Felsök problem med gränsen för ditt lagringsutrymme i Dropbox

Uppdaterat Oct 25, 2023

Den här artikeln tar upp vanliga frågor om problem med lagringsutrymme och erbjuder felsökningssteg för att åtgärda dessa problem.

Vad händer om mitt konto överskrider lagringsgränsen?

Om ditt Dropbox-konto överskrider lagringsgränsen kommer filsynkning att upphöra. Synkning återupptas när kontot på nytt ligger under lagringsgränsen.

Om du vill minska kontots lagringsutrymme och hamna under lagringsgränsen kan du:

Kommer mina filer att raderas om mitt konto överskrider lagringsgränsen?

Om ditt konto överskrider lagringsgränsen kan vårt supportteam komma att kontakta dig och meddela dig att du behöver ta bort filer för att kunna ligga under lagringsgränsen igen. Om du inte ser till att ditt konto ligger under lagringsgränsen kan kontot stängas eller dina filer raderas. Vi meddelar dig innan detta händer och ger dig möjligheten att spara dina filer.

Varför fick jag inte mer utrymme efter att jag uppgraderade?

Det finns några tänkbara anledningar till varför du inte kan se att ditt konto har uppgraderats till Dropbox Plus eller Dropbox Professional.

1. Verifiera att du köpt Dropbox Plus eller Professional med samma mejladress som är kopplad till ditt Dropbox-konto. Så här hittar du kontots mejladress:

• Om din dator är kopplad till Dropbox öppnar du Preferenser i Dropbox-klienten och klickar på fliken Konto.
  • Är telefonen kopplad till Dropbox går du till Inställningar i Dropbox-appen.
  • Om du har delat en mapp med någon annan kan den användaren leta upp ditt kontos mejladress i inbjudan till den delade mappen eller inställningarna för delad mapp.

2. Om du har köpt lagringsutrymme med samma mejladress som är kopplad till ditt Dropbox-konto men fortfarande inte kan se ditt utrymme verifierar du köpet av prenumerationen och kontaktar vårt faktureringsteam. Du kan verifiera köp av prenumerationer på flera sätt:

Om du betalat med ett kontokort:

1. Gå till vårt kvittosökningsverktyg.
  2. Ange transaktions-ID (finns på fakturan från din betalningsleverantör).
  3. Ange de fyra sista siffrorna och utgångsdatum för det kort som har debiterats (om tillämpligt).

Kan du inte hitta detta transaktions-ID behöver vi få följande information för att kunna identifiera det konto som är associerat med köpet:

• Typen av kort (t.ex. Visa, Discover, MasterCard, American Express)
  • De sista fyra siffrorna på kortet
  • De första sex siffrorna på kortet
  • Debiteringsdatum
  • Debiterat belopp
  • Postnummer för fakturering

Om du betalat med PayPal:

Om du betalat med PayPal behöver vi det transaktions-ID du fick i samband med transaktionen. Du hittar det genom att logga in på ditt PayPal-konto och klicka på transaktionen i kontohistoriken.

Om du betalat med autogiro eller iDeal:

Betalade du med autogiro eller iDeal behöver vi auktoriseringsnumret eller transaktionsnumret.

Om du betalat genom en appbutik:

Om du betalat via Apple App Store eller Google Play måste du kontakta Apple eller Google för att få veta status för din betalning.

Läs mer om att kontakta en mobilappbutik.

När du har skaffat den här informationen skickar du en supportbegäran som innehåller ovanstående faktureringsinformation. Av säkerhets- och sekretesskäl ska du aldrig skicka ditt fullständiga kontokortsnummer eller CVV-nummer till någon, inklusive Dropbox. Vi kommer aldrig att be dig om ditt lösenord eller ditt fullständiga kontokortsnummer.

Varför har jag inte fått mitt kampanjlagringsutrymme?

För att kunna få bonuslagringsutrymmet för en av dina enheter måste du först länka den kvalificerade enheten till ditt konto och sedan slutföra fem steg i vår Kom igång-guide .

Om du inte har fått ditt bonuslagringsutrymme för en kampanj läser du igenom följande frågor för att se om du kan lösa problemet:

Är min enhet kvalificerad för bonuslagringsutrymmet?

Se till att din enhet:

• Är helt ny. Erbjudandet om bonuslagringsutrymme kan bara lösas in en gång per enhet, så för begagnade enheter har lagringsutrymmet förmodligen redan lösts in av ett tidigare Dropbox-konto.
  • Förinstallerades med Dropbox. Om du laddade ner Dropbox manuellt är din enhet inte kvalificerad för bonuslagringsutrymme.
  • Är från en mobiloperatör som deltar i kampanjen.

Vilket konto får bonuslagringsutrymmet?

Ett vanligt problem är att användare länkar något av sina Dropbox-konton till den nya enheten och sedan loggar in på ett annat konto, där de inte ser bonuslagringsutrymmet. När du loggar in för första gången på ett Dropbox-konto på en ny enhet skickas ett mejl till den mejladress du har använt som informerar dig om bonuslagringsutrymmet.

När du har fått detta mejl behöver du bara slutföra fem steg i Kom igång-guiden för det kontot för att lösa in lagringsutrymmet.

Jag fick mejlet om mitt bonuslagringsutrymme, men varför har jag inte fått det lagringsutrymmet på mitt konto?

Först kontrollerar du den mejladress där du fick mejlet. Det här är mejladressen till Dropbox-kontot som kommer att ha bonuslagringsutrymme.

Efter att du får mejlet med information om hur du kopplar ditt utrymme behöver du slutföra fem steg i guiden Kom igång (du behöver en dator för att göra det här).

highlight icon

Obs! Även om du slutfört stegen i guiden för ett annat Dropbox-konto behöver du slutföra de fem stegen för kontot som är kopplat till din enhet.

Jag har redan ett aktivt erbjudande om bonuslagringsutrymme på mitt konto, men jag har inte fått mer lagringsutrymme för den nya enheten som jag har köpt?

Det går inte att använda flera erbjudanden av samma typ för ett och samma konto.

Du kan däremot ge erbjudandet till en vän eller familjemedlem så att de kan lösa in erbjudandet om lagringsutrymme. De gör detta genom att logga in på sitt konto från den kvalificerade enheten.

Jag hade en aktiv kampanj på mitt konto, men lagringsutrymmet har försvunnit?

Varje erbjudande om bonuslagringsutrymme gäller enbart en begränsad tidsperiod, normalt ett eller två år.