Navngivning af filer og mapper i Dropbox

Opdateret Dec 13, 2023

For at sikre den bedste oplevelse med Dropbox på tværs af alle platforme og operativsystemer anbefaler vi, at du følger disse retningslinjer, når du navngiver filer og mapper på din Dropbox-konto. Dette omfatter Windows, Mac, Android, iPhone, iPad og Linux. Hvert operativsystem har sine egne begrænsninger for fil- og mappenavne, men ovenstående retningslinjer kan bruges på dem alle.

Læs mere om, hvordan du omdøber en fil eller mappe i Dropbox.

Selvom du ikke får vist en fejlmeddelelse, når du navngiver en fil på dit operativsystem, kan det medføre problemer, når du åbner eller synkroniserer filen på et andet operativsystem, hvis du ikke følger disse retningslinjer.

Anbefalinger til fil- og mappenavne

En fil- eller mappesti må højst være på 260 tegn

Fil- og mappestier skal være på færre end 260 tegn.

Filstien “C:\Brugere\Panda\Dokumenter\Dropbox\Kreativ non-fiction\Min selvbiografi\Yndlingsting\Livretter\Bambus\Familiens opskrifter\Aftensmad.doc” er på 135 tegn.

highlight icon

Bemærk! Dobbeltbyte-tegn tæller som ét tegn.Dobbeltbyte-tegn som "箱" ville kun tælle som ét tegn i forhold til grænsen på 260 tegn.

☑ Undlad at bruge specialtegn i filnavne

☑ Undlad at bruge følgende tegn i fil- eller mappenavne

• / (skråstreg)
  • \ (omvendt skråstreg)
  • < (mindre end)
  • > (større end)
  • : (kolon)
  • " (dobbelt anførselstegn)
  • | (lodret streg eller lodret markering)
  • ? (spørgsmålstegn)
  • * (stjerne)
  • . (punktum)
  • emojier eller humørikoner

☑ Undlad at indsætte et mellemrum sidst i et filnavn eller mappenavn

Du må f.eks. ikke kalde en fil eller mappe "Panda .png".