Problemen met schijfruimte oplossen

Als je de foutmelding 'De opstartschijf is bijna vol' (Mac) of 'Er is onvoldoende schijfruimte op [naam schijf] beschikbaar' (Windows) ziet, heeft je computer bijna geen ruimte meer op de harde schijf.

Als je de foutmelding 'Je Dropbox is vol' ziet, heeft je Dropbox-account geen opslagruimte meer.

Gebruik je Dropbox nog niet? Kijk hoe je met Dropbox ruimte kunt besparen.

Als je te weinig ruimte hebt, zijn er een paar opties:

Slimme synchronisatie of selectieve synchronisatie gebruiken

Slimme synchronisatie is alleen beschikbaar voor gebruikers met een Dropbox Plus-, Dropbox Family-, Dropbox Professional- of Dropbox Business-abonnement. Selectieve synchronisatie is beschikbaar voor alle Dropbox-gebruikers, dus ook voor gebruikers met het gratis Basic-abonnement. Beide zijn functies van de Dropbox-desktopapp, waarmee je ruimte op je computer kunt vrijmaken terwijl je bestanden toch in Dropbox opgeslagen blijven.

Lees hoe slimme synchronisatie werkt.

Lees hoe selectieve synchronisatie werkt.

Bestanden verwijderen van je harde schijf

Als je op een Mac werkt, zijn dit de instructies van Apple voor het verwijderen van bestanden en mappen.

Als je op een pc werkt, zijn dit de instructies van Windows voor het verwijderen van bestanden en mappen.

Wil je een bestand verwijderen uit Dropbox? Meer informatie