Vad är Dropbox Transfer?

Uppdaterat Nov 21, 2023
person icon

Dropbox Transfer är tillgängligt för alla Dropbox-användare.

Du kan använda Dropbox Transfer för att skicka filer du inte behöver samarbeta i. Du kan till exempel använda Dropbox Transfer för att mejla en länk till ett slutgiltigt avtal eller leverera en färdig produkt.

När du skickar en överföring får mottagaren en delbar länk som de kan klicka på för att ladda ner filerna. Mottagaren behöver inget Dropbox-konto för att komma åt eller ladda ner en överföring.

Läs om hur du skapar en överföring med Dropbox.

Titta på den här videon för att se en snabb översikt över Dropbox Transfer.

Kan jag anpassa mina överföringar?

Kunder med Dropbox Professional, Education, Essentials, Business, Business Plus, Advanced och Enterprise kan även anpassa överföringar med anpassade utgångsdatum, lösenord, logotyper och bakgrunder. Kunder med Dropbox Professional kan också lägga till webbplatser och länkar till sociala medier.

Vilka är storleksgränserna?

Obs! Överföringens storleksgräns beror på vilken plan du har.

• Dropbox Basic (kostnadsfritt): 100 MB
  • Dropbox Plus, Family och Standard: 2 GB
  • Dropbox Transfer, Professional, Education, Essentials, Advanced, Business och Enterprise: 100 GB
  • Dropbox Business Plus: 250 GB
highlight icon

Obs! Kunder som har köpt Dropbox Replay-tillägget (tidigare tillägget Kreativa verktyg) kan skicka överföringar på upp till 250 GB.

När upphör en överföring?

Hur lång tid det tar innan en överföring upphör beror på vilken plan du har:

• Dropbox Basic, Family, Plus och Standard: 7 dagar
  • Dropbox Transfer, Professional, Education, Essentials, Business, Advanced, Business Plus, Enterprise: Du kan ställa in ett anpassat utgångsdatum när du skapar överföringen. Om du inte skapar ett anpassat utgångsdatum är standaren för överföring för dig 30 dagar.

När raderas överföringar från Dropbox-servrarna?

Utgångna överföringar raderas från Dropbox-servrarna efter en viss tidsperiod. Tidslinjen för radering beror på din plan:

• Dropbox Basic, Plus, Family och Standard: överföringen raderas 30 dagar efter utgångsdatumet.
  • Dropbox Transfer, Professional, Education, Essentials, Advanced, Business, Business Plus och Enterprise: överföring raderas 180 dagar efter utgångsdatumet.

När en överföring raderas så tas den bort från fliken Har upphörtdropbox.com.

Du kan välja att radera överföringen själv och då raderas den omedelbart från Dropbox.

Läs mer om hur du skapar och skickar överföringar, hur du visar skickade och mottagna överföringar och hur du hanterar Dropbox Transfer för ditt teamkonto.