Vanliga frågor om ändringsdatum för filer och mappar

Uppdaterat Mar 25, 2024
person icon

Den här artikeln beskriver en funktion som är tillgänglig för alla Dropbox-användare på dropbox.com.

En fils eller mapps ändringsdatum avser senaste gången då filen eller mappen uppdaterades. Om du har problem med filernas eller mapparnas ändringsdatum kan du ta en titt på dessa vanliga frågor.

Hur visar jag ändringsdatumet för en fil eller mapp?

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på namnet på filen som du vill se information om.
    • Om du har öppnat förhandsvisningen i Helskärm klickar du på Fil.
  3. Klicka på Filinfo.
  4. Ett fönster öppnas som visar när filen senast ändrades.
highlight icon

Obs: Du kan även organisera filer efter ändringsdatum. För att göra det klickar du på Ändrad högst upp i fillistan. Om du inte ser Ändrad håller du muspekaren över rubriken Namn , klickar sedan på nedåtpilen och klickar på Ändrad. Klicka på Ändrad igen för att växla mellan äldsta och senaste ändringar.

1. Öppna Dropbox-mappen i Utforskaren (Windows) eller Finder (Mac).
  2. Högerklicka på filen eller mappen och välj Egenskaper för Windows eller Hämta info för Mac.
highlight icon

Obs! Dropbox för mobila enheter visar ändringsdatum för filer men inte för mappar.

iOS:

1. Öppna Dropbox-applikationen.
  2. Tryck på Filer.
  3. Tryck på ikonen med tre punkter ”...  intill filnamnet.
  4. Ändringsdatumet visas under filnamnet.

Android:

1. Öppna Dropbox-applikationen.
  2. Tryck på menyknappen längst upp till vänster (tre vågräta linjer).
  3. Tryck på Filer.
  4. Ändringsdatumet visas under filnamnet.

Hur organiserar jag filer efter ändringsdatum?

Du kan organisera filer efter ändringsdatum. Gör så här:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Ändrad högst upp i fillistan. Texten kommer att ändras till fetstil.
    • Om du inte ser Ändrad håller du muspekaren över rubriken Namn . Klicka på nedåtpilen och sedan på Ändrad.
  3. Klicka på pilen direkt till höger om Ändrad för att växla mellan att visa filer efter äldsta och senaste ändringsdatum.

Vilka ändringar påverkar ändringsdatumet för en fil?

En fils ändringsdatum uppdateras på alla enheter och dropbox.com om du redigerar filen i Dropbox-kontot eller om någon annan användare redigerar filen i en delad mapp.

I vissa fall, som de som anges nedan, ändras en fils ändringsdatum endast på den enhet den redigerades på och synkas inte till andra enheter.

• Om du laddar ner en fil från dropbox.com till en enhet kommer filens ändringsdatum på den enheten att ändras till tidpunkten då den laddades ner men det kommer inte att synkas med andra enheter.
  • Om du manuellt ändrar filens ändringsdatum i Dropbox-klienten utan att redigera filens innehåll kommer filens ändringsdatum på den enheten att ändras till tiden som du ställde in men det synkas inte med andra enheter.
highlight icon

Obs! En fils ändringsdatum ändras inte om du ändrar filens status för enbart online/tillgänglig offline.

Kommer Dropbox att bevara ändringsdatumet för en fil eller mapp om jag laddar upp den eller laddar ner den till mitt konto?

För att bevara en fils ändringsdatum ska du ladda upp eller ner filen med Dropbox-klienten

highlight icon

Obs! En fils ändringsdatum bevaras inte om filen laddas upp eller ner med dropbox.com eller en mobil enhet.

Varför skiljer sig mappens ändringsdatum mellan olika enheter?

Följande åtgärder kan leda till att ändringsdatumen krockar:

• Du laddar ner mappen från dropbox.com till en enhet. Mappens ändringsdatum på den enheten kommer att ändras till tidpunkten då den laddades ner (eller redigerades) men det kommer inte att synkas till andra enheter.
  • Du ändrar statusen enbart online/tillgänglig offline för mappen på en enhet.Mappens ändringsdatum på den enheten kommer att ändras till tidpunkten för uppdateringen men synkar inte med andra enheter.
  • Du ändrar ändringsdatumet för mappen manuellt på Dropbox-klienten utan att redigera mappen. Mappens ändringsdatum på den datorn kommer att ändras till tiden som du ställer in men det kommer inte att synkas med andra enheter.