Overskridelse av lagringsplassen din på Dropbox Basic: Vanlige spørsmål

Oppdatert Dec 06, 2023
person icon

Informasjonen i denne artikkelen gjelder enkelte Dropbox Basic-brukere.

Hvis du er en Dropbox Basic-bruker og går over lagringsplasskvoten din, kan du få data slettet. Du vil motta varslinger om sletting av de nyeste dataene dine for å gjøre plass innenfor abonnementsgrensen. For å forhindre sletting anbefaler vi at Basic-brukere administrerer filene sine slik at de samsvarer med abonnementsgrensen eller vurderer å oppgradere til et høyere nivå for ekstra lagring.

Hvordan kom jeg inn i denne tilstanden?

Du kan være over lagringsplasskvoten din hvis ett av følgende skjedde:

• Du hadde tidligere et betalt abonnement, nedgraderte til Basic abonnementet, og beholdt dataene dine.
  • Du var en del av en teamkonto som ble oppløst, eller du ble fjernet fra et team.
  • Du var en prøveperiodebruker med en større lagringsplassgodtgjørelse, men gikk ikke inn på en betalt plan.
  • Du kan ha blitt med i en delt mappe som andre brukere har bidratt til.

Hva er kvotegrensen min?

Dropbox Basic tilbyr 2 GB startlagringsplass gratis. For å finne ut om du er over kvote, sjekk hvor mye lagringsplass du har.

Hvordan blir data mine slettet?

Hvis kontoen din overskrider grensen for gratis lagringsplass for Dropbox Basic, vil vi varsle deg gjennom flere e-poster på forhånd. Vi begynner med å slette den nyeste filen for å bringe kontoen din innenfor grensen, og jobbe bakover. Kun filer du eier vil bli fjernet.

Slettingsprosessen inkluderer:

• Filer og mapper som ikke deles med andre brukere (kalt «eide» filer)
  • Sikkerhetskopier data

I tillegg vil delte mapper bli midlertidig overlattbasert på eierskap:

• Delte mapper som ikke eies av deg vil bli fjernet fra katalogen din uten å slette innholdet.
  • Delte mapper du eier vil også bli fjernet, slik at andre brukere kan opprettholde tilgangen.

Alle slettinger og fjerninger følger sist inn, først ut (LIFO)-prinsippet. Prosessen vil stoppe hvis du administrerer filen din på riktig måte eller oppgraderer til et betalt abonnement.

Slettede filer og mapper flyttes til Nylig slettet i 30 dager før permanent fjerning. Du kan legge til delte mapper igjen når kontoen din er under kvoten, og legge til den delte mappen og dens innhold.

Hvordan kan jeg unngå sletting av dataene mine?

Før noen sletting skjer, vil vi varsle deg flere ganger og tilby alternativer for å forhindre sletting av filene dine:

highlight icon

Merk: Du kan også laste ned filene dine til datamaskinen din før de slettes.

Hvordan kan jeg oppgradere Dropbox-abonnementet mitt?

Slik endrer du Dropbox-abonnementet ditt:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på avataren din (profilbilde eller initialer) øverst til høyre.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Klikk på Abonnement.
  5. Klikk på Endre abonnement nederst på siden.
  6. Velg abonnementet du vil bytte til.
  7. Klikk på Gjennomgå endringer.
  8. Klikk på Bekreft endring.

Hvordan kan jeg avslutte kontoen min?

Se hvordan du permanent sletter Dropbox-kontoen din.

Enn hvis jeg har flere spørsmål?

Hvis du har andre spørsmål om sletting av dataene dine eller om en e-postmelding du har fått, kan du kontakte oss. Slik gjør du det:

1. Logg ut av Dropbox-kontoen din.
  2. Gå til https://www.dropbox.com/support/sign-in-issues
  3. Klikk på Deaktivert konto.
  4. Fyll ut skjemaet.
    • Merk: Under e-post skriver du inn e-postadressen knyttet til kontoen du har et spørsmål om.
  5. Klikk på Send.

Vær oppmerksom på at de fleste spørsmål kan besvares ved å lese avsnittene i denne artikkelen.