Slik legger du et vannmerke til filer i Dropbox-kontoen din

Oppdatert Nov 07, 2023

Vannmerking er en måte å beskytte bildene eller PDF-ene dine på, slik at de ikke blir lastet ned og brukt uten tillatelse fra deg.

Slik legger du til et vannmerke

Du må være eier av filen for å påføre et vannmerke. Slik påfører du et vannmerke på et bilde eller en PDF-fil i Dropbox-kontoen din:

1. Logg inn på dropbox.com.
  2. Klikk på navnet på filen for å åpne forhåndsvisningen for den.
  3. Klikk Påføring av vannmerke i menylinjen, eller klikk på Rediger-knappen og velg Påføring av vannmerke i rullegardinmenyen.
  4. Tilpass vannmerket hvis ønskelig.
  5. Klikk Lagre.
    • Velg Lag en kopi eller Erstatt original
      • Lag en kopi vil opprette en vannmerket kopi av filen, der (med vannmerke) er lagt til filnavnet.
      • Erstatt original vil endre den originale filen.
        • Obs! Fileieren kan bare fjerne vannmerket hvis vedkommende velger Erstatt original.

Slik tilpasser du et vannmerke

Du kan endre posisjonering, rotasjon, gjennomsiktighet og størrelsen til et vannmerke. Slik gjør du det:

1. Logg inn på dropbox.com.
  2. Klikk på navnet på filen for å åpne forhåndsvisningen for den.
  3. Klikk Påføring av vannmerke i menylinjen, eller klikk på Rediger-knappen og velg Påføring av vannmerke i rullegardinmenyen.
  4. Klikk på Tekst eller Bilde for å velge stil for vannmerket.
  5. Rediger én eller flere innstillinger for vannmerke nedenfor.
    • Velg et alternativ fra Posisjon-rullegardinmenyen, for å endre posisjonen til vannmerket på filen.
    • Velg et alternativ fra Farge-rullegardinmenyen for å velge mørk eller lys fargetone for vannmerket.
    • Klikk på Rotasjon-ikonene (pil i en sirkel) for å endre rotasjonen til vannmerket i trinn på 15 grader.
    • Flytt på glidebryterne Ugjennomsiktighet og Størrelse for å endre ugjennomsiktigheten og størrelsen til vannmerket på filen.
highlight icon

Merk: Vannmerkebilder må være 6 MB eller mindre.

Hvordan fjerne et vannmerke

Hvis du valgte Erstatt original da du la til vannmerket, kan du fjerne vannmerket fra filen din. Slik gjør du det:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på navnet på filen for å åpne forhåndsvisningen for den.
  3. Klikk på Fil-fanen.
  4. Klikk på Versjonshistorikk.
  5. Velg versjonen uten vannmerke for å forhåndsvise den, og klikk deretter på X øverst til venstre for å lukke forhåndsvisningen.
  6. Hold musepekeren over versjonen uten vannmerke, og klikk på Gjenopprett.
  7. Klikk på Gjenopprett-knappen i varselet som vises.
highlight icon

Merk: Det er kun eieren av filen som kan fjerne et vannmerke. En mottaker av en fil med et vannmerke kan ikke fjerne vannmerket.

Slik legger du til vannmerke i alle filer i en mappe

Slik legger du til et vannmerke til alle dokumentene i en mappe:

1. Logg på Dropbox.com.
  2. Klikk på mappen der du vil legge til et vannmerke.
  3. Klikk på «…» (ellipse).
  4. Klikk på Legg til automatisering.
  5. Velg Gi vannmerke til filer.
  6. Merk av i boksen for å inkludere filer i alle undermapper.
  7. Klikk på Tekst eller Bilde for å velge stil for vannmerket.
  8. Juster vannmerkeinnstillinger etter behov.Du kan se forhåndsvisning av filene dine med vannmerke i panelet til høyre.
    • Velg et alternativ fra Posisjon-rullegardinmenyen, for å endre posisjonen til vannmerket på filen.
    • Velg et alternativ fra rullegardinmenyen Farge for å velge en mørk eller lys nyanse for påføring av vannmerke på fil.
    • Klikk på Rotasjon-ikonene (pil i en sirkel) for å endre rotasjonen til vannmerket i trinn på 15 grader.
    • Dra på glidebryterne Ugjennomsiktighet og Størrelse for å endre ugjennomsiktigheten og størrelsen til vannmerket på filen.
  9. Klikk på Lagre.