Bestanden verwijderen van een mobiel apparaat

Bijgewerkt Feb 28, 2024
person icon

De informatie in dit artikel geldt voor alle Dropbox-gebruikers.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je Dropbox-bestanden verwijdert van je mobiele apparaat. Selecteer hieronder je apparaattype om te zien hoe je bestanden verwijdert van een mobiel apparaat.
warning icon

Belangrijk: Standaardperioden en opties voor bestandsherstel gelden niet voor bestanden die rechtstreeks vanuit de functie Verzenden en volgen zijn verwijderd. Verwijdering van een bestand vanuit Verzenden en volgen is definitief en alle bijbehorende metagegevens of gegevensanalyses kunnen niet worden hersteld nadat het bestand is verwijderd.

Bestanden verwijderen van mobiele apparaten

Er zijn twee manieren om een bestand van je apparaat te verwijderen. Je kunt een bestand verwijderen uit het lokale geheugen of uit je Dropbox-account.

Offline bestanden verwijderen van je apparaat

Telkens wanneer je bestanden opent via de Dropbox-app, worden offline exemplaren van de bestanden gedownload naar je telefoon of tablet. Zo kun je bestanden rechtstreeks op je telefoon of tablet openen, zelfs als je offline bent. De bestanden worden rechtstreeks in het geheugen van je telefoon opgeslagen. Dit wordt een cache genoemd. Als je bestanden van je telefoon of tablet wilt verwijderen, hoef je alleen maar de cache te wissen vanuit de Instellingen.

De cache wissen op telefoons met Android 6 (Marshmallow) of hoger

1. Start de Dropbox-app.
  2. Tik op Account.
  3. Tik op het tandwielpictogram om het menu Instellingen te openen.
  4. Blader naar de onderkant van het menu dat wordt weergegeven en tik op Cache wissen.

Een bestand of map verwijderen uit je Dropbox-account

1. Start de Dropbox-app.
  2. Ga naar het bestand dat je uit je Dropbox-account wilt verwijderen.
  3. Tik op ... (drie puntjes) rechts van het bestand.
  4. Tik op Verwijderen om het bestand te verwijderen uit Dropbox, van je telefoon en van alle aan je account gekoppelde computers.

Een bestand verwijderen van je telefoon

De Dropbox-app voor de iPhone slaat alleen lokale kopieën van bestanden op als ze offline beschikbaar zijn gemaakt. Het pictogram Offline (wit vinkje in een groene cirkel) wordt in de bestandslijst gemarkeerd voor bestanden die momenteel offline beschikbaar zijn.

Een bestand niet meer offline beschikbaar maken:

1. Open de mobiele Dropbox-app.
  2. Tik op de drie puntjes (...) naast de bestandsnaam.
  3. Zet Offline beschikbaar maken op uit.

Als je tikt op het gemarkeerde pictogram Offline (wit vinkje in een groene cirkel) terwijl je een voorbeeld van een bestand weergeeft, is het bestand ook niet meer offline beschikbaar.

Een bestand of map verwijderen uit je Dropbox-account

Een bestand of map tegelijk van je iPhone, al je computers en alle apparaten verwijderen:

1. Tik in het scherm met al je bestanden en mappen op (de drie puntjes) naast de bestandsnaam.
  2. Zet Offline beschikbaar maken op Aan of Uit.

Je kunt ook één bestand verwijderen terwijl je een voorbeeld ervan weergeeft. Tik op het pictogram met drie horizontale puntjes () rechtsboven en selecteer Verwijderen.

Meerdere bestanden verwijderen van je iPhone, Dropbox-account en alle computers die zijn gekoppeld aan je Dropbox-account:

1. Klik op de rechthoek met het vinkje rechtsboven in het scherm.
  2. Controleer de bestanden die je wilt verwijderen en tik op de knop Verwijderen onderaan het scherm.

Een map verwijderen van je iPhone, je Dropbox-account en alle aan je Dropbox-account gekoppelde computers:

1. Tik in het scherm met al je bestanden en mappen op ... (de drie puntjes) naast de bestandsnaam.
  2. Selecteer Verwijderen. Je wordt gevraagd om te bevestigen dat je de map wilt verwijderen.

Een bestand verwijderen van je iPad

De Dropbox-app voor de iPad slaat alleen lokale kopieën van bestanden op als ze offline beschikbaar zijn gemaakt. Het pictogram Offline (wit vinkje in een groene cirkel) wordt in de bestandslijst gemarkeerd voor bestanden die momenteel offline beschikbaar zijn:

Het bestand verwijderen uit de lijst Offline en van je iPad:

1. Open de mobiele Dropbox-app.
  2. Scrol naar beneden op het tabblad Beginpagina en zoek het gedeelte Offline.
  3. Tik op Alles weergeven rechtsboven in het gedeelte Offline.
  4. Tik op (drie puntjes) naast het bestand dat je wilt verwijderen.
  5. Zet Offline beschikbaar maken op uit.

Als je tikt op het gemarkeerde pictogram Offline (wit vinkje in een groene cirkel) terwijl je een voorbeeld van een bestand weergeeft, is het bestand ook niet meer offline beschikbaar.

Een bestand of map verwijderen uit je Dropbox-account

Een bestand of map tegelijk van je iPad, al je computers en alle apparaten verwijderen:

1. Open de mobiele Dropbox-app.
  2. Tik linksonder op Bestanden.
  3. Tik op '' (drie horizontale puntjes) naast het bestand of de map die je wilt verwijderen.
  4. Tik op Verwijderen.
  5. Tik nogmaals op Verwijderen om te bevestigen.

Je kunt ook één bestand verwijderen terwijl je een voorbeeld ervan weergeeft. Tik hiervoor op de prullenbak in de rechterbovenhoek.

Meerdere bestanden of mappen verwijderen van je iPad, de Dropbox-website en alle aan je Dropbox-account gekoppelde computers:

1. Open de mobiele Dropbox-app.
  2. Tik linksonder op Bestanden.
  3. Tik op het selectievakje boven de bestandenlijst.
  4. Vink de vakjes aan naast de bestanden of mappen die je wilt verwijderen.
  5. Tik linksonder op Verwijderen.
  6. Tik nogmaals op Verwijderen om te bevestigen.