Ta bort filer från en mobilenhet

Uppdaterat Apr 17, 2024
person icon

Informationen i den här artikeln gäller för alla Dropbox-användare.

Den här artikeln visar hur du raderar Dropbox-filer från din mobilenhet. Välj din enhetstyp nedan för att lära dig hur du raderar filer från en mobil enhet.
warning icon

Viktigt: Standardperioden för filåterställning och alternativ gäller inte för filer som raderas direkt i funktionen Skicka och spåra. Om du raderar en fil från Skicka och spåra är det permanent, och eventuella tillhörande metadata eller dataanalyser kan inte återställas när filen har raderats.

Radera filer från mobilenheter

Det finns två sätt att ta bort en fil från din enhets lagringsutrymme. Du kan antingen ta bort filen från ditt lokala minne eller välja att radera den från Dropbox-kontot.

Ta bort offlinefiler från enheten

Offlinekopior av dina filer laddas ner till din mobil eller surfplatta när de öppnas med Dropbox-appen. När de har öppnats går de att öppna direkt på telefonen eller surfplattan, även om du inte är online. Filerna sparas direkt i telefonens minne i något som kallas cacheminnet. Om du vill radera filerna från din telefon eller surfplatta behöver du bara rensa ditt cacheminne via Inställningar.

Rensa cacheminnet på telefoner med Android 6 (Marshmallow) eller senare

1. Starta Dropbox-appen.
  2. Tryck på menyikonen (staplade horisontella linjer).
  3. Peka på kugghjulsikonen för att öppna menyn Inställningar .
  4. Rulla längst ned på menyn som öppnas och peka på Rensa cacheminne.

Radera en fil eller mapp från ditt Dropbox-konto

1. Starta Dropbox-appen.
  2. Gå till filen du vill radera från ditt Dropbox-konto.
  3. Tryck på ikonen med tre punkter ”...” till höger om filen.
  4. Peka på Radera för att radera filen från Dropbox, telefonen och alla datorer som är anslutna till ditt konto.

Ta bort en fil från telefonen

Dropbox iPhone-app lagrar endast lokala kopior av filerna om de görs tillgängliga offline. Filer som för tillfället är tillgängliga offline är markerade med offlineikonen (vit bock i en grön cirkel) i vyn med fillistan.

Ta bort alla filer från åtkomst offline:

1. Öppna Dropbox mobilapp.
  2. Tryck på ikonen med tre punkter ”...” intill filnamnet.
  3. Växla Gör tillgänglig offline till av.

Om du trycker på den markerade offline-ikonen (vit bock i en grön cirkel) medan du förhandsgranskar en fil tas den också bort från offlineåtkomst.

Radera en fil eller mapp från ditt Dropbox-konto

Radera en fil eller mapp från din iPhone, alla datorer och enheter samtidigt:

1. På skärmen som visar alla filer och mappar trycker du på ikonen med tre punkter ”” intill mappnamnet.
  2. Växla Gör tillgänglig offline till På eller Av.

Det går även att radera en enstaka fil under förhandsvisning genom att peka på ellipssymbolen () längst upp till höger och välja Radera.

Radera flera filer från iPhone, Dropbox-kontot och alla datorer kopplade till ditt Dropbox-konto:

1. Klicka på rektangeln med bocken längst upp till höger på skärmen.
  2. Bocka för de filer som du vill radera och tryck på knappen Radera längst ner på skärmen.

Radera en mapp från din iPhone, kontot och alla datorer kopplade till ditt Dropbox-konto:

1. På skärmen som visar alla filer och mappar trycker du på ikonen med tre punkter ”...” intill filnamnet.
  2. Välj Radera. Du ombeds att bekräfta valet att radera mappen.

Ta bort en fil från iPad

Dropbox iPad-app lagrar endast lokala kopior av filerna om de görs tillgängliga offline. Filer som för tillfället är tillgängliga offline är markerade med offlineikonen (vit bock i en grön cirkel) i vyn med fillistan.

Ta bort filen från offlinelistan och din iPad:

1. Öppna Dropbox mobilapp.
  2. Bläddra till botten av fliken Start och leta reda på avsnittet Offline.
  3. Tryck på Visa alla uppe till höger i avsnittet Offline.
  4. Tryck på ikonen med tre punkter ”” intill filen du vill ta bort.
  5. Växla Gör tillgänglig offline till av.

Om du trycker på den markerade offline-ikonen (vit bock i en grön cirkel) medan du förhandsgranskar en fil tas den också bort från offlineåtkomst.

Radera en fil eller mapp från ditt Dropbox-konto

Radera en fil eller mapp från din iPad, alla datorer och enheter samtidigt:

1. Öppna Dropbox mobilapp.
  2. Tryck på Filer längst ner till vänster.
  3. Tryck på ikonen med tre punkter ”” intill filen eller mappen du vill radera.
  4. Tryck på Radera.
  5. Tryck på Radera igen för att bekräfta.

Det går även att radera en enda fil medan du förhandsgranskar den genom att trycka på papperskorgsikonen uppe till höger.

Radera flera filer eller mappar från din iPad, Dropbox webbplats och alla datorer kopplade till ditt Dropbox-konto:

1. Öppna Dropbox mobilapp.
  2. Tryck på Filer längst ner till vänster.
  3. Tryck på kryssrutan ovanför fillistan.
  4. Markera rutorna bredvid de filer eller mappar du vill radera.
  5. Tryck på Radera längst ned till vänster.
  6. Tryck på Radera igen för att bekräfta.