Sådan bruger du selektiv synkronisering

Funktionen er tilgængelig for alle Dropbox-brugere – også brugere med den gratis Basic-plan.

Hvis du er medlem af et Dropbox-team, og hvis du vil administrere indstillingerne for selektiv synkronisering på din computer, skal du læse denne artikel. Hvis du er Dropbox Business-administrator, administrerer du teamets standardindstillinger for selektiv synkronisering.

Selektiv synkronisering er en funktion i Dropbox-computerappen, som du kan bruge til at vælge de Dropbox-mapper, der skal fjernes fra din harddisk, så du sparer plads på computeren. De mapper, du vælger at fjerne fra din harddisk, vil stadig være gemt på din konto på dropbox.com.

Bemærk! Du kan ikke fjerne enkelte filer med selektiv synkronisering – kun mapper og filerne og mapperne i dem.

Beskrivelse af selektiv synkronisering

Bemærk! De præferencer, du vælger for selektiv synkronisering, er forskellige for hver computer, og de påvirker ikke andre computere, du bruger Dropbox på.

Selektiv synkronisering giver dig mulighed for at vælge, hvilke mapper du vil gemme på din computers harddisk, blandt alle de mapper, du opbevarer på din Dropbox-konto. Hvis du markerer en mappe, gemmes mappen og mappens filer og mapper på din harddisk. Hvis du fjerner markeringen af en mappe, fjernes mappen og mappens filer og mapper fra din harddisk og opbevares kun på dropbox.com.

Læs om, hvordan du kan se synkroniseringsstatussen for dine mapper.

Læs om, hvad de forskellige synkroniseringsikoner betyder.

Vælg, hvilke mapper der skal gemmes på din harddisk

Bemærk! Du skal installere Dropbox-computerappen for at bruge selektiv synkronisering.

Sådan vælger du, hvilke Dropbox-mapper du vil gemme på eller fjerne fra computerens harddisk:

1. Åbn dine præferencer i Dropbox-computerappen.
  2. Klik på fanen Synkronisering.
  3. Klik på Vælg mapper (Mac) eller Selektiv synkronisering (Windows) under Selektiv synkronisering.
  4. Markér afkrydsningsfeltet for de mapper, du vil gemme på din harddisk. Fjern markeringen af de mapper, du vil fjerne.
  5. Klik på Opdater.

Smart synkronisering sammenlignet med selektiv synkronisering

Bemærk! Smart synkronisering er kun tilgængelig for Dropbox-kunder med en Plus-, Family-, Professional- eller Business-plan.

Smart synkronisering hjælper dig også med at spare plads på din harddisk. I stedet for at fjerne filer og mapper helt giver Smart synkronisering dig mulighed for at indstille filer og mapper som Kun online, så de stadig kan ses på din computer, selvom de kun opbevares på din Dropbox-konto online. Funktionen har også en automatisk indstilling, der indstiller filer og mapper som Kun online ud fra den måde, du bruger dem på.