Sådan bruger du selektiv synkronisering

Funktionen er tilgængelig for alle Dropbox-brugere – også brugere med den gratis Basic-plan.

Selektiv synkronisering er en funktion i Dropbox-computerappen, som du kan bruge til at vælge de mapper, der skal fjernes fra din harddisk, så du sparer plads på computeren. De mapper, du vælger at fjerne fra din harddisk, vil stadig være gemt på din konto på dropbox.com.

Bemærk! Du kan ikke fjerne enkelte filer med selektiv synkronisering – kun mapper og filerne og mapperne i dem.

Beskrivelse af selektiv synkronisering

Bemærk! De indstillinger, du vælger for selektiv synkronisering, er forskellige for hver computer, og de påvirker ikke andre computere, du bruger Dropbox på.

Selektiv synkronisering giver dig mulighed for at vælge, hvilke mapper du vil gemme på din computers harddisk, blandt alle de mapper, du opbevarer på din Dropbox-konto. Hvis du markerer en mappe, gemmes mappen og mappens filer og mapper på din harddisk. Hvis du fjerner markeringen af en mappe, fjernes mappen og mappens filer og mapper fra din harddisk og opbevares kun på dropbox.com.

Du kan se dine mappers synkroniseringsstatus i dine præferencer i computerappen eller i Dropbox-mappen på din computer:

synkronisering færdig Lokal – mappen opbevares på din harddisk og på dropbox.com

synkronisering i gang Synkroniserer/opdaterer – mappen er ved at blive opdateret

Andre synkroniseringsstatusser:

synkronisering af Smart synkronisering online Kun online – læs mere om filer, der kun findes online, i denne artikel om Smart synkronisering

grønt flueben på hvid Blandet – mappen indeholder filer og/eller mapper, der er lokale og Kun online

Vælg, hvilke mapper der skal gemmes på din harddisk

Bemærk! Du skal installere Dropbox-computerappen for at bruge selektiv synkronisering.

Sådan vælger du de mapper, der skal gemmes på din computer:

1. Klik på Dropbox-ikonet på proceslinjen (Windows) eller menulinjen (Mac).
  2. Klik på din avatar (profilbillede eller initialer).
  3. Klik på Præferencer.
  4. Klik på fanen Synkronisering.
  5. Klik på Vælg mapper (Mac) eller Selektiv synkronisering (Windows) under Selektiv synkronisering.
  6. Markér afkrydsningsfeltet for de mapper, du vil gemme på din harddisk. Fjern markeringen af de mapper, du vil fjerne.
  7. Klik på Opdater.

Smart synkronisering sammenlignet med selektiv synkronisering

Bemærk! Smart synkronisering er kun tilgængelig for Dropbox-kunder med en Plus-, Family-, Professional- eller Business-plan.

Smart synkronisering hjælper dig også med at spare plads på din harddisk. I stedet for at fjerne filer og mapper helt giver Smart synkronisering dig mulighed for at indstille filer og mapper som Kun online, så de stadig kan ses på din computer, selvom de kun opbevares på dropbox.com. Funktionen har også en automatisk indstilling, der indstiller filer og mapper som Kun online ud fra den måde, du bruger dem på.