Een gedeelde Dropbox-map verlaten

Bijgewerkt Feb 05, 2024

Je kunt een gedeelde map op twee manieren verwijderen uit je Dropbox-account:

• Verlaat de map tijdelijk (met de optie om er later weer aan deel te nemen)
  • Verlaat de map permanent

Als je de eigenaar bent van de gedeelde map en de toegang wilt verwijderen, lees dan hier hoe je specifieke leden verwijdert of het delen van de map opheft.

Gebruik je Dropbox nog niet? Kijk hoe je met Dropbox eenvoudig bestanden kunt synchroniseren.

Een map tijdelijk verlaten

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Wijs de naam van de map aan die je wilt verwijderen en klik op "..." (ellipsis).
  3. Klik op Verwijderen.

Een map permanent verlaten

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Wijs de naam aan van de map die je permanent wilt verwijderen en klik op het pictogram voor delen (rechthoek met pijl omhoog).
  3. Klik op Wie heeft toegang onder de mapnaam.
  4. Klik op het vervolgkeuzemenu naast je naam.
  5. Klik op Mijn toegang verwijderen.

Als je per ongeluk een map verlaat, moet je de eigenaar van de gedeelde map vragen om jou opnieuw uit te nodigen.

Wat moet ik doen als ik het venster Opties voor gedeelde mappen niet zie?

Als het optievenster voor gedeelde mappen niet wordt weergegeven in je browser, is er waarschijnlijk sprake van een probleem met een browserextensie of add-on van derden (zoals een blokkering van pop-ups of advertenties).

In dat geval moet je actieve browserextensies of add-ons tijdelijk uitschakelen. Nadat je jouw toegang tot een gedeelde map hebt verwijderd of andere instellingen hebt geüpdatet, kan je deze browserextensies opnieuw inschakelen.

Als je de extensie wilt blijven gebruiken, kun je wellicht een uitzondering maken voor Dropbox of https://www.dropbox.com toevoegen aan een lijst met toegestane websites (whitelisting).

Deze functie wordt echter niet door alle extensies ondersteund.

Meer informatie over Dropbox-mappen