Slik slår du multi-faktor godkjenning av og på

Oppdatert Mar 11, 2024

Multi-faktor godkjenning (også kjent som MFA, to-trinns verifisering, tofaktorautentisering eller 2FA) er en sterkt anbefalt sikkerhetsfunksjon som legger til et ekstra lag med beskyttelse på Dropbox-kontoen din. Aktivering av multi-faktor godkjenning betyr at Dropbox vil kreve en sekssifret sikkerhetskode (i tillegg til passordet ditt) når du logger på kontoen din eller kobler til en ny datamaskin, telefon eller nettbrett.

For at multi-faktor godkjenning skal fungere riktig, trenger du en mobilenhet som kan motta tekstmeldinger eller kjøre en kompatibel godkjenner-app på mobil.

Bruker du allerede multi-faktor godkjenning og er utestengt? Finn ut hvordan du får tilbake tilgang til kontoen din.

Slik slår du på totrinnsverifisering

1. Logg på Dropbox.com.
  2. Klikk på avataren din (profilbilde eller initialer) øverst til høyre.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Velg Sikkerhet-fanen.
  5. Still To-trinns verifisering på .
    • Hvis du ser Administrert med Single Sign-On under Sikkerhet-fanen, bruker teamet ditt Single Sign-On (SSO). Dette betyr at du kanskje ikke kan bruke totrinnsverifisering med Dropbox. Kontakt administratoren din for å finne ut mer.
  6. Klikk på Kom i gang.
  7. Oppgi passordet ditt på nytt.
  8. Velg om du vil motta sikkerhetskoden din via tekstmelding eller mobilapp, og følg instruksjonene for valget ditt nedenfor.
highlight icon

Merk: Du kan bare konfigurere multi-faktor godkjenning på dropbox.com.

Hvis du velger å motta sikkerhetskodene via tekstmelding, må du ha en telefon som kan motta tekstmeldinger (operatørkostnader kan tilkomme). En tekstmelding som inneholder en sikkerhetskode sendes til telefonen din hver gang du logger på Dropbox.

Slik mottar du koden via tekstmelding:

1. Velg Bruk tekstmeldinger under oppsett av multi-faktor godkjenning.
  2. Tast inn telefonnummeret du ønsker å motta tekstmeldinger på.
  3. Klikk på Neste.
  4. Du får tilsendt en sikkerhetskode via en tekstmelding. Oppgi denne koden i ledeteksten på dropbox.com.
  5. Klikk på Neste.
highlight icon

Merk: Fra og med 9. mars 2023 er det ikke mulig å konfigurere nye enheter for å motta sikkerhetskoder via tekstmelding for landskoden +92.

Hvis du velger å motta sikkerhetskodene gjennom en godkjennings-app, må du først laste ned en slik app. Godkjennings-appen du velger må generere en unik, tidssensitiv sikkerhetskode. De fleste godkjennings-appene kan generere sikkerhetskoder selv når mobil-/datatjenester ikke er tilgjengelig – dette er nyttig når du reiser eller når dekningen er upålitelig. Enhver app som støtter Time-based One-Time Password (TOTP)-protokollen skal kunne fungere, deriblant:

Hvis du bruker en autentiseringsapp til å motta verifiseringskodene dine, bør du legge til både et primært og et sekundært telefonnummer.

Slik mottar du koden via mobilappen:

1. Velg Bruk en mobilapp under oppsett av multi-faktor godkjenning.
  2. Du kan enten:
    • Skanne strekkoden (hvis appen støtter det): Åpne appen og velg å legge til en ny konto. Deretter vil du kanskje kunne bruke mobilkameraet til å skanne strekkoden på dropbox.com. Deretter vil du kanskje kunne bruke mobilkameraet til å skanne strekkoden på dropbox.com.
    • Skrive inn den hemmelige nøkkelen manuelt: Du får en hemmelig nøkkel på dropbox.com som du kan skrive inn i appen. Bruk fremgangsmåten i appen for å legge til en ny konto ved hjelp av en hemmelig nøkkel.
  3. Klikk på Neste.
  4. Når godkjenner-appen er konfigurert, skriver du inn sikkerhetskoden den genererer for å bekrefte oppsettet og aktivere multi-faktor godkjenning.
  5. Klikk på Neste.
highlight icon

Obs! Hvis du bruker et Unix- eller Linux-skall, kan du trygt generere en sikkerhetskode med datamaskinens kommandolinje ved hjelp av OATH-verktøyet.

Slik endrer du telefonnummeret for multi-faktor godkjenning

1. Logg deg inn på dropbox.com i nettleseren.
  2. Klikk på avataren (profilbilde eller initialer) øverst til høyre.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Velg Sikkerhet-fanen.
  5. Klikk på Rediger ved siden av telefonnummeret.
    • Du vil bli bedt om å oppgi passordet for å fortsette

Slik legger du til en reservemetode for multi-faktor godkjenning

Etter å ha aktivert multi-faktor godkjenning, bør du vurdere å legge til et reservetelefonnummer som også kan motta tekstmeldinger. Hvis du noensinne mister hovedtelefonen, eller du ikke kan bruke godkjenner-appen, kan du i stedet sende en sikkerhetskode til reservetelefonnummeret.

1. Logg inn på dropbox.com.
  2. Klikk på avataren din (profilbilde eller initialer) øverst til høyre.
  3. Velg innstillinger.
  4. Velg Sikkerhet-fanen.
  5. Under To-trinns verifisering klikker du på Legg til ved siden av Reservemetode.
  6. Skriv inn passordet ditt.
  7. Skriv inn telefonnummeret til reserveenheten din.

Slik bruker du en reservekode for multi-faktor godkjenning

Når du aktiverer multi-faktor godkjenning, vil du motta 10 reservekoder. Hver åttesifrede kode kan brukes én gang for å få tilgang til Dropbox-kontoen din i nødstilfeller.

Slik finner du reservekodene dine

1. Logg inn på dropbox.com.
  2. Klikk på avataren din (profilbilde eller initialer) øverst til høyre.
  3. Velg innstillinger.
  4. Velg Sikkerhet-fanen.
  5. Under To-trinns verifisering klikker du på Vis ved siden av Gjenopprettingskoder.
  6. Skriv inn passordet ditt.
  7. Bruk eller lagre koden som vises.

Slik bruker du en reservekode

1. Logg inn på dropbox.com.
  2. Klikk på Har du problemer med å få en kode?
  3. Klikk på Oppgi reservekode.
  4. Skriv inn en av reservekodene dine.
  5. Klikk på Enter.
highlight icon

Merknader:

• Når du skriver inn en reservekode, må du passe på at du skriver inn koden riktig. For eksempel kan tallet en se ut som bokstaven L, og en null kan se ut som bokstaven O.
  • Hvis du har brukt den siste reservekoden, vil du bli bedt om å generere nye reservekoder.
  • Vi anbefaler også at du skifter passord hvis du har mistet telefonen.

Slik bruker du en sikkerhetsnøkkel for multi-faktor godkjenning

Du kan bruke en sikkerhetsnøkkel for multi-faktor godkjenning, i stedet for en sekssifret sikkerhetskode. En sikkerhetsnøkkel er en liten USB-, Bluetooth- eller Near Field Communication (NFC)-enhet som følger en av de åpne standardene:

• «FIDO Universal 2nd Factor (U2F)»
  • «Web Authentication (WebAuthn)», også kjent som «FIDO2»

I motsetning til verifisering med SMS eller mobilapp, krever ikke en sikkerhetsnøkkel et separat batteri eller en nettverksforbindelse. Det viktigste er imidlertid at sikkerhetsnøkler bruker verifisert kommunikasjon til å forsvare mot nettfiskingangrep.

Slik konfigurerer du en sikkerhetsnøkkel for Dropbox-kontoen din

1. Logg inn på dropbox.com.
  2. Klikk på avataren din (profilbilde eller initialer) øverst til høyre.
  3. Velg innstillinger.
  4. Velg Sikkerhet-fanen.
  5. Under to-trinns verifisering klikker du på Legg til ved siden av Sikkerhetsnøkler. Hvis du ikke ser denne delen, følger du instruksjonene «Aktiver multi-faktor godkjenning» ovenfor før du fortsetter.
  6. Skriv inn passordet ditt.
  7. Sett sikkerhetsnøkkelen i en USB-port, og klikk deretter på Start konfigurasjon.

Hvor kan jeg bruke sikkerhetsnøkkelen min?

Når du har en sikkerhetsnøkkel, kan den aktiveres både for den private og den arbeidsrelaterte Dropbox-kontoen din. Den kan også brukes sammen med andre WebAuthn- eller U2F-aktiverte tjenester, for eksempel Google-apper.

Foreløpig støttes sikkerhetsnøkler bare på utvalgte enheter og i utvalgte nettlesere. Du må derfor først konfigurere multi-faktor godkjenning for Dropbox-kontoen og velge å motta koder via SMS-melding eller en mobilapp. Dette trinnet sørger for at du har en reservemetode, i tilfelle en enhet ikke støtter sikkerhetsnøkkelen.

Dropbox støtter kun bruk av en sikkerhetsnøkkel når du logger på dropbox.com i en Chrome- eller Firefox-nettleser. Du kan ikke bruke en sikkerhetsnøkkel til å logge på Dropbox-skrivebordet eller mobilappene. Men det er ingen grunn til bekymring, du har fortsatt mulighet til å bruke tekstmelding eller multi-faktor godkjenning på enheter og plattformer som ikke støtter U2F eller WebAuthn, eller hvis du ikke har en sikkerhetsnøkkel for hånden.

highlight icon

Merk: Det finnes ulike måter å aktivere sikkerhetsnøkler på. Det er mulig du må gjøre et klikk eller trykke på en knapp for å aktivere nøkkelen. Hvis du har problemer med å fullføre registreringen av sikkerhetsnøkkelen, bør du sjekke at sikkerhetsnøkkelen er U2F- eller WebAuthn-kapabel. Du kan også sjekke instruksjonene fra den aktuelle enhetens produsent.

Slik slår du av multi-faktor godkjenning

Du kan når som helst slå av multi-faktor godkjenning for Dropbox-kontoen din. Slik gjør du det:

3. Klikk på Innstillinger.
  4. Klikk på fanen Sikkerhet .
  5. Still to-trinns verifiseringAv.