Bestanden en mappen in Dropbox een naam geven

Bijgewerkt Dec 13, 2023

We raden we je aan deze richtlijnen te volgen bij het geven van namen aan bestanden en mappen in je Dropbox-account. Zo ben je verzekerd van de beste ervaring met Dropbox op alle platforms en besturingssystemen. Deze richtlijnen zijn van toepassing op Windows, Mac, Android, iPhone, iPad en Linux. Elk besturingssysteem heeft zijn eigen beperkingen voor bestands- en mapnamen, maar onderstaande aanbevelingen gelden voor alle systemen.

Meer informatie over het hernoemen van een bestand of map in Dropbox.

Ook als je geen foutmelding krijgt wanneer je een bestand een naam geeft, kan zich toch een probleem voordoen wanneer je probeert het bestand met een ander besturingssysteem te openen of te synchroniseren. Volg onderstaande richtlijnen om dit te voorkomen.

Aanbevelingen voor bestands- en mapnamen

Gebruik niet meer dan 260 tekens in een bestands- of mappad

Bestands- en mappaden moeten minder dan 260 tekens bevatten.

Een voorbeeld: het bestandspad 'C:\Panda\My Documents\Dropbox\Creative Nonfiction\My Autobiography\Favorite Things\Favorite Foods\Bamboo\Family Recipes\Fresh Leaves.doc' telt 142 tekens.

highlight icon

Opmerking: Double-byte-tekens tellen als één teken. Double-byte-tekens zoals “箱” tellen slechts als één teken mee voor de limiet van 260 tekens.

☑ Gebruik geen speciale tekens in bestandsnamen

☑ Gebruik de volgende tekens niet in bestands- of mapnamen

• / (schuine streep)
  • \ (backslash)
  • < (kleiner dan)
  • > (groter dan)
  • : (dubbele punt)
  • " (dubbele aanhalingstekens)
  • | (verticale streep)
  • ? (vraagteken)
  • * (sterretje)
  • . (punt)
  • emoji's of emoticons

☑ Voeg geen spatie toe aan het einde van een bestands- of mapnaam

Noem een bestand of map bijvoorbeeld niet: 'Panda  .png'.