Slimme synchronisatie

Met slimme synchronisatie van Dropbox kunnen teamleden eenvoudig ruimte op de harde schijf van hun computer vrijmaken door bestanden en mappen te verplaatsen naar de cloud (alleen-online).

Bestanden en mappen die zijn opgeslagen met slimme synchronisatie worden weergegeven in de Dropbox-map op de computer van het teamlid, in de mobiele Dropbox-app en op dropbox.com, zodat ze gemakkelijk kunnen worden beheerd. Een teamlid kan eenvoudig toegang krijgen tot een bestand dat is opgeslagen met slimme synchronisatie door erop te dubbelklikken. Het bestand wordt dan meteen gedownload en op de computer van het teamlid geopend.

Slimme synchronisatie kan ook automatisch ruimte besparen door weinig gebruikte bestanden en mappen op te sporen en te verplaatsen naar de cloud.

Als beheerder kun je kiezen of nieuwe bestanden automatisch worden gedownload op de computers van je team, of dat de bestanden in eerste instantie alleen‑online zijn. Met slimme synchronisatie ben je minder tijd kwijt aan het beheren van de opslagruimte van je team en kun je meer tijd besteden aan werk dat ertoe doet.

Zo werkt het: Slimme synchronisatie

1. Klik op het Dropbox-pictogram in het systeemvak (Windows) of de menubalk (Mac).2. Klik op het mappictogram.
3. Zoek het materiaal dat je alleen-online of lokaal wilt opslaan.
4. Klik met Control ingedrukt of klik met de rechtermuisknop op het item.
5. Kies
Slimme synchronisatie.
6. Kies
Alleen-online of Lokaal.

Meer informatie over hoe je een standaardinstelling voor nieuw materiaal kiest met slimme synchronisatie

Hoe werken de systeemextensie en het stuurprogramma?

Je kunt een bestand op de gebruikelijke manier openen in het bijbehorende programma of via Windows Verkenner of Finder (Mac). Het bestand wordt dan onmiddellijk gedownload naar je computer en wordt nog steeds gesynchroniseerd met je Dropbox-account (maar het neemt ook ruimte op de harde schijf in beslag).

1.  Meld je aan op dropbox.com als beheerder
2. Klik op Beheerconsole in de linkerzijbalk.
3. Klik op
Instellingen in de linkerzijbalk.
4. Klik op
Slimme synchronisatie.
5. Selecteer een standaardinstelling voor slimme synchronisatie:
- Lokaal gesynchroniseerd
- Alleen-online

Opmerking: Teamleden kunnen ook slimme synchronisatie gebruiken als er geen standaardinstelling is ingesteld. De instelling van de beheerder is in eerste instantie de standaardinstelling, maar teamleden kunnen op hun eigen apparaat een andere standaardinstelling selecteren.

Selectieve synchronisatie

Selectieve synchronisatie is nog een Dropbox-functie waarmee teamleden kunnen kiezen welke bestanden ze van hun harde schijf willen verwijderen. Ze hebben dan nog steeds toegang tot deze verwijderde bestanden op dropbox.com, maar ze worden niet weergegeven op de computer van het teamlid. Met selectieve synchronisatie kunnen gebruikers ruimte besparen op de harde schijf zonder ook maar iets uit hun Dropbox-account te verwijderen.

Ontdek hoe je selectieve synchronisatie voor teams instelt, een functie waarmee beheerders standaardsynchronisatie-instellingen kunnen opgeven voor teammappen.

Delen met Dropbox

Beheerders bepalen en beheren de instellingen voor het automatisch delen via teammappen. Je kunt ook regels voor het hele team configureren voor alle gedeelde mappen die zijn gemaakt door je team. In de beheerconsole heb je de optie om te voorkomen dat gebruikers materiaal delen met mensen buiten je team of om te verhinderen dat ze lid worden van mappen buiten het team.

Delen met Dropbox

Dropbox Paper

Houd je team op één lijn met de handige beheerfuncties van Dropbox Paper.

Beheer de Paper-instellingen voor je hele team, bijvoorbeeld:

• Bepaal of je team Paper-documenten kan maken en delen, of ze alleen kan bekijken.
  • Bepaal hoe teamleden Paper-documenten kunnen delen.

Andere mogelijkheden voor beheerders:

Meer informatie over Dropbox Paper

Dropbox Transfer

Met Dropbox Transfer kan je team eenvoudig grote bestanden verzenden en definitief afleveren.

Teamleden kunnen afzonderlijke bestanden verzenden, maar ook meerdere bestanden en mappen in één overdracht opnemen, een vervaldatum, wachtwoord of logo toevoegen aan een overdracht en de downloadactiviteit van elke gemaakte overdracht controleren. Ontvangers hebben geen Dropbox-account nodig om bestanden te ontvangen. Hierdoor is Dropbox Transfer een eenvoudige manier om veilig voorstellen, contracten en afgerond werk te versturen.

Teambeheerders kunnen overdrachtinstellingen beheren voor het team en overdrachtactiviteiten controleren in de beheerconsole.

Zo werkt het: Dropbox Transfer

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
2. Klik op Beheerconsole in de linkerzijbalk.
3. Klik op Instellingen.
4. Klik op Delen.
5. Zet Bestanden delen met Dropbox Transfer Aan of Uit.

Opmerking: bestaande overdrachtlinks zijn niet langer toegankelijk na het uitschakelen van overdrachten.

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
2. Klik op Beheerconsole in de linkerzijbalk.
3. Klik op Activiteit.
4. Voeg eventueel criteria voor datums, teamleden en materiaal toe.
5. Klik op Activiteit toevoegen om de activiteit voor bestandsoverdracht te selecteren die u wilt bekijken.

Integraties met apps

De robuuste Dropbox-API wordt door honderden externe partijen gebruikt om applicaties te ontwikkelen die naadloos samenwerken met Dropbox. Van Google, Microsoft en Adobe tot Zoom, Slack en Salesforce (onder andere), er is altijd wel een Dropbox-integratie waarmee je team kan doorwerken zonder steeds te hoeven schakelen tussen tools.

Beheerders kunnen integraties met app beheren vanuit de beheerconsole en teamleden kunnen apps van derden koppelen en beheren in hun accountinstellingen. Teamleden met een Dropbox Standard- of Advanced-abonnement kunnen ook het Dropbox App Center gebruiken om apps te ontdekken en te koppelen.

Dropbox ondersteunt een netwerk van API-eindpunten om je administratieve workflow te versnellen en je apps te integreren met Dropbox. De API's bekijken en je apps bouwen

Volgende: Dropbox-beveiliging

Nu je hebt gezien hoe je met Dropbox kunt delen en samenwerken, kunnen we beveiligingsinstellingen en -functies, zoals gebruikersauthenticatie, opslaglocaties en -limieten, standaardinstellingen voor delen en het toevoegen of verwijderen van teamleden, gaan bespreken.