Mappen opslaan voor offline weergave op een mobiel apparaat

De functie die in dit artikel wordt besproken, is beschikbaar voor gebruikers van Dropbox Plus, Professional, Business en Enterprise.
Gebruik je Dropbox nog niet? Kijk hoe je met Dropbox eenvoudig op afstand of offline kunt werken.

Selecteer je besturingssysteem voor instructies:

Android

Als je een map altijd en overal wilt bekijken, kun je deze offline beschikbaar maken. Een map offline beschikbaar maken:

• De map wordt toegevoegd aan de weergave Offline, zodat je deze snel terug kunt vinden.
  • De map wordt opgeslagen op je Android-apparaat, zodat je deze offline kunt bekijken in Dropbox.
  • De map wordt zo actueel mogelijk gehouden en je hebt de mogelijkheid om de map handmatig bij te werken.
  • Alle wijzigingen die je offline in de map aanbrengt, worden gesynchroniseerd met je Dropbox-account zodra je weer online bent.

Mappen voor offline weergave beschikbaar maken in de Android-app

1. Blader naar de map die je beschikbaar wilt maken voor offline weergave.
  2. Tik in de mappenlijst op de vervolgkeuzepijl rechts van de mapnaam.
  3. Zet de schakelaar van de map op Offline beschikbaar.

Nadat een map offline beschikbaar is gemaakt en is gedownload naar je telefoon of tablet, kun je deze openen wanneer je maar wilt. Tik in het hoofdmenu op Offline om toegang te krijgen tot het bestand.

Je kunt de Offline-instellingen beheren op de pagina Instellingen van de app.

1. Tik op de menuknop linksboven.
  2. Tik op het tandwielpictogram.
  3. Scrol omlaag naar het gedeelte Offline.

Wanneer je bent verbonden met een mobiel netwerk (geen wifi), probeert Dropbox geen gebruik te maken van je data-abonnement. Heb je geen verbinding met wifi en zijn er wijzigingen aangebracht in je mappen, dan wordt dit aangeduid met een geel uitroepteken (!). Je kunt op de mappen tikken om ze handmatig bij te werken.

Een map verwijderen uit het scherm Offline:

1. Ga naar de map en tik op de vervolgkeuzepijl rechts van de mapnaam.
  2. Tik op de knop naast Offline beschikbaar om deze functie uit te schakelen.

Gebruikers van Dropbox Business

Als je je persoonlijke en zakelijke account hebt gekoppeld, kun je al je offline mappen via hetzelfde tabblad openen. In het scherm Offline kun je al je offline mappen samen of per account weergeven.

iOS

Als je een map altijd en overal wilt bekijken, kun je deze offline beschikbaar maken. Het offline beschikbaar maken van een map houdt het volgende in:

• De map wordt toegevoegd aan de weergave Offline, zodat je deze snel terug kunt vinden.
  • De map wordt opgeslagen op je iPhone, zodat je deze offline kunt bekijken in Dropbox.
  • De map wordt zo actueel mogelijk gehouden en je hebt de mogelijkheid om de map handmatig bij te werken.
  • Alle wijzigingen die je offline in de map aanbrengt, worden gesynchroniseerd met je Dropbox-account zodra je weer online bent.

Een map offline beschikbaar maken

1. Zoek in de mappenlijst de map die je offline wilt opslaan.
  2. Tik op het pictogram met de drie puntjes (...) naast de mapnaam.
  3. Tik op Offline beschikbaar maken.

Je kunt de Offline-instellingen beheren op de pagina Instellingen van de app. Zo werkt het:

1. Tik op het persoonpictogram.
  2. Tik op het tandwielpictogram.
  3. Scrol omlaag naar het gedeelte Offline.

In het tabblad Offline kun je zien hoeveel ruimte je offline bestanden en mappen in beslag nemen. Dropbox probeert je offline bestanden zo actueel mogelijk te houden door ze automatisch bij te werken als je verbinding met een wifinetwerk hebt. Heb je geen verbinding met wifi en zijn er wijzigingen aangebracht in je mappen, dan wordt dit aangeduid met een geel uitroepteken (!). Je kunt op de mappen tikken om ze handmatig bij te werken.

Gebruikers van Dropbox Business

Als je je persoonlijke en zakelijke account hebt gekoppeld, kun je al je offline mappen via hetzelfde tabblad openen. In het scherm Offline kun je al je offline mappen samen of per account weergeven.

Hoe vaak worden mijn offline mappen bijgewerkt?

Wanneer je het tabblad Offline opent, controleert Dropbox of er wijzigingen zijn aangebracht in je offline mappen. Is dat inderdaad het geval, dan synchroniseert Dropbox deze wijzigingen met je apparaat wanneer dat apparaat verbinding met wifi heeft. Is er geen verbinding met wifi, dan worden wijzigingen aangeduid met een geel uitroepteken (!). Je kunt op de mappen tikken om ze handmatig bij te werken. Wil je mappen bijwerken via je mobiele verbinding (dus wanneer je geen verbinding met wifi hebt), ga dan naar je instellingen en schakel Mobiele data gebruiken in.

Worden offline mappen bijgewerkt wanneer de app niet actief is?

We bieden momenteel geen ondersteuning voor automatisch synchroniseren wanneer de app niet actief is. De enige uitzondering geldt voor Android-apparaten die zijn aangesloten op een voedingsbron. In die situatie worden offline bestanden wel op de achtergrond gesynchroniseerd.

Is er een limiet op het aantal of de grootte van mappen die ik offline beschikbaar kan maken?

Je kunt maximaal 100 mappen offline beschikbaar maken.

Een map kan in de volgende gevallen niet worden opgeslagen voor offline gebruik:

• De map bevat meer dan 10.000 bestanden.
  • De map is groter dan 100 GB.
  • De map bevat een bestand dat groter is dan 10 GB.

Waarom staat er een rood kruisje (x) naast de map die ik offline beschikbaar heb gemaakt?

Een rood kruisje (x) op het mappictogram kan het volgende betekenen:

• Je apparaat heeft minder dan 500 MB vrije ruimte beschikbaar.
  • De map bevat meer dan 10.000 bestanden.
  • De map is groter dan 100 GB.
  • De map bevat een bestand dat groter is dan 10 GB.

Waarom staat er een geel uitroepteken (!) naast de map die ik offline beschikbaar heb gemaakt?

Een geel uitroepteken betekent dat er een nieuwere versie van je map beschikbaar is. Je kunt deze wijzigingen synchroniseren door te tikken op het vernieuwingspictogram (op een iOS-apparaat) of op de knop Alles bijwerken (op een Android-apparaat).

Maken offline mappen gebruik van mijn mobiele dataverbinding?

Wanneer de Dropbox-app geopend is, worden wijzigingen automatisch gesynchroniseerd met je telefoon. Als de wijzigingen groter zijn dan 20 MB, kun je zelf bepalen of je wilt wachten tot je weer verbinding met wifi hebt, of de wijzigingen toch liever direct wilt synchroniseren. Wil je de mappen bijwerken via je mobiele verbinding (dus wanneer je geen verbinding met wifi hebt), ga dan naar je instellingen en schakel Mobiele data gebruiken in.

Nemen offline mappen opslagruimte op mijn apparaat in beslag?

Ja. Mappen die zijn gemarkeerd als Offline beschikbaar, worden lokaal op je apparaat opgeslagen. Als er minder dan 500 MB opslagruimte beschikbaar is, wordt de synchronisatie automatisch gestopt.

Kan ik offline mappen op de SD-kaart van mijn Android-apparaat opslaan?

Nee, deze functie wordt momenteel niet ondersteund.

Kan ik offline mappen opslaan op een computer met Windows 10 in S‑modus?

Nee, offline mappen worden niet ondersteund in de Dropbox-app voor Windows 10 in S‑modus.

Meer informatie over de Dropbox-app voor Windows 10 in S-modus