Gebruik van cookies en vergelijkbare technologie

Bijgewerkt Feb 14, 2024
person icon

De informatie in dit artikel geldt voor alle Dropbox-gebruikers.

Dropbox gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën, zoals pixels, om onze services te leveren, te verbeteren, te beschermen en te promoten. In het kader van dit beleid verwijzen we naar al deze technologieën als 'cookies'. Deze pagina bevat informatie over het wat, het wie en het hoe van deze technologieën in verband met de Dropbox-website en -services.

Meer weten over DocSend-cookies? Klik hier.

Wat zijn cookies?

Een cookie is een klein gegevensbestand dat naar je browser wordt verzonden wanneer je een website bezoekt. Een pixeltag (pixel) is een klein stukje code van een derde partij dat kan worden ingesloten in websites en e‑mails. We gebruiken zowel onze eigen cookies als cookies van derde partijen. Bekijk "Hoe Dropbox cookies gebruikt" hieronder voor meer informatie over cookies van derden die we gebruiken.

We gebruiken ook lokale opslag, waaronder HTML5-opslag en browsercache. Via lokale opslag kunnen we gegevens lokaal in je browser of op je apparaat bewaren om je ervaring te verbeteren, bijvoorbeeld door je instellingen te onthouden voor de weergave van mappen in een lijst of als miniaturen.

Hoe gebruikt Dropbox cookies?

Dropbox gebruikt verschillende categorieën cookies om onze website en services te leveren, te beschermen, te verbeteren en te promoten. Dropbox bewaart persoonsgegevens slechts zolang als nodig is voor de doeleinden waarvoor ze zijn verzameld. Hieronder vind je meer informatie over deze categorieën en hun doeleinden.

Strikt noodzakelijke cookies

Dit zijn cookies die essentieel zijn om de website en services te laten werken.

Categorie

Doeleinde

Gegevenselementen

Vervaldatum

Derden

Strikt noodzakelijk

Cookies die worden gebruikt om de website en services te laten werken, bijvoorbeeld om je aan te melden en om je account te beveiligen.

Categorieën van gegevens die worden verzameld voor deze doeleinden zijn onder andere authenticatiegegevens, een unieke ID, browsergegevens en taalinstellingen.

Deze cookies vervallen na een bepaalde periode, variërend van 30 dagen tot 5 jaar.

Een van de gebruikte externe providers is Google.

Niet-essentiële cookies

Dit zijn alle andere cookies die niet als strikt noodzakelijk worden beschouwd, maar die voor een aantal doeleinden worden gebruikt wanneer je onze website en services gebruikt. Deze doeleinden zijn onder meer:

Categorie

Doeleinde

Gegevenselementen

Vervaldatum

Derden

Analysen

Cookies die ons en onze partners meer inzicht geven in hoe onze websites worden gebruikt, onder andere middels gebruiksstatistieken, of waarmee bekeken UI-elementen kunnen worden gereconstrueerd, om onze service te verbeteren en aan te passen.

Categorieën van gegevens die worden verzameld voor deze doeleinden zijn onder andere gegevens over websitegebruik, het aantal bezoeken, browser- en/of apparaatgegevens en een unieke ID.

Deze cookies vervallen na een bepaalde periode, variërend van 1 sessie (circa 20 minuten) tot 2 jaar.

Enkele van de gebruikte externe providers zijn Google, Salesforce, Coveo en Tealium.

Algemene marketing en reclame

Cookies die worden gebruikt door Dropbox en onze partners om meer inzicht te krijgen in welke typen mensen geïnteresseerd zijn in onze producten en services en hoe we die services kunnen promoten op basis van die informatie.

Categorieën van gegevens die worden verzameld voor deze doeleinden zijn onder andere webtrackinggegevens, browsergegevens, versiegegevens en conversiegegevens van advertenties.

Deze cookies vervallen na een bepaalde periode, variërend van 1 sessie (circa 20 minuten) tot 2 jaar.

Enkele van de gebruikte externe providers zijn Adobe, Marketo, Yahoo en Google.

Prestaties en functionaliteit

Cookies die ons helpen je voorkeuren en instellingen te onthouden om je ervaring bij het gebruik van onze sites en services te verbeteren.

Categorieën van gegevens die worden verzameld voor deze doeleinden zijn onder andere gegevens over websitegebruik, helpcentrum- of chatgeschiedenis, e‑mailadres en een unieke ID.

Deze cookies vervallen na een bepaalde periode, variërend van 1 sessie (circa 20 minuten) tot 3 jaar.

Een van de gebruikte externe providers is SnapEngage.

Advertenties op sociale media

Cookies die door Dropbox en onze partners worden gebruikt om inzicht te krijgen in de effectiviteit van onze advertenties op sociale media. Deze cookies geven ook meer inzicht in je advertentievoorkeuren, zodat er advertenties kunnen worden getoond die beter passen bij je interesses.

Categorieën van gegevens die worden verzameld voor deze doeleinden zijn onder andere gegevens over socialemedia-accounts, browser- en/of apparaatgegevens, conversiegegevens van advertenties, gegevens over websitegebruik en/of -activiteiten en een unieke ID.

Deze cookies vervallen na een bepaalde periode, variërend van 1 sessie (circa 20 minuten) tot 2 jaar.

Externe providers die worden gebruikt, zijn onder meer Facebook, X (voorheen Twitter) en LinkedIn.

Hoe kan ik de gegevens beheren die worden verzameld via cookies?

Browserinstellingen:

Je kunt je browser zodanig instellen dat deze geen cookies accepteert, maar dit kan de mogelijkheden om gebruik te maken van onze services beperken. Vanwege het ontbreken van een overeengekomen standaard voor het interpreteren van DNT-signalen (Do Not Track, niet volgen), reageren onze systemen momenteel niet op DNT:1-signalen van browsers die onze websites bezoeken.

Cookievoorkeuren:

Als je de services van Dropbox gebruikt, kun je kiezen voor welke cookies je toestemming geeft. Klik op Cookies en CCPA-voorkeuren in de voettekst van deze pagina, onder Support.

California Consumer Privacy Act (CCPA):

Wil je niet dat je persoonlijke gegevens door Dropbox worden verkocht of gedeeld, dan kun je je afmelden, zoals beschreven in de California Consumer Privacy Act, door op Cookies en CCPA-voorkeuren te klikken in de voettekst van deze pagina, onder Support. Zoals beschreven in ons Privacybeleid verkoopt Dropbox geen persoonlijke gegevens.

Zelfregulerend:

Dropbox houdt zich aan de zelfregulerende principes voor gedragsgerichte reclame die zijn opgesteld door de Digital Advertising. Wil je niet dat we informatie gebruiken die wordt verzameld door derden (die zich houden aan deze principes) om onze services te promoten, dan kun je je afmelden op www.aboutads.info/choices.

Dropbox houdt zich ook aan het zelfregulerende programma voor gegevensgestuurde reclame dat is opgesteld door de European Interactive Digital Advertising Alliance. Wil je niet dat we informatie voor gedragsgerichte reclame gebruiken die wordt verzameld door derden (die zich houden aan dit programma), dan kun je je afmelden op http://www.youronlinechoices.eu/.

Zie de veelgestelde vragen over ons privacybeleid voor meer informatie over de manier waarop je je persoonlijke gegevens kunt beheren en er toegang toe krijgt. Als je meer wilt weten over het gebruik van gegevens die worden verzameld via cookies, neem je contact op met onze Data Protection Officer op privacy@dropbox.com.