Sikkerhetskopiere en ekstern harddisk til Dropbox

Dropbox-funksjonen sikkerhetskopiering av ekstern stasjon er tilgjengelig for Dropbox-brukere som har Basic-, Plus-, Professional, Family- eller Dropbox Backup-abonnement.

Slik fungerer sikkerhetskopiering av ekstern stasjon

Sikkerhetskopien av den eksterne stasjonen lagres i Dropbox-kontoen sammen med de andre filene og mappene dine, og har samme navn som den eksterne stasjonen.

Du kan åpne en fil fra den eksterne stasjonen (hvis den er koblet til) eller fra sikkerhetskopien på dropbox.com. Du kan også åpne sikkerhetskopien fra Dropbox-mappen i Filutforsker (Windows) eller Finder (Mac). Det åpnes et nettleservindu til sikkerhetskopien på dropbox.com.

Det er ikke mulig å endre (redigere, legge til eller flytte) sikkerhetskopierte filer i Dropbox. Hvis du vil endre disse filene, gjør du endringene på den eksterne stasjonen og synkroniserer med Dropbox på nytt. Synkronisering skjer automatisk hver time.

Merknader:

• Denne funksjonen støtter bare eksterne stasjoner med filsystemtype NTFS (Windows) og APFS eller HFS+ (Mac).
  • Skrivebeskyttede stasjoner og CDROM-er støttes for øyeblikket ikke.
  • Sikkerhetskopien av stasjonen tar ikke opp plass på datamaskinen din.

Slik sikkerhetskopierer du en ekstern stasjon

Sikkerhetskopiere en ekstern stasjon til Dropbox-kontoen:

1. Åpne Dropbox-skrivebordsprogrammet på datamaskinen.
  2. Koble den eksterne harddisken til datamaskinen. Det vises et Dropbox-vindu med melding om sikkerhetskopiering av den eksterne harddisken. (Det kan ta noen sekunder før dette vinduet åpnes.)
    • Obs! Hvis du bruker Windows, kan du starte sikkerhetskopieringen ved å høyreklikke på stasjonen i Filutforsker og klikke på Sikkerhetskopi til Dropbox.
  3. Klikk Start sikkerhetskopiering for å bekrefte, så starter sikkerhetskopieringen.
    • Obs! Hvis du kobler fra stasjonen, stanser sikkerhetskopieringen. Sikkerhetskopieringen gjenopptas når stasjonen kobles til igjen.
  4. Klikk på Lukk for å gå ut av vinduet.

Stanse sikkerhetskopiering av den eksterne stasjonen midlertidig

Du kan stanse sikkerhetskopieringen av filene på den eksterne stasjonen midlertidig, uten å stanse Dropbox-synkroniseringen fullstendig. Slik gjør du det: Høyreklikk på sikkerhetskopien og klikk på Stans sikkerhetskopiering midlertidig.

For å gjenoppta sikkerhetskopieringen høyreklikker du på sikkerhetskopien og klikker på Gjenoppta sikkerhetskopiering.

Slette sikkerhetskopien av den eksterne stasjonen

Du kan slette sikkerhetskopien av den eksterne stasjonen på samme måte som du sletter en hvilken som helst mappe fra Dropbox-kontoen din. Hvis du sletter sikkerhetskopien av den eksterne stasjonen, blir den bare slettet fra Dropbox, ikke fra den eksterne harddisken.

Ofte stilte spørsmål:

Hvorfor blir filer ikke synkronisert til sikkerhetskopien min?

Hvis du opplever problemer med synkronisering til sikkerhetskopien din, kan du lese denne artikkelen om feilsøking av synkronisering. Du kan sjekke synkroniseringsstatus for filene dine i synkroniseringskøen.

Er det en lagringsgrense for sikkerhetskopiering av ekstern stasjon?

Ja. Sikkerhetskopien er begrenset av den tilgjengelige lagringsplassen i Dropbox-kontoen din.

Jeg ser en .dbxignore-fil i sikkerhetskopien. Hva er det?

Noen eksterne stasjoner må opprette loggfiler for å fungere. For å spare plass i sikkerhetskopien ignorerer Dropbox disse, og oppretter i stedet plassholderfiler av typen .dbxignore, som tar mindre plass.

Kan jeg lagre Dropbox-mappen min på den eksterne stasjonen jeg sikkerhetskopierer?

Nei, du kan ikke ha Dropbox-mappen lagret på den eksterne harddisken du vil sikkerhetskopiere. Hvis den ligger der, flytter du den tilbake til harddisken på datamaskinen før du sikkerhetskopierer den eksterne harddisken.

Jeg fikk en feilmelding om at det hadde oppstått et problem med sikkerhetskopien. Hva skjedde?

Dersom du mottar denne feilmeldingen, er filene dine trygge. Det oppstod et teknisk problem som stanset sikkerhetskopieringen din og opprettet en ny.

Den nye sikkerhetskopieringen vil fungere på samme måte som den opprinnelige og lagrer alle endringene som er gjort på disken. Navnet på nye sikkerhetskopien vil ha (ny) på slutten.

Hvis du ønsker å frigjøre lagringsplass i Dropbox, kan du slette den gamle sikkerhetskopien. Når du sletter den gamle sikkerhetskopien, vil ingen av filene på disken din bli slettet.

Mapper med navnene ToolKit og FileHistory ble ikke sikkerhetskopiert. Hvorfor?

Som standard sikkerhetskopieres ikke disse mappene, ettersom mappenavnene kan forårsake et teknisk problem.

Hvis du vil sikkerhetskopiere disse mappene, må du gi dem nye navn.