Selectieve synchronisatie gebruiken

Met selectieve synchronisatie kun je ruimte vrijmaken op je harde schijf zonder items te verwijderen uit je Dropbox-account. 

Klik hier als je alleen bestanden wilt verwijderen uit je Dropbox-account

Wat doet selectieve synchronisatie?

Wanneer je een bestand uploadt naar de  Dropbox-app op je computer, wordt het automatisch opgeslagen in zowel je online Dropbox-account als op je harde schijf. Met selectieve synchronisatie kun je mappen selecteren die je wilt verwijderen van je harde schijf maar in je online account wilt behouden. 

We raden je aan selectieve synchronisatie te gebruiken voor bestanden en mappen die je niet vaak nodig hebt.

Als je een Dropbox Plus-, Dropbox Professional- of Dropbox Business-gebruiker bent, raden we je aan Slimme synchronisatie te gebruiken. Dat is een meer geavanceerde versie van selectieve synchronisatie. 

Selectieve synchronisatie inschakelen

Wanneer je selectieve synchronisatie inschakelt, kun je kiezen welke bestanden je wilt verwijderen van je harde schijf. Je hebt nog steeds toegang tot deze bestanden via je account op dropbox.com. 

  1. Controleer of je de Dropbox-app op je computer gebruikt. De optie voor selectieve synchronisatie is niet beschikbaar op dropbox.com. 
  2. Klik op het Dropbox-pictogram in de rij pictogrammen op het bureaublad van je computer.
    • Op een Linux-computer moet je mogelijk eerst klikken op ↑ (pijl-omhoog) om het Dropbox-pictogram te zien.
  3. Klik op het tandwielpictogram.
  4. Selecteer Voorkeuren… in het menu.
    • Op een Linux-computer zie je geen tandwielpictogram. Je kunt direct op Voorkeuren klikken.
  5. Klik op Synchroniseren.
  6. Klik op Selectieve synchronisatie… (Linux en Windows) of Mappen kiezen voor synchronisatie (Mac).
  7. Schakel aan de linkerkant de selectievakjes uit van de mappen die je niet nodig hebt op de harde schijf van je computer. Je hebt dan nog steeds toegang tot deze mappen in je account op dropbox.com. 
    • Opmerking: mappen met een groen vinkje zijn momenteel gedownload op je computer.
  8. Selecteer Bijwerken wanneer je klaar bent.

Wat gebeurt er als ik het delen van een map ophef?

Als je het delen van een map opheft, wordt de map niet meer gesynchroniseerd met je computer. Ook de submappen worden niet meer gesynchroniseerd. 

Je bent nog steeds lid van die gedeelde map en de map wordt dus nog steeds weergegeven in je account op dropbox.com. De gedeelde map blijft ook actief voor de andere leden van die map. 

Als je jezelf wilt verwijderen uit een gedeelde map, kun je de gedeelde map verlaten via dropbox.com. Ben je de eigenaar van de gedeelde map, dan kun je het delen van de map opheffen.

Zie je 'Conflict met Selectieve synchronisatie' of een andere foutmelding?

Veelvoorkomende problemen met selectieve synchronisatie oplossen

Hoe nuttig was dit artikel?

Het spijt ons dat te horen.
Laat ons weten hoe we het volgende kunnen verbeteren:

Bedankt voor je feedback.
Laat ons weten hoe dit artikel je heeft geholpen:

Bedankt voor je feedback.