hvis du er i Windows og bruker Microsoft Edge, synkroniseres ikke Microsoft Edge-nedlastingene dine til «Nedlastinger»-mappen i Dropbox med denne funksjonen. Hvis du vil synkronisere Microsoft Edge-nedlastinger til Dropbox likevel, må du manuelt endre hvor Microsoft Edge-filer lastes ned til, til Dropbox.

Hvis filene dine ikke synkroniseres som forventet

Sørg for at Dropbox-skrivebordsprogrammet er installert på datamaskinen.

Du kan ikke flytte, slette, gi nytt navn til eller dele mappene dine etter sikkerhetskopieringen

Etter sikkerhetskopieringen kan du ikke flytte, slette eller gi nytt navn til overordnede mapper du har sikkerhetskopiert (for eksempel «Skrivebord, «Dokumenter» og «Nedlastinger» eller «Min Mac» og «Min PC»). Du kan imidlertid flytte, slette og endre navnet til filene i dem. Du vil ikke kunne dele disse mappene i Dropbox ved å invitere noen til dem via e-post, men du kan fremdeles dele disse mappene med en kobling samt dele filer eller mapper i dem.

Slå av sikkerhetskopiering av datamaskinen

Merknader:

• Du må ha Dropbox-skrivebordsprogrammet installert for å slå av sikkerhetskopiering av datamaskinen. Hvis du allerede har avinstallert skrivebordsprogrammet, installerer du skrivebordsprogrammet på nytt for å slå av sikkerhetskopiering av datamaskinen.
  • Hvis du sletter filene eller mappene i «Min PC» eller «Min Mac», slettes disse filene fra både Dropbox og datamaskinen din.
  • Hvis du ikke lenger har tilgang til enheten, kan du slå av sikkerhetskopiering av datamaskinen ved å koble fra enheten fra Dropbox-kontoen din.

Slik slår du av sikkerhetskopiering av datamaskinen:

1. Klikk på Dropbox-ikonet i systemfeltet (Windows) eller menylinjen (Mac)
  2. Klikk på profilbildet ditt eller initialene dine.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Klikk på Sikkerhetskopier-fanen.
  5. Klikk på Administrer sikkerhetskopiering
  6. Fjern merkingen for mappene du ikke lenger vil sikkerhetskopiere til Dropbox, eller angi Av for alle filer.
  7. Klikk på Stans likevel.
  8. Klikk Lagre.

Nye filer du legger til på datamaskinen går tilbake til å lagre til datamaskinens «Skrivebord»-, «Dokumenter»- og «Nedlastinger»-mapper. Filene og mappene du sikkerhetskopierte til Dropbox med sikkerhetskopiering av datamaskinen, forblir på Dropbox-kontoen din. De er tilgjengelige på datamaskinen via en snarvei-mappe som heter «Mine filer i Dropbox» som vises i «Skrivebord»-, «Dokumenter»- og «Nedlastinger»-mappene som du ikke lenger sikkerhetskopierer til Dropbox.

Hvis du oppgraderer til Dropbox Business

Hvis du oppgraderer kontoen til Dropbox Business etter at du har konfigurert sikkerhetskopiering av datamaskinen, kan du fortsatt bruke denne funksjonen, men sikkerhetskopieringen vil stanse. Du kan konfigurere den igjen etter oppgraderingen.