Hvordan bruke selektiv synkronisering

Denne funksjonen er tilgjengelig for alle Dropbox-brukere, også de som har det gratis Basic-abonnementet.

Hvis du er medlem av et Dropbox-team og vil administrere innstillinger for selektiv synkronisering på datamaskinen din, bør du lese denne artikkelen. Hvis du er administrator for Dropbox Business, administrerer du teamets standardinnstillinger for selektiv synkronisering.

Selektiv synkronisering er en funksjon i Dropbox-skrivebordsprogrammet som lar deg velge Dropbox-mapper som du vil fjerne fra harddisken, slik at du sparer plass på datamaskinen. Mappene du velger å fjerne fra harddisken, vil fremdeles være lagret i kontoen din på dropbox.com.

Obs! Du kan ikke fjerne enkeltfiler med selektiv synkronisering – bare hele mapper inkludert filene og mappene som ligger i dem.

Beskrivelse av selektiv synkronisering

Merk: Innstillingene du velger for selektiv synkronisering, er unike for hver enkelt datamaskin og påvirker ikke andre datamaskiner du bruker med Dropbox.

Med selektiv synkronisering kan du velge hvilke av mappene i Dropbox-kontoen du vil lagre på datamaskinens harddisk. Når du merker en mappe, blir denne mappen samt filene og mappene som ligger i den, lagret til harddisken. Hvis du fjerner merkingen for en mappe, blir denne mappen samt filene og mappene som ligger i den, fjernet fra harddisken og lagres bare på dropbox.com.

Finn ut hvordan du ser synkroniseringsstatusen for mappene dine.

Finn ut hva de forskjellige synkroniseringsikonene betyr.

Velg hvilke mapper du vil lagre på harddisken

Obs! Du må installere Dropbox-skrivebordsprogrammet for å bruke selektiv synkronisering.

Slik velger du hvilke Dropbox-mapper du vil lagre på eller fjerne fra harddisken på datamaskinen:

1. Åpne innstillinger for Dropbox-skrivebordsappen.
  2. Klikk på Synkroniser-fanen.
  3. Under Selektiv synkronisering, klikker du på Velg mapper (Mac) eller Selektiv synkronisering … (Windows).
  4. Kontroller mappene du vil lagre på harddisken. Fjern merkingen for mappene du vil fjerne.
  5. Klikk på Oppdater.

Smart synkronisering og selektiv synkronisering

Obs! Smart synkronisering er kun tilgjengelig for Dropbox-kunder som har Plus-, Family-, Professional- eller Business-abonnement.

Smart synkronisering hjelper deg også med å spare plass på harddisken. Som et alternativ til å fjerne filer og mapper fullstendig, gir smart synkronisering deg muligheten til å gi filer og mapper status som kun på nett, slik at de fremdeles er synlige på datamaskinen, selv om de bare er lagret på dropbox.com. Smart synkronisering har også en innstilling som automatisk gir filer og mapper status som kun på nett, basert på hvordan du bruker dem.