Uploadt/downloadt Dropbox altijd het hele bestand wanneer een wijziging wordt aangebracht?

Dropbox probeert de best mogelijke prestaties te bereiken door gegevens zo slim mogelijk over te brengen. Daarom worden alleen de wijzigingen aan een bestand in plaats van het hele bestand geüpload. Als je bijvoorbeeld een document van 30 pagina's uploadt en maar één pagina bewerkt, detecteert Dropbox dat de pagina is gewijzigd en werkt Dropbox deze bij. Dit betekent voor jou een snelle, veilige en betrouwbare synchronisatie.

Gebruik je Dropbox nog niet? Kijk hoe je met Dropbox eenvoudig bestanden kunt synchroniseren.

Voordat we een bestand overbrengen, vergelijken we het nieuwe bestand met de oude versie en verzenden we alleen het gewijzigde deel van het bestand. Dit wordt een 'binaire vergelijking' genoemd en het werkt op elk type bestand. Ook comprimeert Dropbox de bestanden (zonder verlies van gegevens of kwaliteit) voordat ze worden overgedragen. Je hoeft je dus nooit zorgen te maken dat Dropbox een bestand opnieuw uploadt of heel veel bandbreedte verbruikt.

Nieuw bij Dropbox?

Of je nu een beginnende Dropbox-gebruiker bent of alleen je kennis wat wilt opfrissen, je kunt meer uit je Dropbox-account halen door gebruik te maken van onze zelfgestuurde training of virtuele training onder leiding van een instructeur