Sådan skifter du ejer af en delt mappe

Som standard er du ejer af de delte mapper, du opretter. Du kan dog overføre ejerskabet til en anden.

Få mere at vide om ejerens tilladelser for delte mapper.

Bruger du ikke Dropbox endnu? Se, hvordan du nemt kan dele filer og mapper med Dropbox.

Skift ejer af en delt mappe

Du kan overføre ejerskabet af en delt mappe ved at ændre delingstilladelserne for mappen.

På dropbox.com

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på Alle filer i venstre sidepanel.
  3. Peg på navnet på mappen, og klik på delingsikonet (person).
  4. Klik på [x] personer har adgang.
  5. Klik på rullepilen ud for navnet på den person, du vil overføre ejerskabet til.
  6. Vælg Gør til ejer for at bekræfte dit valg.

I computerappen:

1. Åbn vinduet med Dropbox-computerappen.
  2. Peg på navnet på mappen, og klik på delingsikonet (person).
  3. Klik på rullepilen ud for navnet på den person, du vil overføre ejerskabet til.
  4. Vælg Gør til ejer for at bekræfte dit valg.

Fra Dropbox-mappen på din computer

1. Åbn Dropbox-mappen i Stifinder (Windows) eller Finder (Mac).
  2. Højreklik eller Ctrl-klik på mappen, og vælg Del.
  3. Klik på rullepilen ud for navnet på den person, du vil overføre ejerskabet til.
  4. Vælg Gør til ejer for at bekræfte dit valg.

I mobilappen

1. Åbn Dropbox-mobilappen.
  2. Tryk på Filer (mappeikon).
  3. Tryk på “” (tre prikker) eller "⁝" (lodrette prikker) ud for mappen.
  4. Tryk på Administrer adgang.
  5. Tryk på området under [x] medlemmer.
  6. Tryk på Kan redigere eller Kan se ud for navnet på den person, du vil overføre ejerskabet til.
  7. Tryk på Gør til ejer for at bekræfte dit valg.

Overfør en mappe uden ejer

Hvis ejeren af den delte mappe forlader dit team uden først at overføre ejerskabet, har den delte mappe ikke nogen ejer.

Hvis du kan kontakte den oprindelige ejer, og vedkommende stadig har adgang til mappen, kan du bede vedkommende overføre ejerskabet til dig.

Hvis du ikke ved, hvem den oprindelige ejer er, eller hvis du ikke kan kontakte vedkommende, kan du kopiere filerne til en ny mappe og invitere medlemmerne igen.

Se, hvordan du finder ejeren af en delt mappe.