Selectieve synchronisatie gebruiken

Deze functie is beschikbaar voor alle Dropbox-gebruikers, dus ook voor gebruikers met het gratis Basic-abonnement.

Selectieve synchronisatie is een functie in de Dropbox-desktopapp waarmee je kunt kiezen welke mappen je wilt verwijderen van de harde schijf om zo ruimte te besparen op je computer. De mappen die je kiest voor verwijdering van de harde schijf, blijven opgeslagen in je account op dropbox.com.

Opmerking: je kunt geen afzonderlijke bestanden verwijderen met selectieve synchronisatie, alleen mappen en de bestanden en mappen in die mappen.

Hoe selectieve synchronisatie werkt

Opmerking: de instellingen voor selectieve synchronisatie die je kiest zijn uniek voor elke computer en hebben geen invloed op andere computers waarop je Dropbox gebruikt.

Met selectieve synchronisatie kun je uit alle mappen die je in je Dropbox-account hebt opgeslagen, kiezen welke mappen je wilt opslaan op de harde schijf van je computer. Als je een map selecteert, worden die map en de bestanden en mappen in die map opgeslagen op de harde schijf. Als je de selectie van een map opheft, worden die map en de bestanden en mappen in die map verwijderd van de harde schijf en zijn ze alleen opgeslagen op dropbox.com.

Je kunt de synchronisatiestatus van je mappen bekijken in je voorkeuren van de desktopapp of via de Dropbox-map op je computer:

synchronisatie voltooid Lokaal: de map wordt opgeslagen op de harde schijf en op dropbox.com

synchronisatie wordt uitgevoerd Synchroniseren/bijwerken: de map wordt bijgewerkt

Overige synchronisatiestatussen:

slimme synchronisatie online Alleen-online: lees meer over alleen-online bestanden in dit artikel over slimme synchronisatie

groen vinkje op wit Gemengd: de map bevat bestanden en/of mappen die lokaal en alleen-online zijn

Kies welke mappen je wilt opslaan op de harde schijf

Opmerking: als je slimme synchronisatie wilt gebruiken, moet je de Dropbox-desktopapp installeren

Mappen voor opslag op de computer in- en uitschakelen:

1. Klik op het Dropbox-pictogram in het systeemvak (Windows) of de menubalk (Mac)
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen).
  3. Klik op Voorkeuren…
  4. Klik op het tabblad Synchroniseren.
  5. Klik onder Selectieve synchronisatie op Mappen kiezen (Mac) of Selectieve synchronisatie… (Windows).
  6. Vink de mappen aan die je wilt opslaan op de harde schijf. Verwijder het vinkje bij de mappen die je wilt verwijderen.
  7. Klik op Bijwerken.

Slimme synchronisatie versus selectieve synchronisatie

Opmerking: Deze functie is alleen beschikbaar voor Dropbox-gebruikers met een Plus-, Professional- of Business-abonnement.

Je kunt met slimme synchronisatie ook ruimte op de harde schijf besparen. In plaats van bestanden en mappen volledig te verwijderen, kun je met slimme synchronisatie bestanden en mappen alleen-online maken. Ze zijn dan nog steeds te zien op je computer, ook al zijn ze alleen opgeslagen op dropbox.com. Er is ook een automatische instelling die bestanden en mappen alleen-online maakt op basis van hoe je ze gebruikt.

Antwoorden uit de community
  1. Dropbox account device limit question