Een bestand of map offline beschikbaar maken

Bijgewerkt Feb 28, 2024
person icon

De informatie in dit artikel geldt voor alle Dropbox-gebruikers.

Je kunt je Dropbox-bestanden en -mappen offline beschikbaar maken op elke computer, elke tablet en elk iPhone- en Android-apparaat. Dit is vergelijkbaar met het downloaden van je bestanden en mappen, alleen worden ze ook in Dropbox bewaard, zodat ze zowel offline op je apparaat als online op dropbox.com zijn opgeslagen.

Wanneer je offline toegang inschakelt, kun je bestanden dus openen in Dropbox of bestanden bekijken en bewerken in toepassingen op je apparaat zonder dat je verbonden bent met internet.

Synchroniseert Dropbox mijn bestanden als ik offline ben?

Als je offline bent, worden wijzigingen in je bestanden en mappen op je offline apparaat niet gesynchroniseerd met Dropbox. Dat betekent dat de wijzigingen niet zichtbaar zijn op andere apparaten die synchroniseren met je Dropbox-account.

Zodra je weer online bent, synchroniseert Dropbox de wijzigingen die je offline in je bestanden en mappen hebt aangebracht. Deze wijzigingen worden bijgewerkt op alle apparaten waarop je Dropbox gebruikt.

Lees meer over hoe Dropbox je bestanden synchroniseert.

Bestanden en mappen offline beschikbaar maken in de Dropbox desktop-app

1. Download en installeer de Dropbox desktop-app, als je dat nog niet hebt gedaan.
  2. Zorg ervoor dat er een toepassing op je computer staat waarmee je bestanden en mappen offline kunt openen. Als je bijvoorbeeld een PDF-bestand wilt bekijken, moet er een PDF-viewer op je computer zijn geïnstalleerd.
  3. Open Verkenner (Windows) of Finder (Mac) en navigeer naar het item (bestand of map) dat je offline beschikbaar wilt maken.
    • Als je het item dat je offline wilt opslaan niet ziet, kun je de voorkeuren van de Dropbox-app openen via je taakbalk (Windows) of menubalk (Mac). Klik vervolgens op het tabblad Synchronisatie en vink het vakje Volgende aan bij het item dat je offline beschikbaar wilt maken.
    • Als je een bestand offline beschikbaar wilt maken, vink je het vakje Volgende aan naast de map waarin het bestand is opgeslagen. Meer informatie over selectieve synchronisatie.
  4. Klik met de rechtermuisknop op het bestand of de map en selecteer Offline beschikbaar maken.
  5. Wacht een paar minuten totdat het bestand of de map is bijgewerkt. Een bestand of map is offline beschikbaar zodra ernaast een groen vinkje verschijnt. Meer informatie over de verschillende synchronisatiepictogrammen.

Het bestand is nu offline beschikbaar en is te vinden in de map Dropbox in Verkenner (Windows) of Finder (Mac).

Bestanden en mappen offline beschikbaar maken in de mobiele Dropbox-app

Bestanden en mappen in de mobiele Dropbox-app worden niet op je telefoon of tablet opgeslagen en zijn dus niet standaard offline beschikbaar.

highlight icon

Opmerking: De mogelijkheid om hele mappen offline beschikbaar te maken is alleen beschikbaar voor klanten met de Dropbox-abonnementen Plus, Family, Professional, Standard, Advanced en Enterprise. Alle Dropbox-gebruikers kunnen echter afzonderlijke bestanden offline beschikbaar maken.

Om bestanden en mappen offline beschikbaar te maken op je telefoon of tablet:

1. Download de mobiele Dropbox-app en meld je aan bij de app als je dat nog niet had gedaan.
  2. Tik naast of onder het bestand dat je offline beschikbaar wilt maken op de drie puntjes ().
  3. Schakel Offline beschikbaar maken in.

Je offline bestanden en mappen vinden in de mobiele Dropbox-app

Zodra een bestand of map offline beschikbaar is gemaakt, staat er een offline-pictogram (witte pijl-omlaag in een groene cirkel), naast of onder je bestand of map in de lijst. Je geeft als volgt een lijst van je offline bestanden of mappen weer:

1. Open de mobiele Dropbox-app.
  2. Tik op Account onderaan het scherm.
  3. Klik op Offline.
  1. Open de mobiele Dropbox-app.
  2. Tik op het accountpictogram (persoon) rechtsonder.
  3. Klik op Offline bestanden beheren.

Je offline bestanden en mappen up-to-date houden in de mobiele Dropbox-app

Je offline bestanden worden standaard niet continu bijgewerkt of gesynchroniseerd als je alleen bent verbonden via een mobiel netwerk. Je moet verbonden zijn via wifi en je lijst met offline bestanden en mappen moet geopend zijn om deze automatisch te kunnen bijwerken.

Om een offline bestand bij te werken terwijl je bent verbonden met gegevens, ga je naar de lijst met offline bestanden en tik je op het gele '!' (uitroepteken) naast het bestand dat je wilt bijwerken. Om al je offline bestanden bij te werken terwijl je bent verbonden met gegevens, ga je naar de lijst met offline bestanden en tik je op het vernieuwingspictogram (ronde pijl in de rechterbovenhoek).

Je zorgt er als volgt voor dat je offline bestanden en mappen altijd worden bijgewerkt, of je nu verbonden bent via wifi of via een mobiel netwerk:

1. Open de mobiele Dropbox-app.
  2. Open je app-instellingen.
    • Android: tik op Account onderaan het scherm en tik vervolgens op Instellingen.
    • iPhone/iPad: tik op het accountpictogram (persoon) rechtsonder en vervolgens op het tandwielpictogram linksboven.
  3. Schakel Mobiele data voor offline bestanden gebruiken (Android) of Mobiele data gebruiken (iPhone/iPad) in.

Opslaggebruik nagaan voor offline bestanden en mappen in de mobiele Dropbox-app

1. Open de mobiele Dropbox-app.
  2. Open je app-instellingen.
    • Android: tik op Account onderaan het scherm en tik vervolgens op Instellingen.
    • iPhone/iPad: tik op het accountpictogram (persoon) rechtsonder en vervolgens op het tandwielpictogram linksboven.

Je kunt hier het volgende bekijken:

• Beschikbare ruimte: hoeveel opslagruimte er beschikbaar is voor offline bestanden en mappen op je telefoon of tablet.
  • Gebruikte ruimte: hoeveel opslagruimte je offline bestanden en mappen momenteel in beslag nemen op je telefoon of tablet.