Lösenordskontroll för Dropbox-teamkonton

Uppdaterat Jan 16, 2024

Lösenordskontroll hjälper administratörer att skydda sina Dropbox-teamkonton genom att kräva att teammedlemmar ställer in starka lösenord. Lösenordskontroll är tillgängligt för kunder med Dropbox Advanced, Business Plus, Education och Enterprise.

Aktivera lösenordskontroll:

1. Logga in på dropbox.com med autentiseringsuppgifterna som administratör.
  2. Klicka på Adminkonsolen.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på Lösenord.
  5. Under Lösenordskontroll väljer du Mycket stark.

Genom att ändra lösenordsstyrka måste alla teammedlemmar skapa nya lösenord som motsvarar inställningen för lösenordskontroll.Teammedlemmar meddelas via e-post och loggas ut från alla webbsessioner.De måste skapa nya lösenord när de loggar in.

highlight icon

Obs!! Teammedlemmar förblir inloggade på alla enheter som är kopplade till deras konton.

Lösenordsinställningarna ”Medel” och ”Mycket stark”

Dropbox har skapat ett verktyg som utvärderar lösenordsstyrka. Verktyget jämför lösenordet med en databas med ord, namn, mönster och siffror som ofta används som lösenord. Om lösenordet en användare försöker ange är vanligt, ombeds man att ange något mer unikt som är svårare att gissa.

Användning av inställningen Mycket stark säkerställer att teamet har den högsta kontosäkerhetsnivån.

Läs mer om hur Dropbox använder vår teknik för att hålla konton säkra.