Överskrida gränsen för lagringsutrymmet på Dropbox Basic: FAQ

Uppdaterat Dec 06, 2023
person icon

Informationen i den här artikeln gäller för vissa Dropbox Basic-användare.

Om du är Dropbox Basic-användare och överskrider gränsen för ditt lagringsutrymme kan du drabbas av dataradering. Du får meddelanden om att dina senaste data har raderats för att frigöra utrymme inom gränsen för din plan. För att förhindra radering rekommenderar vi att Basic-användare hanterar sina filer så att de håller sig inom gränsen för planen eller överväger att uppgradera till en plan på högre nivå för ytterligare lagringsutrymme.

Hur kommer det sig att det här hände för mig?

Du kan ha överskridit ditt lagringsutrymme om något av följande inträffade:

• Du hade tidigare en betald plan, nedgraderade till Basic-planen och behöll dina uppladdade filer.
  • Du var med i ett teamkonto som upplöstes eller så togs du bort från ett team.
  • Du var en provperiod-användare med ett större lagringsutrymme men uppgraderade inte till en betalplan.
  • Du kan ha gått med i en delad mapp som andra användare har bidragit till.

Vad är gränsen för mitt lagringsutrymme?

Dropbox Basic har 2 GB lagringsutrymme kostnadsfritt. Om du vill ta reda på om du har överskridit lagringsutrymmet kan du kontrollera hur mycket lagringsutrymme du har.

Hur kommer mina data att raderas?

Om ditt konto överskrider gränsen för ett kostnadsfritt lagringsutrymme på Dropbox Basic meddelar vi dig i förväg via flera mejl. Vi börjar med att radera dina senaste filer för att få ditt konto inom gränsen, och går sedan bakåt. Endast filer som du äger kommer att tas bort.

Raderingsprocessen innefattar:

• Filer och mappar som inte delas med andra användare (kallas ”ägda” filer)
  • Säkerhetskopieringsdata

Dessutom kommer delade mappar att tillfälligt lämnas kvar beroende på ägarskap:

• Delade mappar som inte ägs av dig kommer att tas bort från din mapp utan att innehållet raderas.
  • Delade mappar som du äger kommer också att tas bort, men andra användare behåller åtkomsten till mappen.

Alla raderingar och borttagningar följer principen sist in, först ut. Processen kommer att upphöra om du hanterar din filer på rätt sätt eller uppgraderar till en betalplan.

Raderade filer och mappar flyttas till Nyligen raderad i 30 dagar innan permanent borttagning. Du kan lägga till delade mappar igen när ditt konto är under gränsen för lagringsutrymmet genom att lägga till den delade mappen och dess material.

Hur kan jag undvika att mina data raderas?

Innan filerna raderas kommer vi att meddela dig flera gånger och tillhandahålla alternativ för att förhindra att de raderas:

highlight icon

Obs! Du kan också ladda ner dina filer till datorn innan de raderas.

Hur uppgraderar jag min Dropbox-plan?

Så här ändrar du din Dropbox-plan:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på din avatar (profilbild eller initialer) längst upp till höger.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på Plan.
  5. Klicka på Ändra plan längst ner på sidan.
  6. Välj planen som du vill ändra till.
  7. Klicka på Granska ändringar.
  8. Klicka på Bekräfta ändring.

Hur kan jag avsluta mitt konto?

Läs om hur du permanent raderar ditt Dropbox-konto.

Var kan jag ställa fler frågor?

Kontakta oss om du har en annan fråga om radering av dina data eller om meddelandet du fick. Gör så här:

1. Logga ut från Dropbox-kontot.
  2. Gå till https://www.dropbox.com/support/sign-in-issues
  3. Klicka på Inaktiverat konto.
  4. Fyll i formuläret.
    • Obs! Under e-postadress anger du mejlen som är kopplad till kontot som frågan gäller.
  5. Klicka på Skicka

Observera att de flesta frågor besvaras i avsnitten i den här artikeln.