Problemen oplossen met je Dropbox-opslagruimtelimiet

Bijgewerkt Oct 25, 2023

In dit artikel vind je antwoorden op veelgestelde vragen over problemen met opslagruimte en stappen voor probleemoplossing om deze problemen op te lossen.

Wat gebeurt er als mijn account het quotum voor opslagruimte overschrijdt?

Als je Dropbox-account groter is dan het quotum van je opslagruimte, worden je bestanden niet meer gesynchroniseerd. Synchroniseren gaat verder wanneer je je account weer terug onder het quotum brengt.

Om je account onder het quotum van je opslagruimte te krijgen, kun je:

Worden mijn bestanden verwijderd als mijn account het quotum voor opslagruimte overschrijdt?

Als je account het quotum voor opslagruimte overschrijdt kan ons supportteam contact met je opnemen en je laten weten dat je bestanden moet verwijderen om weer terug onder het quotum te komen. Als je je account nog steeds niet onder het quotum hebt kan je account gesloten worden of je bestanden verwijderd worden. We laten het je weten voordat er zoiets gebeurt zodat je de kans krijgt om je bestanden te redden.

Waarom heb ik na de upgrade niet meer opslagruimte ontvangen?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom er geen Dropbox Plus- of Professional-upgrade wordt weergegeven voor je account.

1. Controleer of je Plus of Professional hebt aangeschaft met hetzelfde e-mailadres dat is gekoppeld aan je Dropbox-account. Je kunt het e-mailadres van je account op de volgende manieren vinden:

• Als je computer is gekoppeld aan Dropbox, open je de voorkeuren van je Dropbox-desktopapp en klik je op het tabblad Account.
  • Als je telefoon is gekoppeld aan Dropbox, ga je naar Instellingen in de Dropbox-app.
  • Als je in het verleden een map hebt gedeeld met iemand, kan die gebruiker het e-mailadres van je account vinden in de uitnodiging of de instellingen voor de gedeelde map.

2. Als je opslagruimte hebt aangeschaft met hetzelfde e-mailadres dat is gekoppeld aan je Dropbox-account, maar je nog steeds je opslagruimte niet ziet, controleer dan de aanschaf van het abonnement en neem daarna contact op met ons factureringsteam. Je kunt de aanschaf van een abonnement op verschillende manieren controleren:

Als je hebt betaald met een creditcard:

1. Ga naar onze tool voor het vinden van ontvangstbewijzen.
  2. Voer het transactienummer in (dat vind je op het factureringsoverzicht van je betalingsprovider).
  3. Voer de laatste vier cijfers en de vervaldatum van de gebruikte creditcard in (indien van toepassing).

Als je het transactienummer niet kunt vinden, hebben we de volgende gegevens nodig om vast te stellen welk account bij je aankoop hoort:

• Het type creditcard (Visa, Discover, MasterCard, American Express, enz.)
  • De laatste vier cijfers van de creditcard
  • De eerste zes cijfers van de creditcard
  • De datum van de afschrijving
  • Het afgeschreven bedrag
  • De postcode van het factuuradres

Als je hebt betaald met PayPal:

Als je hebt betaald met PayPal, hebben we het transactienummer van PayPal nodig. Je vindt dit nummer door je aan te melden bij je PayPal-account en in je accountgeschiedenis op de transactie te klikken.

Als je hebt betaald via automatische incasso of iDeal:

Als je via automatische incasso of iDeal hebt betaald, hebben we het machtigingsnummer of transactienummer nodig.

Als je hebt betaald via een app store:

Als je hebt betaald via de Apple App Store of Google Play, moet je contact opnemen met Apple of Google om de status van je betaling te achterhalen.

Meer informatie over het opnemen van contact met een app store voor mobiele apps

Nadat je deze informatie hebt verzameld, verzend je een supportverzoek met de factureringsgegevens, zoals hierboven is aangegeven. Waarschuwing voor beveiliging en privacy: mail nooit je volledige creditcardnummer of je CVV-nummer naar iemand, ook niet naar Dropbox. We vragen nooit naar je wachtwoord of je volledige creditcardnummer.

Waarom heb ik mijn opslagruimte voor de actie niet ontvangen?

Als je de bonusruimte voor een van je apparaten wilt ontvangen, moet je eerst een in aanmerking komend apparaat koppelen aan je account en vervolgens vijf stappen op de pagina Aan de slag voltooien.

Als je geen bonusopslagruimte hebt ontvangen voor een actie, kun je de onderstaande antwoorden bekijken om een mogelijke oplossing voor het probleem te vinden:

Komt mijn apparaat in aanmerking voor de bonusruimte?

Controleer of je apparaat:

• Echt nieuw is. De bonusruimte kan slechts één keer per apparaat worden gebruikt. Bij tweedehands apparaten is de bonusruimte dus waarschijnlijk al gebruikt voor een ander Dropbox-account.
  • Geleverd werd met een voorgeïnstalleerde Dropbox. Als je Dropbox handmatig hebt geïnstalleerd, komt je apparaat niet in aanmerking voor de bonusopslagruimte.
  • Afkomstig is van een deelnemende netwerkprovider.

Welk account ontvangt de bonusruimte?

Het komt vaak voor dat gebruikers een Dropbox-account koppelen aan het nieuwe apparaat, maar zich daarna aanmelden met een ander account en de bonusruimte niet zien. Wanneer je je op een nieuw apparaat voor het eerst aanmeldt bij een Dropbox-account, wordt een e-mail met informatie over de bonusruimte verzonden naar het e-mailadres dat je hebt gebruikt.

Nadat je deze e-mail hebt ontvangen, hoef je alleen nog vijf stappen op de pagina Aan de slag te voltooien om de bonusruimte te ontvangen voor dat account.

Ik heb de e-mail over mijn bonusruimte ontvangen, maar waarom heb ik de opslagruimte zelf niet ontvangen in mijn account?

Controleer eerst het e-mailadres waarop je de e-mail hebt ontvangen. Dat is het e-mailadres van het Dropbox-account waaraan de bonusopslagruimte is gekoppeld.

Nadat je een e-mail hebt ontvangen met informatie over het koppelen van je opslagruimte, moet je vijf stappen van de handleiding Aan de slag voltooien (daar heb je een computer voor nodig).

highlight icon

Opmerking: Zelfs als je de stappen om aan de slag te gaan al hebt uitgevoerd voor een ander Dropbox-account, moet je deze voltooien voor het account waaraan je je apparaat hebt gekoppeld.

Ik heb al een actie voor bonusopslagruimte geactiveerd voor mijn account, maar waarom heb ik niet meer opslagruimte ontvangen voor het nieuwe apparaat dat ik heb gekocht?

Helaas kun je niet meerdere acties van hetzelfde type toepassen op één account.

Je kunt de actie wel aan een vriend of familielid geven, zodat die de opslagruimte van de actie kan gebruiken. Die persoon hoeft zich alleen op het in aanmerking komende apparaat aan te melden bij zijn account.

Ik heb een actie geactiveerd voor mijn account, maar de opslagruimte is verdwenen.

Elke actie voor bonusruimte is slechts geldig voor een beperkte periode, meestal een of twee jaar.