Sådan tilføjer du et vandmærke til filer i din Dropbox-konto

Opdateret Nov 07, 2023

Du kan bruge vandmærker til at beskytte dine billeder eller PDF-filer mod at blive downloadet og brugt uden din tilladelse.

Sådan tilføjer du et vandmærke

Du skal være filens ejer for at tilføje et vandmærke. Sådan tilføjer du et vandmærke i et billede eller en PDF-fil på din Dropbox-konto:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på filens navn for at åbne forhåndsvisning.
  3. Klik på Vandmærke i menulinjen, eller klik på knappen Rediger, og vælg Vandmærke i rullemenuen.
  4. Tilpas eventuelt dit vandmærke.
  5. Klik på Gem.
    • Vælg Opret en kopi eller Erstat originalen
      • Opret en kopi opretter en kopi af filen med et vandmærke og med (Med vandmærke) tilføjet i filnavnet.
      • Erstat originalen ændrer den oprindelige fil.
        • Bemærk: Filens ejer kan kun fjerne vandmærket, hvis vedkommende vælger Erstat originalen.

Sådan tilpasser du et vandmærke

Du kan ændre et vandmærkes placering, rotation, gennemsigtighed og størrelse. Sådan gør du:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på filens navn for at åbne forhåndsvisning.
  3. Klik på Vandmærke i menulinjen, eller klik på knappen Rediger, og vælg Vandmærke i rullemenuen.
  4. Klik på Tekst eller Billede for at vælge typen af vandmærke.
  5. Rediger en eller flere af vandmærkeindstillingerne nedenfor.
    • Vælg en indstilling i rullemenuen Placering for at ændre vandmærkets placering i filen.
    • Vælg en indstilling i rullemenuen Farve for at vælge en Mørk eller Lys skygge til vandmærket i filen.
    • Klik på ikonerne for Rotation (pil i en cirkel) for at ændre vandmærkets rotation i trin på 15 grader.
    • Brug skyderne Gennemsigtighed og Størrelse til at ændre vandmærkets gennemsigtighed og størrelse i filen.
highlight icon

Bemærk! Vandmærkebilleder må højst være på 6 MB.

Sådan fjerner du et vandmærke

Hvis du valgte Erstat originalen, da du tilføjede dit vandmærke, kan du fjerne vandmærket fra din fil. Sådan gør du:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på filens navn for at åbne forhåndsvisning.
  3. Klik på fanen Fil.
  4. Klik på Versionshistorik.
  5. Vælg versionen uden vandmærke for at forhåndsvise den, og klik derefter på X øverst til venstre for at lukke forhåndsvisningen.
  6. Peg på versionen uden vandmærke, og klik på Gendan.
  7. Klik på knappen Gendan i den meddelelse, der vises.
highlight icon

Bemærk! Det er kun filens ejer, der kan fjerne et vandmærke. Modtageren af en fil med vandmærke kan ikke fjerne vandmærket.

Sådan føjer du et vandmærke til alle filerne i en mappe

Sådan føjer du et vandmærke til alle dokumenterne i en mappe:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på den mappe, hvor du vil tilføje et vandmærke.
  3. Klik på "..." (de tre prikker).
  4. Klik på Tilføj automatisering.
  5. Vælg Filer med vandmærke.
  6. Markér afkrydsningsfeltet Inkluder filer i alle undermapper.
  7. Klik på Tekst eller Billede for at vælge typen af vandmærke.
  8. Juster indstillingerne for vandmærker efter behov. Du kan se en forhåndsvisning af dine filer med vandmærker i panelet til højre.
    • Vælg en indstilling i rullemenuen Placering for at ændre vandmærkets placering i filen.
    • Vælg en mulighed i rullemenuen Farve for at vælge en mørk eller lys nuance til vandmærkningen af filen.
    • Klik på ikonerne for Rotation (pil i en cirkel) for at ændre vandmærkets rotation i trin på 15 grader.
    • Brug skyderne Gennemsigtighed og Størrelse til at ændre vandmærkets gennemsigtighed og størrelse i filen.
  9. Klik på Gem.