Så här raderar du filer eller mappar från Dropbox

Om du inte längre behöver en fil eller mapp kan du radera den från ditt Dropbox-konto.

Radera filer eller mappar på dropbox.com:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på (ikonen med tre punkter) intill filnamnet.
  3. Klicka på Radera och sedan på Radera igen.

Radera filer eller mappar från klienten:

Det enklaste sättet att radera en fil eller mapp är att dra den från Dropbox-mappen på datorn till papperskorgen.

Så här raderar du en fil eller mapp permanent

När du raderar en fil eller mapp permanent går den inte längre att återställa. Läs mer om vad som händer med dina permanent raderade filer

Radera en fil permanent:

1. Följ anvisningarna ovan för att radera filen eller mappen i fråga.
  2. Klicka på Borttagna filer till vänster.
  3. Klicka på kryssrutan intill alla filer du vill radera permanent.
  4. Klicka på Radera permanent och sedan på Radera permanent igen.

Obs! Är du med i ett Business-team och inte ser alternativet Radera permanent är det möjligt att administratören har inaktiverat funktionen att radera filer permanent. Kontakta teamadministratören för mer hjälp.

Anmärkningar om permanent radering

• Är du medlem i en delad mapp får du inte permanent radera innehåll som andra har redigerat
  • Det är bara Dropbox Business-administratörer som får permanent radera teaminnehåll som andra redigerat
  • Om andra Dropbox-användare har en kopia av de filer du raderar permanent raderas inte deras filer
  • Raderade filer räknas inte in i lagringsutrymmet, så inget mer utrymme frigörs om du raderar dem permanent

Vad ska jag göra om jag ser felmeddelandet ”För många filer att radera permanent”?

Dropbox begränsar antalet filer du kan radera permanent på en gång. Ser du felmeddelandet ”För många filer att radera permanent” måste du radera färre filer åt gången.