Slette og flytte filer eller mapper: advarsler og meldinger

Du kan se en feil eller melding når du prøver å slette eller flytte filer i Dropbox-kontoen. Disse feilene og meldingene hjelper deg med å holde Dropbox-kontoen organisert og forhindre utilsiktede slettinger og flyttinger.

Jeg fikk meldingen «Er du sikker på at du vil slette denne filen?»

Hva skjedde?

Du prøvde å slette eller flytte filer eller mapper i Dropbox-kontoen din. Når du utfører visse handlinger som kan slette filer eller mapper for deg eller andre, blir du bedt om å bekrefte handlingen.

Du må bekrefte en handling når du:

• Sletter filer eller mapper fra en delt mappe
  • Sletter filer eller mapper fra Dropbox-kontoen din
  • Flytter filer eller mapper fra en delt mappe til en plassering som andre medlemmer av mappen ikke har tilgang til (for eksempel en privat mappe eller en mappe som ikke er i Dropbox-kontoen din)
  • Flytter filer eller mapper ut av Dropbox-kontoen din

Hva som må gjøres nå:

Hvis du ikke hadde tenkt å slette eller flytte disse filene, klikker du på Avbryt. Hvis du vil bekrefte sletting eller flytting, klikker du på Slett eller Flytt

Hvis du vil deaktivere fremtidige advarsler for denne typen sletting eller flytting, merker du av i boksen ved siden av Ikke spør igjen.

Hvis du sletter filer for å spare plass på harddisken, kan du i stedet prøve å bruke selektiv synkronisering eller smart synkronisering

Hvordan angre utilsiktede slettinger på macOS 10.15 (Catalina)

Hvis du vil angre utilsiktede slettinger på macOS 10.15 (Catalina), må du aktivere full disktilgang. Full disktilgang gir Dropbox tillatelse til å angre utilsiktede slettinger.

Slik aktiverer du full disktilgang:

1. Åpne Systeminnstillinger og klikk på Sikkerhet og personvern.
  2. Klikk på Personvern-fanen.
  3. Nederst til venstre klikker du på lås-ikonet for å gjøre endringer.
  4. Skriv inn datamaskinens passord og klikk på Lås opp.
  5. Bla ned til full disktilgang og merk av i boksen ved siden av Dropbox.
  6. Klikk på Avslutt nå for å avslutte og starte Dropbox på nytt.