Så här visar du dina enheter och loggar ut på distans

När du laddar ner och loggar in på Dropbox-klienten eller Dropbox för mobila enheter på en dator, mobil eller surfplatta läggs den enheten till i enhetslistan på säkerhetslistan i dina kontoinställningar. (Detta hette tidigare att koppla och koppla från enheter och konton.)

Obs! Detta gäller enbart om du loggar in på klienten eller mobilappen. Loggar du in på dropbox.com i en webbläsare läggs inte den enheten till i enhetslistan.

Läs om hur många enheter du kan använda med ditt Dropbox-konto, beroende på vad du har för plan.

Visa dina enheter

Så här visar du enhetslistan:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på din avatar (profilbild eller initialer).
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på fliken Säkerhet .

Dina enheter visas under Enheter.

Logga ut från en enhet på distans

Det går att på distans logga ut från en dator, mobil eller surfplatta på dropbox.com.

När du loggar ut från en dator på distans ligger Dropbox-filerna du har synkat till datorn kvar på den datorn och du kan fortfarande komma åt och öppna dem (det gäller även mappar som har säkerhetskopierats med funktionen säkerhetskopiering av dator, men det gäller inte filer som är enbart online med Smart synkning). Ändringar du gör i dina Dropbox-filer på den datorn synkas inte överallt där du kommer åt dina Dropbox-filer förrän du loggar in på den enheten igen.

• Obs! Tappas en dator bort eller blir stulen kan Dropbox-användare med planerna Plus, Family, Professional eller Business välja att på distans radera alla sina Dropbox-filer när de loggar ut på distans. (Anvisningar nedan.)

När du loggar ut från en mobil eller surfplatta på distans kan ingen av dina Dropbox-filer öppnas eller användas från den enheten förrän du loggat in igen. Detta gäller även filer du har gjort tillgängliga offline. Anledningen till detta är följande: även om de här filerna har gjorts tillgängliga offline är de tillgängliga bara i appen men har inte sparats direkt på mobilen eller surfplattan.

Så här loggar du ut från en enhet på distans från dropbox.com:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på din avatar (profilbild eller initialer).
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på fliken Säkerhet
  5. Dina enheter visas under Enheter.
  6. Klicka på ikonen med papperskorgen bredvid den enhet som du vill logga ut från med fjärrutloggning.
  7. Klicka på Logga ut.