Overzicht van synchronisatie

Dropbox zorgt ervoor dat je toegang tot je bestanden hebt wanneer je ze nodig hebt. Via synchronisatie, een van de belangrijkste Dropbox-functies, blijven je bestanden up-to-date op al je computers, telefoons en tablets. Als je op je computer een document bewerkt, wordt het gesynchroniseerd met Dropbox en kun je de nieuwe versie openen op je telefoon.

Synchroniseren met je computers, telefoons en tablets:

1. Installeer de Dropbox-app op alle computers, telefoons en tablets waarmee je wilt synchroniseren.
  2. Meld je aan bij hetzelfde Dropbox-account op elke computer, telefoon en tablet.
  3. Voeg bestanden toe aan je Dropbox-map. Zolang een bestand in je Dropbox-map staat, wordt het gesynchroniseerd met al je gekoppelde computers, telefoons en tablets.

Je apparaten zijn als vensters op je Dropbox-account. Nadat je bent aangemeld, heb je toegang tot je Dropbox-bestanden, waar je ook bent.

Bestanden synchroniseren vanaf een computer

De Dropbox-app op je computer synchroniseert wijzigingen vanaf je computer naar alle gekoppelde apparaten. Bestanden die je toevoegt aan de Dropbox-map op je computer, worden gesynchroniseerd met je Dropbox-account.

Kan Dropbox bestanden synchroniseren die niet in de Dropbox-map staan?

Dropbox synchroniseert alleen de bestanden die in je Dropbox-map staan.

Wanneer je een bestand of map verplaatst naar Dropbox, kun je een snelkoppeling maken op de oorspronkelijke locatie en de bestanden vanaf daar openen. Omgekeerd werkt dit echter niet. Je kunt dus geen snelkoppeling in je Dropbox-map maken om bestanden te openen op hun oorspronkelijke locatie. Dit wordt niet ondersteund door Dropbox.

Bestanden synchroniseren vanaf een telefoon of tablet

De mobiele app toont de meest recente bestanden in je Dropbox. Deze lijst met bestanden wordt gesynchroniseerd met je Dropbox-account.

Je kunt een bestand op aanvraag downloaden om dataverbruik, energieverbruik en opslagruimte op je telefoon of tablet te besparen. Tik eenvoudig op een bestand om het te downloaden en te bekijken op je telefoon of tablet.

Als je een bestand wilt downloaden, heb je toegang tot een wifinetwerk of mobiel netwerk nodig. Je kunt belangrijke bestanden ook offline beschikbaar maken als je ze nodig hebt op plekken waar geen verbinding met een netwerk mogelijk is.

Synchroniseren via wifi en mobiele netwerken

De mobiele app wordt gesynchroniseerd op basis van het type netwerk waarmee je telefoon of tablet is verbonden.

Als de mobiele app verbinding met een wifinetwerk heeft, kunnen de volgende taken worden uitgevoerd:

• Updates automatisch downloaden wanneer je de app start, een bestand opent of het tabblad Offline bestanden opent.
  • Camera-uploads starten of hervatten wanneer je de app start.

Als de mobiele app verbinding met een mobiel netwerk heeft, kunnen de volgende taken worden uitgevoerd:

• Updates op aanvraag downloaden.
  • Offline bestanden op Android-apparaten met een waarschuwingspictogram weergeven als ze zijn gewijzigd terwijl je offline was. Wil je de nieuwste versie synchroniseren, tik dan op Alles bijwerken in het tabblad Offline bestanden.
  • Camera-uploads automatisch starten of hervatten, maar alleen als de optie Mobiele data gebruiken op Aan staat.