Dropbox synchroniseren met je computer of telefoon

Bijgewerkt Jan 17, 2024

Dit artikel is een beknopte inleiding tot synchronisatie van je bestanden in Dropbox. Hierin wordt uitgelegd hoe je bestanden in Dropbox kunt opslaan en hoe je ze tussen je apparaten onderling kunt synchroniseren.

Zodra je je bestanden synchroniseert met Dropbox, kun je ze overal openen en beheren waar je Dropbox gebruikt. Dit houdt in:

• Op je computer, via de Dropbox desktop-app
  • Op je mobiele telefoon of tablet, via de mobiele Dropbox-app
  • Op elk apparaat met een browser, via dropbox.com

Werkt Dropbox bestanden automatisch bij?

Als je bestanden synchroniseert met Dropbox, worden die bestanden overal waar je Dropbox gebruikt bijgewerkt. Als je dus op de ene locatie een bestand toevoegt of bewerkt, worden die wijzigingen ook op alle andere locaties doorgevoerd.

Gebruik je Dropbox nog niet? Kijk hoe je met Dropbox eenvoudig bestanden kunt synchroniseren.

Je bestanden synchroniseren met Dropbox

Met een gratis Dropbox Basic-abonnement kun je al je bestanden op al je apparaten synchroniseren. Dit abonnement biedt tot 2 GB aan opslagruimte heeft geen tijdslimiet..

Je kunt je abonnement op elk moment upgraden naar een betaald abonnement met meer opslagruimte of extra functies.

Ga aan de slag:

1. Maak een account op dropbox.com/register.
    • Je kunt een gratis Dropbox Basic-account maken met 2 GB opslagruimte. Een betaald account biedt echter extra opslagruimte en meer functies.
  2. Download en installeer de Dropbox desktop-app op je computer en download vervolgens de gratis mobiele Dropbox-app op je smartphone of tablet.
  3. Meld je aan met je e-mailadres en wachtwoord.
  4. Vanaf je laptop, computer, tablet of mobiele apparaat kun je:

Veelgestelde vragen over het synchroniseren van bestanden

Kan ik Dropbox-synchronisatie gebruiken om mijn bestanden naar een nieuwe computer te verplaatsen?

Nadat je de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd om aan de slag te gaan, worden je bestanden gesynchroniseerd met Dropbox, waardoor je ze niet meer handmatig tussen computers of apparaten hoeft te verplaatsen of over te dragen. Je kunt ze vanaf elk apparaat openen via dropbox.com of de Dropbox-desktop-app en de mobiele Dropbox-app.

Als je bestanden niet alleen wilt opslaan op de harde schijf van een computer (of op de harde schijven van meerdere computers), maar ook online in je Dropbox-account, kun je deze instelling selecteren wanneer je de Dropbox desktop-app downloadt. Kies in dat geval Offline beschikbaar in plaats van Alleen-online wanneer hierom wordt gevraagd.

Opmerking: LAN-synchronisatie wordt momenteel niet ondersteund op computers met Dropbox voor macOS met Bestandsaanbieder. Meer informatie over inschakeling van LAN-synchronisatie in Dropbox.

Wat is het verschil tussen alleen-online bestanden en bestanden die offline beschikbaar zijn?

Bestanden en mappen die offline beschikbaar zijn (dit is de standaardinstelling), zijn ook toegankelijk zonder internetverbinding. Ze nemen zowel ruimte in op de harde schijf van je computer als in je Dropbox-account. Als je je bestanden instelt op 'alleen-online', worden ze nog steeds weergegeven in de Dropbox-map op je computer. Je kunt ze echter alleen openen als je verbonden bent met internet.

Opmerking: wanneer je bestanden in de Dropbox-mappen op je computer opent, worden ze automatisch gedownload op je computer.

Wat is het verschil tussen bestanden synchroniseren en een back-up van bestanden maken?

Back-ups maken en bestanden synchroniseren zijn vergelijkbare functies, maar ze zijn voor verschillende doeleinden ingericht.

Door een back-up te maken van bestanden op je computer of externe schijf in Dropbox, beschik je over een veilige kopie voor het geval er iets misgaat. Back-upbestanden zijn niet bedoeld om te delen. Wijzigingen die je aanbrengt in bestanden waarvan je een back-up hebt gemaakt in Dropbox, worden niet bijgewerkt op je computer of harde schijf.

Door bestanden te synchroniseren met Dropbox zijn die bestanden beschikbaar om te bewerken en te delen, waar en wanneer je Dropbox ook gebruikt: onderweg met je mobiele apparaat, op kantoor of op afstand op je persoonlijke laptop. Telkens wanneer je een wijziging aanbrengt in een bestand dat je hebt gesynchroniseerd, worden die wijzigingen overal in Dropbox gesynchroniseerd.