Så lämnar du en delad Dropbox-mapp

Uppdaterat Feb 05, 2024

Det finns två sätt att ta bort en delad mapp från ditt Dropbox-konto:

• Lämna tillfälligt mappen (med möjlighet att senare gå med på nytt)
  • Lämna mappen permanent

Om du är ägare till en delad mapp och vill ta bort åtkomst, läs mer om hur du tar bort specifika medlemmar eller tar bort delning av mappen.

Använder du inte Dropbox än? Se hur Dropbox gör det enkelt att synka filer.

Så lämnar du en mapp tillfälligt

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Håll muspekaren över namnet på mappen som du vill ta bort och klicka på ”...” (ellips).
  3. Klicka på Radera.

Så lämnar du en mapp permanent

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Håll muspekaren över namnet på mappen som du vill lämna permanent och klicka på delningsikonen (rektangel med uppåtpil).
  3. Klicka på Vem har åtkomst under mappnamnet.
  4. Klicka på rullgardinsmenyn bredvid ditt namn.
  5. Klicka på Ta bort min åtkomst.

Om du lämnar en mapp av misstag måste du be ägaren av den delade mappen att bjuda in dig igen.

Vad ska jag göra om jag inte ser fönstret med alternativ för delade mappar?

Om fönstret med alternativ för delade mappar inte visas i webbläsaren kan det bero på ett problem som orsakas av en tredje parts tillägg för webbläsaren (exempelvis popup- eller annonsblockering).

Om detta inträffar måste du temporärt inaktivera alla aktiverade webbläsartillägg. När du tar bort din åtkomst till en delad mapp eller uppdaterar andra inställningar går det att aktivera webbläsartilläggen igen.

Om du vill fortsätta använda tillägget går det kanske att skapa ett undantag för Dropbox eller att vitlista https://www.dropbox.com.

Men alla tillägg stöder inte den här funktionen.

Läs mer om Dropbox mappar