Hvordan bruke selektiv synkronisering

Denne funksjonen er tilgjengelig for alle Dropbox-brukere, også de som har det gratis Basic-abonnementet.

Selektiv synkronisering er en funksjon i Dropbox-skrivebordsprogrammet som lar deg velge mapper du vil fjerne fra harddisken, slik at du kan spare plass på datamaskinen. Mappene du velger å fjerne fra harddisken, forblir lagret i kontoen din på dropbox.com.

Obs! Du kan ikke fjerne individuelle filer med selektiv synkronisering – bare mapper, og filene og mappene som ligger i dem.

Beskrivelse av selektiv synkronisering

Obs! Selektiv synkroniseringsinnstillingene du velger er unike for hver enkelt datamaskin, og påvirker ikke andre datamaskiner du bruker med Dropbox.

Med selektiv synkronisering kan du velge hvilke mapper du vil lagre på datamaskinens harddisk fra alle mappene du har lagret i Dropbox-kontoen. Hvis du merker en mappe, lagres denne mappen, og filene og mappene som ligger i den, til harddisken. Hvis du fjerner merkingen for en mappe, fjernes denne mappen og filene og mappene som ligger i den fra harddisken, og lagres kun på dropbox.com.

Du kan se synkroniseringsstatusen for mappene dine fra innstillingene til skrivebordsprogrammet eller fra Dropbox-mappen på datamaskinen:

synkroniseringen er ferdig Lokalt – Mappen er lagret på harddisken og dropbox.com

synkroniseringsfremdrift Synkronisering/oppdatering – mappen oppdateres

Andre synkroniseringsstatuser:

synkronisering smart synkronisering på nett Kun på nett – Finn ut mer om filer som er kun på nett i denne artikkelen om smart synkronisering

grønn på hvitt merke Blandet – Mappen inneholder filer og/eller mapper som er lagret lokalt og kun på nett

Velg hvilke mapper du vil lagre på harddisken

Obs! Du må installere Dropbox-skrivebordsprogrammet for å bruke selektiv synkronisering.

Slik merker og fjerner du merkingen for mappene du vil lagre på datamaskinen:

1. Klikk på Dropbox-ikonet i systemfeltet (Windows) eller på menylinjen (Mac).
  2. Klikk på avataren din (profilbildet eller initialene).
  3. Klikk på Innstillinger
  4. Klikk på Synkroniser-fanen.
  5. Under Selektiv synkronisering, klikker du på Velg mapper (Mac) eller Selektiv synkronisering … (Windows).
  6. Kontroller mappene du vil lagre på harddisken. Fjern merkingen for mappene du vil fjerne.
  7. Klikk på Oppdater.

Smart synkronisering og selektiv synkronisering

Obs! Smart synkronisering er kun tilgjengelig for Dropbox-kunder som har Plus-, Professional- eller Business-abonnementer.

Smart synkronisering hjelper deg også med å spare plass på harddisken. I stedet for å fullstendig fjerne filer og mapper, gir smart synkronisering deg muligheten til å gi filer og mapper status som kun på nett, slik at de fremdeles er synlige på datamaskinen, selv om de bare er lagret på dropbox.com. Den har også en automatisk innstilling som gir filer og mapper status som kun på nett, basert på hvordan du bruker dem.