Bestanden en mappen vastmaken

Je kunt een bestand of map bovenaan een map vastmaken (die daardoor in een Dropbox Space verandert). Het bestand of de map blijft zo altijd bovenaan staan, zodat je er niet naar hoeft te zoeken. Vastgemaakte bestanden en mappen worden weergegeven op dropbox.com, in de Dropbox-desktopapp en in de mobiele Dropbox-app.

Wanneer je een bestand of map vastmaakt, is het vastgemaakt voor iedereen die toegang heeft tot die Space. Iedereen die toegang heeft, kan het bestand of de map vast- of losmaken.

Zo maak je een bestand of map vast op dropbox.com:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Alle bestanden in de linkerzijbalk.
  3. Wijs de naam van het bestand of de map aan en klik op (drie puntjes).
  4. Klik op Vastmaken aan [naam van de map] als je het item wilt vastmaken aan de huidige map. Wil je het item vastmaken aan een map op een hoger niveau, klik dan op Vastmaken aan…

Je kunt een bestand of map weer losmaken door te klikken op (drie puntjes) naast het vastgemaakte item en vervolgens op Losmaken te klikken.

Zo maak je een bestand of map vast in de Dropbox-desktopapp:

1. Open de desktopapp.
  2. Klik op het item (bestand of map) dat je wilt vastmaken.
  3. Klik op (drie puntjes) in de rechterbovenhoek.
  4. Klik op Vastmaken als je het item wilt vastmaken aan de huidige map. Wil je het item vastmaken aan een map op een hoger niveau, klik dan op Vastmaken aan… en selecteer [Naam van map].

Opmerking: in de mobiele Dropbox-app kun je geen bestanden of mappen vastmaken, maar je kunt de vastgemaakte bestanden en mappen wel openen en bekijken.