Je opslagruimte overschrijden in Dropbox Basic: veelgestelde vragen

Bijgewerkt Dec 06, 2023
person icon

De informatie in dit artikel is van toepassing op bepaalde Dropbox Basic-gebruikers.

Als je een Dropbox Basic-gebruiker bent en je opslagquotum overschrijdt, kan het gebeuren dat je gegevens worden verwijderd. Je krijgt meldingen over de verwijdering van je meest recente gegevens om ruimte te maken binnen je abonnementslimiet. Om verwijdering te voorkomen, raden we Basic-gebruikers aan hun bestanden te beheren in overeenstemming met de abonnementslimiet, of te overwegen om te upgraden naar een uitgebreider abonnement voor extra opslagruimte.

Hoe is dit zo gekomen?

Mogelijk heb je je opslagquotum overschreden als een van de volgende situaties zich heeft voorgedaan:

• Je had eerder een betaald abonnement, hebt gedowngraded naar het Basic-abonnement en hebt je geüploade gegevens gehouden.
  • Je maakte deel uit van een teamaccount dat werd ontbonden, of je bent verwijderd uit een team.
  • Je was een gebruiker met een proefperiode met meer opslagruimte, maar je hebt niet geüpgraded naar een betaald abonnement.
  • Mogelijk ben je lid geworden van een gedeelde map waaraan andere gebruikers hebben bijgedragen.

Wat is mijn quotumlimiet?

Dropbox Basic biedt gratis 2 GB opslagruimte aan om mee te beginnen. Als je wilt weten of je het quotum hebt overschreden, controleer je hoeveel opslagruimte je hebt.

Hoe worden mijn gegevens verwijderd?

Als je account de limiet voor gratis opslagruimte van Dropbox Basic overschrijdt, stellen we je hiervan vooraf via meerdere e-mails op de hoogte. We beginnen met de verwijdering van je meest recente bestanden om je account binnen de limiet te brengen, waarbij we terugwaarts werken. Alleen bestanden waarvan jij de eigenaar bent, worden verwijderd.

Het verwijderingsproces omvat:

• Bestanden en mappen die niet met andere gebruikers worden gedeeld (ook wel 'eigen' bestanden genoemd)
  • Back-upgegevens

Bovendien worden gedeelde mappen tijdelijk verlaten op basis van het eigendom:

• Gedeelde mappen die niet jouw eigendom zijn, worden uit je directory verwijderd zonder de inhoud ervan te verwijderen.
  • Gedeelde mappen waarvan jij de eigenaar bent, worden ook verwijderd, waardoor andere gebruikers er toegang toe kunnen houden.

Voor alle verwijderingen geldt het principe Last In, First Out (LIFO). Het proces stopt als je je bestanden op de juiste manier beheert of upgradet naar een betaald abonnement.

Verwijderde bestanden en mappen worden gedurende 30 dagen vóór de definitieve verwijdering verplaatst naar Onlangs verwijderd. Je kunt gedeelde mappen opnieuw toevoegen zodra je account binnen het quotum valt, waarbij de gedeelde map en de inhoud ervan wordt toegevoegd.

Hoe kan ik verwijdering van mijn gegevens voorkomen?

Voordat er sprake is van verwijdering, zullen we je meerdere keren op de hoogte stellen en opties bieden om de verwijdering van je bestanden te voorkomen:

highlight icon

Opmerking: Je kunt ook je bestanden downloaden naar je computer voordat ze worden verwijderd.

Hoe kan ik mijn Dropbox-abonnement upgraden?

Je Dropbox-abonnement wijzigen:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen) in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Abonnement.
  5. Klik op Abonnement wijzigen onderaan de pagina.
  6. Selecteer het abonnement waarop je wilt overstappen.
  7. Klik op Wijzigingen controleren.
  8. Klik op Wijziging bevestigen.

Hoe kan ik mijn account sluiten?

Lees hoe je je Dropbox-account definitief verwijdert.

Wat moet ik doen als ik meer vragen heb?

Heb je nog andere vragen over de verwijdering van je gegevens of over een ontvangen e-mailmelding, dan kun je contact met ons opnemen. Dit doe je als volgt:

1. Meld je af bij je Dropbox-account.
  2. Ga naar https://www.dropbox.com/support/sign-in-issues
  3. Klik op Uitgeschakeld account.
  4. Vul het formulier in.
    • Opmerking: voer onder E-mailadres het e-mailadres in dat is gekoppeld aan het account waarover je een vraag hebt.
  5. Klik op Verzenden.

Op de meeste vragen vind je wellicht al een antwoord in dit artikel.